AMD Tabanlı vs Intel Tabanlı Sistem

Sence Hangisi?

• Oy verenlerin toplamı
    89
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@@actanonverba
Çok teşekkür ederim. Turbo Boost teknolojisi ile yapıldığını biliyordum. Yanlışmış. Hala 1080P in konuşulması bana tuhaf geliyor.

@@Silinen üye davranışın edep dışı. Bu şekilde davranamazsın kimseye. @@Silinen üye @@actanonverba

Arkadaşlar gezdiğim forumlardan sadece TR forumlarında böyle kavgalara denk geldim. Nedendir bilmiyorum ama forumların hepsinde AMD hakkında eleştiri yapmak imkansız. Intel'i övmek tartışma sebebi. Glorfindel arkadaşa sadece şu konuda hak veriyorum. Intel'in tek çekirdekte yaptığını AMD 8 çekirdekte yapabildi. Şunu da eklemek isterim. O Benchmark testlerinin yapıldığı oyunlar yapım aşamasında belirlenen firmalarla yapılan sözleşmeler doğrultusunda yapılıyor. Bir oyun Intel ile anlaşmalı onun mimarisine uygun yapılmıştır. Diğer oyun ise AMD mimarisine uygun yapılmıştır. Buralar bizim insanlığımızın göstergesi yerler olması gerekirken afedersiniz ama hayvani iç güdülerimizle hareket etmeye devam ediyoruz. Intel mi şurası iyi şurası kötü, AMD mi şurası iyi şurası kötü demeliyiz. Vezselam
Hocam ben AMD sever olarak zaten Intel önerdim ve fikirlerimi yazdım. Bu arkadaşa laf anlatamazsınız boşverin boşuna uyarı alacaksınız konuya yanıt atamayacaksınız. Şu işi Vatan millet meselesine çevirenlere en güzel cevap susmaktır. 9900K en iyi en yüksek FPS veren işlemcidir, ancak ondan %10'dan düşük fark ile yine çok yüksek FPS veren ve total olarak %50 daha güçlü bir işlemcinin aynı fiyatta olduğunu belirttim ben o kadar. Tercih meselesi.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Moniqe Ben gelip konu hakkında yorum yaptım. Oyun oynanacaksa Intel, iş yapılacaksa AMD dedim özetle. Burada kimseye bir laf atma var mı? Yok. Ne dedim AMD ekran kartında NVIDIA'ya rakip dahi olamıyor, RTX2080 Ti'a karşı bir alternatifleri yok dedim. Yalan mı? Varsa gösterin. Birisine laf atmış mıyım? Hayır. Şimdi ben bunları yazmışım. Bazıları gelip burada direkt beni hedef alarak yazılar yazmış ben edep dışı davranışta bulunmuş oldum öyle mi? Peki öyle olsun benim için sorun yok. Fakat TR forumlarında böyle kavgalarla karşılaşıyorum demişsin. Ha işte insanlar kendi özgür iradeleri ile düşüncelerini yazarken böyle çamur gibi hatta başka bir şey gibi sıçrayanlar yüzünden bu halde bu forumlar. Ben kaliteyi seviyorum kardeşim. Bu benim kendi fikrim. Ucuz ve iyi performanslı olanı değil gerekirse pahalı ve en performaslı olanı tercih ederim. Bu benim tercihim. Ben bunu belirttiğimde gelip buraya vızıklayan çoluk çocuk buranın bu halde olmasının sebebi. Nedir forum edebi? Konu vardır, kişisel bir fikrinde vardır gelir onu paylaşırsın. Diğer insanlarda aynısını yapar ve bu şekilde bilgi alışverişi olur, hatalı bilgileri moderatörler ayıklar diğer kullanıcıların raporlarıyla. Bu kadar. Ben yazıyorum fikri mi? Başlıyor çocuk vızıklamaya "Sen nasıl AMD güçsüz dersin, nasıl AMD'yi parası olmayanlar tercih ediyor dersin. AMD bir kere şöyle de böyle. ". Bu direkt işte olumsuz tartışma sebebi. Geç konu hakkında düşünceni yaz çık git işte arkadaşım. Ne millete bulaşıyorsun?

Pazar payının çok büyük bir kısmına ve tecrübeye sahip olan, 10 nesillik bir tabandan gelen işlemcileri görmezden gelemezsiniz. Tek çekirdek kalitesinde AMD'nin esamesi bile okunmaz. Bu yüzden ister kabul edin ister etmeyin. Kağıt üzerinde AMD her ne kadar yakaladığını iddia ETS'e de Intel şu an oyun için bir numaralı tercih olacaktır.
Buna 100% katılıyorum.

İş yapacaksan ve fakirsen AMD alırsın bu kadar basit. Maddi durumlarınızın yetmiyor olması Intel ve NVIDIA'nın sektörün bir numaraları olduğu gerçeğini de değiştiremiyor.
Şu yazdığını tekrar bir oku be bir oku. Bu şekilde hitap mı olur? Zengin-fakir ayrımını sen mi yapıyorsun? Herkesin bir bütçesi var. Olay bütçe. Fakirlik değil.

Bugün RTX2080 Ti kartına bırak rakibi şöyle köşeden bakabilecek bir kart dahi yapamıyor AMD. İşlemci kanatında biraz yüklendiler, mimari konusunda güzel bir avantaj yakaladılar. Çoklu çekirdek performansları güzel. İşlemcisini tercih edene iş için bir şey diyemem. Fakat burada kalkıp "Intel ve NVIDIA bitti, artık devir AMD devri" diyen çocuklara gülmemek elde değil.
Buna da katılıyorum. "Fakat burada kalkıp" bu postta kimse kalkmadı.

Fanboy olduğun her mesajından belli.
Konuya yaptığın yorumla direk Fanboy olduğunu anlamış. Belki öyle olmayabilirsin fakat izlenim öyle.

Aynen AMD'yi sadece fakirler alıyor ondan Intel 10. Nesilde fiyatlarını yarı yarıya düştü. Demek ki Intel'de enayi kazıklıyormuş senin söylediğin mantıkla yaklaşırsak olaya.
Bu arkadaşın yazdığına katılmıyorum mesela. AMD Amerika piyasa denetleme kuruluna rekabet edemediği için şikayet etti. Sonuç olarak durum böyle oldu.

Ucuz=kaliteli algısı herhalde bir tek bizim millette var.
Sen bu ülkede yaşamamışsın galiba :)

Bizim milletle ucuz olan kalitelidir algısı yok, tam tersi pahalı olan kalitelidir algısı var. Türk toplumuna dikkat edersen bunu görürsün zaten kendinde de var anlaşıldığı kadarıyla. Bu arada benim için büyük para olması veya günlük harcamamın 3500 olması kimseyi ilgilendirmez seni de ilgilendirmediği gibi. Benimle ilgili en ufak bir fikrin bile yokken bunu yazman. Okurken senin adına utandım. Konu sahibinden özür diliyorum bu da bu arkadaşa son mesajımdı.
Adam haklı.

Sizi kim ciddiye aldıda kendi kendinize gelin güvey oldunuz yine acaba? 😀 Güle güle AMD marketing department çalışanları. Parası olan adam iyisini yani NVIDIA ve Intel alacak tabii ki. Bunda alınacak darılacak bir şey yok. Kıyamam ya. 😀
Bu arada arkadaş anakarttan için sistemin beynidir demiş cidden teknoloji bilgi seviyesi yerlerde geziyor ne desem boş.
Kibir bir hastalıktır. Tedavi ettir kendini.

Burada kimseye bir laf atma var mı? Yok.
Cevabı vermişsin ama yanlış. Kendi yazdıklarından haberin yok.

AMD ekran kartında NVIDIA'ya rakip dahi olamıyor, RTX2080 Ti'a karşı bir alternatifleri yok dedim.
Yukarıda onayladım. Doğru rakip olamıyor.

Varsa gösterin. Birisine laf atmış mıyım?
Attın. Hatta bir zümreye terbiyesizlik yaptın. Yukarıda var.

Bazıları gelip burada direkt beni hedef alarak yazılar yazmış ben edep dışı davranışta bulunmuş oldum öyle mi?
Şimdi sen yorumunda birilerine saldırırsan kendini hedef yaparsın. Evet edep dışı davranış.

Peki öyle olsun benim için sorun yok.
Bence olmalı. Kendine çeki düzen verirsin. Âdab-ı Muaşeret oku.

Fakat TR forumlarında böyle kavgalarla karşılaşıyorum demişsin.
Dedim ve çok fazla örnek var.

İnsanlar kendi özgür iradeleri ile düşüncelerini yazarken
Bir insana, topluma, değer yargısına karşı yapılan hakaret düşünce özgürlüğü olmaz.

Ben kaliteyi seviyorum kardeşim. Bu benim kendi fikrim. Ucuz ve iyi performanslı olanı değil gerekirse pahalı ve en performaslı olanı tercih ederim. Bu benim tercihim.
Evet senin tercihin. Sadece aktarırken daha öznel konuşmalısın.

Ben bunu belirttiğimde gelip buraya vızıklayan çoluk çocuk buranın bu halde olmasının sebebi.
Bunu normal bir şekilde belirtsen böyle olmaz. O "vızıklayan çoluk çocuk" kim bunlar. Senin benim gibi insan. Onlarında fikri var.

Nedir forum edebi?
Bu yaptığın değil. Buradan başlayabilirsin. Şimdiye kadar yaptıklarını yapmamak. Örnek istersen, küfür, hakaret, bir topluluğu aşağılama, küçük görme, küçükseme, ben bilirim onlar bilmez, ben fikrimi mi söylerim onlar söyleyemez vb. Bunların zıttı edeptir.

Vezselam.

"Fakirsen AMD alırsın bu kadar basit. "Gece uyku sersemliğiyle yazılmış bir tabir ve cidden rahatsız edici. Fakir değil de maddi durumu yetersiz olanların diye düzeltebilirim sadece. "Fakat burada kalkıp "Intel ve NVIDIA bitti, artık devir AMD devri" diyen çocuklara gülmemek elde değil. "Burada genel olarak forumu kastediyorum. Niye diye soracak olursan şimdi bak güzel kardeşim şurada senin savunduğun adamların yarısı AMD harici hiçbir şey önermiyor insanlara. Oyun için işlemci istiyor AMD iş için istiyor (bunu anlarım) AMD, günlük kullanım için istiyor AMD, dizüstü bilgisayar alıyor AMD tabanlı olsun mutlaka diyor dizüstü gibi kapalı bir kutuya bile AMD al diyor. Sen bu adamlara (muhtemelen çocuk) istersen burada atomu parçala gözleri önünde bu böyle devam edecek anladın mı? Ekran kartı alıyor millet, diyor ki adama "yazın çalıştım kenara attığım parayla sistem toplamak istiyorum ve senelerce kullanılacak bir sistem istiyorum. " Diyor. Bu aklı selimler çıkıyor RX570 gibi yarını olmayan, sakat, alırken daha kumar oynar gibi alınan kartı öneriyorlar. Ya bizzat bunu yaşayan bir çocuk "abi keşke GTX1050 Ti bile alsaydımda en azından oyun oynardım şimdi aylardır servisle uğraşıyorum. " Dedi. Anladın mı güzel kardeşim? Adam AMD tabanlı sistem topluyor oyun oynayacak AMD Ryzen 5 3600 alıyor, arkadaşı çok daha az para verip (anakartla birlikte neredeyse 800-900 lira daha az veriyor) i5 9400F alıyor. Gelmiş buraya diyor ki bana bu kart önerildi arkadaşım daha az para vermesine rağmen çoğu oyunda benimle aynı FPS'yi alıyor hatta bazı oyunlarda benden yüksek FPS alıyor sebebi ne diyor. Adam canlı örnek altta hala AMD daha iyi falan diyen tipler var anlatabiliyor muyum? Hele bir tanesi gidin render yapın o zaman anlarsınız hangisi daha iyi diyor. 😄 Özetle evet orada üslup çok yanlış bazılarını incitebilecek bir üslup dediğim gibi uyku sersemi olarak yazmışım. Bunun dışında laflarımın arkasındayım. Bu marka seviciliği ile insanları mağdur etmesinler diye uğraşıyoruz. @Moniqe Yukarıdaki sert üslubumdan dolayı incinmiş veya kendini kötü hissetmiş arkadaşlar var ise özür dilerim. Dediğim gibi uyku sersemliğiyle yazdım. Herkesin aylık onbinlerce lira geliri yok, benimde yok zaten. Özellikle Türkiye gibi bir ülkede insanlar zar zor sistem topluyorlar bu kurla. Bunu da anlıyorum, zamanında bu durumların böyle olmaması için çok dil döktük. Fakat bir de teknolojik gerçeklikler var. Bugün i9 9900K veya RTX2080 Ti bende de yok. Ama alabilecek durumu olan insanlar var. Bu adamlar paralarını en doğru şekilde kullansın diye uğraşıyoruz. Olan bu incinen arkadaşlar kusura bakmasın.
@160634 sağ ol +2 like için yerim. ❤

