Anakartı ucuz tut mantığını söyleyen kişiye buradan selamlar. Anakart sistemin kalbidir, ne kadar kaliteli bileşenlere ve yapıya sahip ise o kadar uzun ömürlü ve stabil olur. Gözümde ikisi de enteresan firmalar ancak aynı fiyat bazında AMD tatmin edici 1080P performansını daha yüksek multicore işlem gücü ile sununca AMD sistemlere daha sıcak bakıyorum ister istemez. İki işlem platformu ile de her işi yapabilirsiniz. Ryzen 3.Nesildeki sorun sadece B450 anakartların voltaj ayarlamalarını düzgün yapmamasından kaynaklı sanırım gereksiz güç tüketimi ve performans dalgalanmaları yaşanıyor ancak bunun çok güzel bir çözümü var ve sanırım 15 dakika almıyor halletmek. (R5 3600 için en azından)
Önemli Not: Forumda, Ryzen işlemcilere overclock yaptığınızda, her an bozulabileceğine dair somut verilere dayanmayan yanlış bir iddia var. Bu konu ha
Bunun dışında eğer gönlünüz AMD'e kayarsa, 3700X ve MEG X570 ACE ben olsam dizerdim dediğim bir kombodur. Ayrıca bilgim dahilinde olmayan sistemde yapılacaklar dediğiniz birkaç şeyin nasıl yapılabildiğini yapanların söylemesi daha uygun olacaktır ben buradan atıp tutamam. Ama çok değil birkaç hafta önce benzer bir iş için 3900X'li sistem toplamıştı birisi onu da belirteyim.
AMD sever biri olarak söylüyorum, hele ki iş için o kadar para verip olası birkaç sorun ile karşılaşmaktansa biraz daha fazla verip biraz daha az performans alacak olsam bile Intel dizerdim. (AMD affet)
Ama büyük ihtimalle aynı fiyatta 9900K'ı katlayan 3900X'li bir sistem dizer keyfini sürerdim sorunsuzca. Şanslıyımdır çünkü
Intel tarafına geldiğimizde yine ben olsam MEG Z390 ACE ve 9900K'lı bir sistem dizerdim. MEG ACE serisi vrm ve mosfet olarak işlemcilerin sınırlarını zorlayabilecek kapasitede ve ek özellikleri güzel anakartlardır. Ayrıca tipleri de çok hoşuma gidiyor. Bu kadar sözüme ve ortalıkta dolaşan konulara rağmen toplayacağım sistemi yazayım ; 3500X B550 Nitro+5700XT