AMD tabanlı 5000 TL monitörlü sistem önerisi

Bütçe
5.000 TL
Hocam çok sağol psu 600W yeter herhalde aerocool degistirim ssd bütçemi aşabilir o kalıcak gibi kasa kalsın mı ? Yoksa ne almam gerekiyor ? Son olarak ekstra soğutucu gerekli mi kafama en çok takılan şey bu
Kasa olarak Dark Guardian alınabilir belki. Malzeme kalitesi çok iyi değildir ama efsane soğutması var. Ekstra soğutucudan kastın işlemci soğutucuysa hız aşırtma yapmazsan yeterli olur. Bu arada Aerocool yerine High Power 700W olan daha iyi duruyor sanki.

@Fixer Ryzen 4000 serisinin B450 anakartlar tarafından destekleneceği haberini okuyunuz. Ayrıca 1600 AF ile bu bütçeye güzel sistemi siz toplayın görelim. Bütçe de 6000TL değil bu arada, 5000TL ve monitör dahil.
O haberi zaten ben yayınladım forumda. Ve arkadaş 6000tl dedi en son.
Pardon 6000tl olan başka bir arkadaşmış.

5000tl bütçesi olan arkadaşımız için bu sistemin işlemcisini 1600'e düşürüp anakartı Asus Dragon yapması ve monitör olarak 200tl daha ekleyerek bunu almasını öneririm.

Haberi siz mi yayınladınız? Link? Aşağıdaki hesap sizin ise çoklu üyelikten ceza yemeniz lazım.
Ayrıca ben konu sahibinin 6000 TL dediği mesajı göremiyorum.
Bu değil ben başka açmıştım 1dk arıyorum.
Işte. Biraz geç kalmışım demek konu açmakta :D.
Ayrıca ben konu sahibinin 6000 TL dediği mesajı göremiyorum.
Başka bir arkadaşmış onu yazan fark etmemişim :).

5000tl bütçesi olan arkadaşımız için bu sistemin işlemcisini 1600'e düşürüp anakartı Asus Dragon yapması ve monitör olarak 200tl daha ekleyerek bunu almasını öneririm.
O sistemdeki SSD'nin ısınma sorunu olduğuna dair bir sürü yorum var. Ayrıca 2020'de 8GB RAM mi kullanacak? Bana pek iyi bir hamle gibi gelmedi. Onu da geçtim bu bütçeye bir anakart alacağım o kadar para vereceğim ve mosfet soğutması olmayacak mı? Gülerim ya. Monitör linkini de merak ettim bu arada. Ben de öneri yapacağım sisteme 8GB RAM koysam bir de böyle ne olduğu belirsiz bir PSU koysam Ryzen 5 1600 AF de sığdırırdım. Monitörden de kıssaydım GTX 1660 da sığardı, olurdu işte sistem.

O sistemdeki SSD'nin ısınma sorunu olduğuna dair bir sürü yorum var. Ayrıca 2020'de 8GB RAM mi kullanacak? Bana pek iyi bir hamle gibi gelmedi. Onu da geçtim bu bütçeye bir anakart alacağım o kadar para vereceğim ve mosfet soğutması olmayacak mı? Gülerim ya. Monitör linkini de merak ettim bu arada. Ben de öneri yapacağım sisteme 8GB RAM koysam bir de böyle ne olduğu belirsiz bir PSU koysam Ryzen 5 1600 AF de sığdırırdım. Monitörden de kıssaydım GTX 1660 da sığardı, olurdu işte sistem.
SSD'de olan sorum firmware ile düzeltildi şu an kendim de kullanıyorum. O.C. yapmayacaksa mosfet olmasına gerek yok. 8Gb RAM ileride tekrardan ekleyebilir en azında işlemci değiştirmekten çok daha kolay.
PSU ile ilgili de su ana kadar sorun yaşayan görmedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı