AMD Stock Fan RGB LED Kontrol Edilmiyor

Jibijeb

Hectopat
3900X'in yanında verilen fanın iç pervane ışığını ASUS Sync ile değiştirebiliyorum ama dışarıda kalan çember LED kafasına göre değişiyor. Pervane ışığını kapatabiliyorken, dış çember LED'i kapatamıyorum da haliyle. Bir şeyi yanlış yapıyorum ama neyi?

Anakart ASUS X570-PRO

Dış çemberden kastım şu;
Kırmızı pervanenin dışında kalan gökkuşağı renklerinde olan çember LED.
1.jpg

Yardımcı olursanız sevinirim.

Fanda CPU fan girişi harici 2 giriş daha var. Biri 3 pinli biri 4 pinli, küçük iki çentik. Onlar için de, çıkarılıp takılabilir 2 tane de kabloları var.

girisler.png

Kablolar;
LC2842-A_1024x1024.jpg

Bunları nereye bağlamalıyım ki, kontrolleri sağlayabileyim?
USB yazanı anakarttan USB portuna bağladım.
Diğerini de RGB_HEADER1 portuna bağladım.

Son düzenleme:
Ok işaretleri doğru yönde mi
Emin değilim nasıl anlayabilirim? Bir ucunda aşağıya bakan bir ok var evet. Anakarttaki girişe nasıl bağlanmalı?
Yanlış hatırlamıyorsam iki çıkışın sadece 1 tanesini kullanmanız yeterli diye hatırlıyorum, öyle deneyin.
İkisini de tek tek denedim yine olmuyor. Aynı anda ikisi de olmuyor. :)

Emin değilim nasıl anlayabilirim? Bir ucunda aşağıya bakan bir ok var evet. Anakarttaki girişe nasıl bağlanmalı?

İkisini de tek tek denedim yine olmuyor. Aynı anda ikisi de olmuyor. :)
Ok olan tarafı 12V kısmına denk gelecek şekilde bağlamanız lazım.

Ok olan tarafı 12V kısmına denk gelecek şekilde bağlamanız lazım.
Evet doğru bağlıyormuşum ama sadece pervanenin ışıklarını kontrol edebiliyorum.
Dış led yine kendi aleminde.

Bu arada Aura SYNC'de fanın göründüğünden emin değilim. Evet çemberin rengini değiştirebilyorum ama fan programda görnüyor mu emin olamıyorum.

Evet doğru bağlıyormuşum ama sadece pervanenin ışıklarını kontrol edebiliyorum.
Dış led yine kendi aleminde.

Bu arada Aura SYNC'de fanın göründüğünden emin değilim. Evet çemberin rengini değiştirebilyorum ama fan programda görnüyor mu emin olamıyorum.
Kullanmadığım için bilemiyorum malesef.

3900X'in yanında verilen fanın iç pervane ışığını ASUS Sync ile değiştirebiliyorum ama dışarıda kalan çember LED kafasına göre değişiyor. Pervane ışığını kapatabiliyorken, dış çember LED'i kapatamıyorum da haliyle. Bir şeyi yanlış yapıyorum ama neyi?

Anakart ASUS X570-PRO

Dış çemberden kastım şu;
Kırmızı pervanenin dışında kalan gökkuşağı renklerinde olan çember LED.
Eki Görüntüle 482786
Yardımcı olursanız sevinirim.

Fanda CPU fan girişi harici 2 giriş daha var. Biri 3 pinli biri 4 pinli, küçük iki çentik. Onlar için de, çıkarılıp takılabilir 2 tane de kabloları var.

Eki Görüntüle 482788

Kablolar;
Eki Görüntüle 482789
Bunları nereye bağlamalıyım ki, kontrolleri sağlayabileyim?
USB yazanı anakarttan USB portuna bağladım.
Diğerini de RGB_HEADER1 portuna bağladım.
bi tane kablo çıkart oluyor. beni ekle Instagram avrupa97

Aynı dertten bende muzdaribim. Anakartım TUF B450 Plus Gaming, wraith prism soğutucu Aura Sync programında gözükmüyor. soğutucunun RGB kablosunu anakartın 4 pinli RGB çıkışına taktım. Aura Sync üzerinden renkleri değiştirdiğimde pervane kısmındaki ledlerin renkleri değişiyor ve anakart ledleri ile senkronize yanıyor. Fakat çember ledi kafasına göre hareket ediyor. Sorunu çözen var mı? Aura Sync dışında bir uygulamada kullanmak istemiyorum. Hepsi bir yansın istiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı