actanonverba
Terapat
Hocam ben AMD sever olarak zaten Intel önerdim ve fikirlerimi yazdım. Bu arkadaşa laf anlatamazsınız boşverin boşuna uyarı alacaksınız konuya yanıt atamayacaksınız. Şu işi Vatan millet meselesine çevirenlere en güzel cevap susmaktır. 9900K en iyi en yüksek FPS veren işlemcidir, ancak ondan %10'dan düşük fark ile yine çok yüksek FPS veren ve total olarak %50 daha güçlü bir işlemcinin aynı fiyatta olduğunu belirttim ben o kadar. Tercih meselesi.@Muhammed Ali 0394
Çok teşekkür ederim. Turbo Boost teknolojisi ile yapıldığını biliyordum. Yanlışmış. Hala 1080P in konuşulması bana tuhaf geliyor.
@GlorfindeI davranışın edep dışı. Bu şekilde davranamazsın kimseye. @xenom0rphe @Muhammed Ali 0394
Arkadaşlar gezdiğim forumlardan sadece TR forumlarında böyle kavgalara denk geldim. Nedendir bilmiyorum ama forumların hepsinde AMD hakkında eleştiri yapmak imkansız. Intel'i övmek tartışma sebebi. Glorfindel arkadaşa sadece şu konuda hak veriyorum. Intel'in tek çekirdekte yaptığını AMD 8 çekirdekte yapabildi. Şunu da eklemek isterim. O Benchmark testlerinin yapıldığı oyunlar yapım aşamasında belirlenen firmalarla yapılan sözleşmeler doğrultusunda yapılıyor. Bir oyun Intel ile anlaşmalı onun mimarisine uygun yapılmıştır. Diğer oyun ise AMD mimarisine uygun yapılmıştır. Buralar bizim insanlığımızın göstergesi yerler olması gerekirken afedersiniz ama hayvani iç güdülerimizle hareket etmeye devam ediyoruz. Intel mi şurası iyi şurası kötü, AMD mi şurası iyi şurası kötü demeliyiz. Vezselam
Buna 100% katılıyorum.Pazar payının çok büyük bir kısmına ve tecrübeye sahip olan, 10 nesillik bir tabandan gelen işlemcileri görmezden gelemezsiniz. Tek çekirdek kalitesinde AMD'nin esamesi bile okunmaz. Bu yüzden ister kabul edin ister etmeyin. Kağıt üzerinde AMD her ne kadar yakaladığını iddia ETS'e de Intel şu an oyun için bir numaralı tercih olacaktır.
Şu yazdığını tekrar bir oku be bir oku. Bu şekilde hitap mı olur? Zengin-fakir ayrımını sen mi yapıyorsun? Herkesin bir bütçesi var. Olay bütçe. Fakirlik değil.İş yapacaksan ve fakirsen AMD alırsın bu kadar basit. Maddi durumlarınızın yetmiyor olması Intel ve NVIDIA'nın sektörün bir numaraları olduğu gerçeğini de değiştiremiyor.
Buna da katılıyorum. "Fakat burada kalkıp" bu postta kimse kalkmadı.Bugün RTX2080 Ti kartına bırak rakibi şöyle köşeden bakabilecek bir kart dahi yapamıyor AMD. İşlemci kanatında biraz yüklendiler, mimari konusunda güzel bir avantaj yakaladılar. Çoklu çekirdek performansları güzel. İşlemcisini tercih edene iş için bir şey diyemem. Fakat burada kalkıp "Intel ve NVIDIA bitti, artık devir AMD devri" diyen çocuklara gülmemek elde değil.
Konuya yaptığın yorumla direk Fanboy olduğunu anlamış. Belki öyle olmayabilirsin fakat izlenim öyle.Fanboy olduğun her mesajından belli.
Bu arkadaşın yazdığına katılmıyorum mesela. AMD Amerika piyasa denetleme kuruluna rekabet edemediği için şikayet etti. Sonuç olarak durum böyle oldu.Aynen AMD'yi sadece fakirler alıyor ondan Intel 10. Nesilde fiyatlarını yarı yarıya düştü. Demek ki Intel'de enayi kazıklıyormuş senin söylediğin mantıkla yaklaşırsak olaya.
Sen bu ülkede yaşamamışsın galibaUcuz=kaliteli algısı herhalde bir tek bizim millette var.
Adam haklı.Bizim milletle ucuz olan kalitelidir algısı yok, tam tersi pahalı olan kalitelidir algısı var. Türk toplumuna dikkat edersen bunu görürsün zaten kendinde de var anlaşıldığı kadarıyla. Bu arada benim için büyük para olması veya günlük harcamamın 3500 olması kimseyi ilgilendirmez seni de ilgilendirmediği gibi. Benimle ilgili en ufak bir fikrin bile yokken bunu yazman. Okurken senin adına utandım. Konu sahibinden özür diliyorum bu da bu arkadaşa son mesajımdı.
Kibir bir hastalıktır. Tedavi ettir kendini.Sizi kim ciddiye aldıda kendi kendinize gelin güvey oldunuz yine acaba?Güle güle AMD marketing department çalışanları. Parası olan adam iyisini yani NVIDIA ve Intel alacak tabii ki. Bunda alınacak darılacak bir şey yok. Kıyamam ya.
Bu arada arkadaş anakarttan için sistemin beynidir demiş cidden teknoloji bilgi seviyesi yerlerde geziyor ne desem boş.
Cevabı vermişsin ama yanlış. Kendi yazdıklarından haberin yok.Burada kimseye bir laf atma var mı? Yok.
Yukarıda onayladım. Doğru rakip olamıyor.AMD ekran kartında NVIDIA'ya rakip dahi olamıyor, RTX2080 Ti'a karşı bir alternatifleri yok dedim.
Attın. Hatta bir zümreye terbiyesizlik yaptın. Yukarıda var.Varsa gösterin. Birisine laf atmış mıyım?
Şimdi sen yorumunda birilerine saldırırsan kendini hedef yaparsın. Evet edep dışı davranış.Bazıları gelip burada direkt beni hedef alarak yazılar yazmış ben edep dışı davranışta bulunmuş oldum öyle mi?
Bence olmalı. Kendine çeki düzen verirsin. Âdab-ı Muaşeret oku.Peki öyle olsun benim için sorun yok.
Dedim ve çok fazla örnek var.Fakat TR forumlarında böyle kavgalarla karşılaşıyorum demişsin.
Bir insana, topluma, değer yargısına karşı yapılan hakaret düşünce özgürlüğü olmaz.İnsanlar kendi özgür iradeleri ile düşüncelerini yazarken
Evet senin tercihin. Sadece aktarırken daha öznel konuşmalısın.Ben kaliteyi seviyorum kardeşim. Bu benim kendi fikrim. Ucuz ve iyi performanslı olanı değil gerekirse pahalı ve en performaslı olanı tercih ederim. Bu benim tercihim.
Bunu normal bir şekilde belirtsen böyle olmaz. O "vızıklayan çoluk çocuk" kim bunlar. Senin benim gibi insan. Onlarında fikri var.Ben bunu belirttiğimde gelip buraya vızıklayan çoluk çocuk buranın bu halde olmasının sebebi.
Bu yaptığın değil. Buradan başlayabilirsin. Şimdiye kadar yaptıklarını yapmamak. Örnek istersen, küfür, hakaret, bir topluluğu aşağılama, küçük görme, küçükseme, ben bilirim onlar bilmez, ben fikrimi mi söylerim onlar söyleyemez vb. Bunların zıttı edeptir.Nedir forum edebi?
Konuyu açan olarak benim yazdıklarımı okumadan verilmiş cevap olarak görüyorum. Zaten baştan okuyan birisi benim böyle bir art niyet ile konuyu açmadığımı anlar. AMD'yi sonsuz savunduğum yok. Yeni sistemler çıktı. Ya herkes çok sövüyor ya da çok seviyor. Objektif bakamıyor kimse. Ortalığı gerdiğim falan yok."AMD mi Intel mi? "Diye konu açan arkadaşların AMD'yi sonsuz savunması. Bunu sosyalde çok görüyorum. Madem bu konuda fikriniz var da neden konu açıp ortalığı geriyorsunuz? Amacınız insanları birbirine düşürmek mi?
Anakarttan nasıl bin TL kar elde ettin?Mesela bütçe kısıtlı ise 9600K yerine 3600 alınıp anakart ile elde edilen 1000 TL kar ekran kartına yatırılabilir.
Bence mantıklı. Sonuçta ikisinden birini seçmek durumundasın. Olay nedenleriyle beraber yazılması aslında.Yanı Direkt "AMD mi, Intel mi" diye sormak pek mantıklı değil.
Genellemeye alıncak bir durum yok. Çünkü bahsettiğin tabirleri bu konuya cevap veren kimse yazmadı. O yüzden bu konu genelleme dışı kalıyor. Senin konuya bu şekilde girmen direk savunmaya geçip kavga aramaya benziyor."Fakat burada kalkıp "Intel ve NVIDIA bitti, artık devir AMD devri" diyen çocuklara gülmemek elde değil. "Burada genel olarak forumu kastediyorum.
Benim savunduğum kısımları AMD'yi övmeleri değil ki. Senin saldırgan bir şekilde konuya girişinden kaynaklı bir duruma karşı tepkiydi. Bir önce ki cevabımda sana hak verdim zaten. Evet sana hak verdim. Tekrar okumanı istirham ediyorum. AMD'yi kullanıp çok memnun kalmış olabilirler. Normal bir şey. Kullanmadığın bir şeyi sadece değerlerine bakıp önereceğine bence mantıklı bir davranış. Bu forumun olayları da zaten tecrübeleri aktarmak. Yoksa makale sitelerinden farkı olmaz.Şurada senin savunduğun adamların yarısı AMD harici hiçbir şey önermiyor insanlara.
Karşında ki insanları bu şekilde görmemelisin. Benim işim gereği benden (24 yaşındayım) en az 10 15 yaş büyük insanlarla beraber çalışıyorum. İlk başta tepkileri senin gibiydi. Şimdi ise lafımdan çıkmıyorlar. "Akıl yaşta değil baştadır. "(Muhtemelen çocuk)
Sanırım amacınız ağırlık iş. Eğer öyle ise R7 3700X-3800X, ağırlıklı olarak oyun ise Intel i7 9700K öneririm. Toplıyacağınız sistemin amacında hem iş hem de oyun olacağından AMD alırsanız da eksisi var Intel alırsanız da. Bence aklınıza en çok yatanı seçin. Buraya konu açmak sanırım daha da zaman kaybı olduPek bir sonuç elde edememişsiniz sanki.
Bir de eğer böyle tartışmaya devam ederseniz büyük ihtimalle konu kapatılacak.