AMD stok fan mı kule tipi fan mı?

Arfidala

Hectopat
Katılım
21 Kasım 2020
Mesajlar
91
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
AMD Wraith fan kalsın mı yoksa kule tipi fan alınır mı?

Anakarta yük binme açısından sorun olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa ve düzenli bakım çok önemli. Uzun süredir Corsair 275R sahibiyim (önü kapalı ve yanda hava girişleri olan eski tip) ama kasa püfür püfür. O hava girişlerini düzenli temiz tutarım, ağır yükte bile kışın 65, yazın 70 dereceyi geçmez CPU & GPU.

Kasada kullanılan malzeme ve temperli camın kalınlığı da önemli.

Bunu söylediğin iyi oldu teşekkürler.
Bunu söylediğin iyi oldu teşekkürler.

PC'yi topliyim sıkıntı yaşarsam olmadı satarım.
 
Ryzen 5 2600 işlemcim var stok soğutucu ile kullanıyorum. Kasam Aerocool Rift önü kapalı yandan hava alan bir kasa. 1 egzoz öndeki 2 hava deliğine denk gelecek şekilde 2'de ön fan ile kullanıyorum. En fazla 71 72 dereceyi gördüm. Yani tabii ki kule tipi kadar iyi soğutmaz ama CBP açıksa kapatırsan normal değerlerde gayet kullanabilirsin. Yani öyle kasayı illa satayım fanı illa satayımlık bir durum yok şu an eğer elinde nakit yoksa. Zaman geçtikçe yükseltilebilir tabii. Kurarken kablolamayı düzgün yapmaya hava akışını düzeltmeye dikkat et
 
Ryzen 5 2600 işlemcim var stok soğutucu ile kullanıyorum. Kasam Aerocool Rift önü kapalı yandan hava alan bir kasa. 1 egzoz öndeki 2 hava deliğine denk gelecek şekilde 2'de ön fan ile kullanıyorum. En fazla 71 72 dereceyi gördüm. Yani tabii ki kule tipi kadar iyi soğutmaz ama CBP açıksa kapatırsan normal değerlerde gayet kullanabilirsin. Yani öyle kasayı illa satayım fanı illa satayımlık bir durum yok şu an eğer elinde nakit yoksa. Zaman geçtikçe yükseltilebilir tabii. Kurarken kablolamayı düzgün yapmaya hava akışını düzeltmeye dikkat et.

Kablolamanin hava akışına etkisi var mı?
İlk defa kasa topluyorum kablolama yaparım biraz biliyorum ama iyi bilen biri kadar güzel olmaz sanırım.
 
Kablolamanin hava akışına etkisi var mı?
İlk defa kasa topluyorum kablolama yaparım biraz biliyorum ama iyi bilen biri kadar güzel olmaz sanırım.
Öncelikle ön tarafta bırakacağınız kablolar önden arkaya giden havayı kesecektir. Bu yüzden ön tarafa ekstra önem gösterin. Her kabloyu olabilecek en yakın delikten çıkarttırıp en kısa mesafeden takmaya çalışın. Anakartı takmadan önce işlemci güç kablosu için anakart hizasında üst tarafta bir delik olmalı. Önce kabloyu ordan geçirin sonra anakartı takın. Böylece o kablo ortada durmaz. Her kabloyu maximum saklarsanız ön tarafta hava akışını düzenlersiniz. Arka taraf için de arkadaşın dediği gibi kelepçeler ile olabildiğince düzenli hale getirin ve kasanızı kapatın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı