AMD sürücülerini kurduktan sonra ekran bozulması ve mavi ekran hataları

ayb123

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
AMD Radeon HD 7900 Series
Anakart
Asrock B450M Pro 4
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
AMD Ryzen 5 3600 işlemcime bazı driverlarını ve yazılımlarını indirdim.

AMD Software: Adrenalin Edition ve bazı driverlar.
Hepsi de uyumluydu. Kurulumları yaptım sonra bilgisayarı yeniden başlattım.

KERNEL_MODE_HEAP_CORRUPTION mavi ekran hatası aldım. Bu hata bilgisayara giriş yaptığım an oluyordu. Hep yeniden başlayıp duruyordu. Sonra da BAD_POOL_CALLER hatası alıyordum. Ondan sonra da kurtarma menüsü.

Bu döngü hep devam etti. Kurtarma menüsü çalışmaz hale geldi. Kurtarma menüsüne giriyorum. Mouse hareket ediyor ama peşinden paint gibi ekranı boyuyor. Çalışmıyor yani bir yere tıklayamıyorum. Sonra arada çalışıyordu ama o zamana kadar tıkladıklarımız bir anda tıklanıyordu. Kurtarma menüsü de yaramadı bu sefer flashtan kurtarma menüsü açtık ondan da bir fayda gelmedi.

Sonra her şeyi kurtarıcısı olan formata karar verdik.

900 GB veriye mal oldu bu basit driver ve program. Formatı attık. Bu çile bitti sandık. Bitmemiş.

Bu sefer yine nalet AMD. amdihk64.dll hatalı ya da bozuk hatası. Yine başladık. Windows ilk açılmadan amdihk64.dll mavi ekran hatası aldım. Sonra da bazen bilgisayardaki düğmelere basınca bunlar random tabii "amdihk64.dll bozuk ya da eksik" hata mesajı. Neyse ki mavi ekran değil ama çok sık karşılaşıyorum. Hala bu sorunu çözemedim önerisi olan yazsın.

Benim 900 GB verim gitti başkalarının gitmesin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Rx7900 değil, eski sürüm olan hd7900 değil mi? Eğer öyleyse windows 10 mu 11mi? Formattan sonra sürücüyü siz mi kurdunuz windows mu? Gpu kaç yıllık?
Windows güvenlik merkezinden sürücü engelleme kısmını kapatır mısınız? Cihaz güvenliğinde olması lazım.

GPU bayağı eski ama gpu driverı ile ilgisi yok gibi. Windows 11. GPU emanet sayılır 3 yıldır bizde ama sahibi kaç yıl kullandı bilemem. Formattan sonra sürücü kurmadım. Cesaret edemedim

Moderatör oynamış sanırım yazı ile normalde GPU ile alakası yok. CPU driver ı hepsi

Evet eski sürüm sanırım

Windows güvenlik merkezinden sürücü engelleme kısmını kapatır mısınız? Cihaz güvenliğinde olması lazım.
Bunu yapın

Mouse hareket etti vs dediğiniz için sorunun gpu ile ilgisi olduğunu düşünüyorum. Bellek bütünlüğü ile sürücü korumasını kapayıp sürücüyü tekrar kurup bir daha deneyin.

Bu dediğinizin hiçbir anlamı yok. W10da çalışan sürücü, 11de pekala çalışır. Kernel aynı.
O zaman neden AMD'nin listesinde yok?

AMD kernelin aynı olduğunu bilmiyor mu?

amdihk64.dll hatası hata mesajı olarak sadece. Bozuk dosyayı yenilemem mı gerekiyor? amdihk64.dll ne?

AMD nın hiç bir driverını kurmadım. Uygulamasını indirmedim.

Easy Anti-Cheat kullanıyorsanız kaldırıp deneyin.
Ben size Windows 11 çalışmaz mı yazdım? Tavrınız çok yanlış. Size gereken cevabı yazardım da burası yeri değil.

Çok biliyorsanız, bana laf yetiştireceğinize arkadaşın sorunuyla ilgilenin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…