"AMD mi Intel mi? " diye konu açan arkadaşların AMD'yi sonsuz savunması... Bunu sosyalde çok görüyorum. Madem bu konuda fikriniz var da neden konu açıp ortalığı geriyorsunuz? Amacınız insanları birbirine düşürmek mi?

Konuya gelirsek kullanım amacına ve F/P oranına, bütçeye göre değişir. Direkt AMD ya da Intel diyemem.

Mesela bütçe kısıtlı ise 9600K yerine 3600 alınıp anakart ile elde edilen 1000 TL kar ekran kartına yatırılabilir.
Diğer taraftan sırf oyun oynayacak ve sıvı soğutması olan insanlar 3700X+ X570 yerine 9600K+Z390 alırsa OC sonrası 3700X'li sisteme göre daha fazla FPS alır.

Diğer taraftan hem oyun hem de render sistemleri var. Hem oyun hem de yayın için kullanılacak sistemler var.

Yanı Direkt "AMD mi, Intel mi" diye sormak pek mantıklı değil.

Butcen ne kadar, ben musterilerime hep AMD işlemci ATI ekran kartlı topluyorum, 2500 TL'ye topladigimda oluyor, daha yükseğe de oluyor, sadece kasa, monitör klavye fare hariç hoporlor vb, sinerji bilgisayar en ucuz Türkiye'de, 5 site karsilastirdim, sıfır ürün konusunda ben sinerjiden topluyorum.

"AMD mi Intel mi? "Diye konu açan arkadaşların AMD'yi sonsuz savunması. Bunu sosyalde çok görüyorum. Madem bu konuda fikriniz var da neden konu açıp ortalığı geriyorsunuz? Amacınız insanları birbirine düşürmek mi?
Konuyu açan olarak benim yazdıklarımı okumadan verilmiş cevap olarak görüyorum. Zaten baştan okuyan birisi benim böyle bir art niyet ile konuyu açmadığımı anlar. AMD'yi sonsuz savunduğum yok. Yeni sistemler çıktı. Ya herkes çok sövüyor ya da çok seviyor. Objektif bakamıyor kimse. Ortalığı gerdiğim falan yok.

Mesela bütçe kısıtlı ise 9600K yerine 3600 alınıp anakart ile elde edilen 1000 TL kar ekran kartına yatırılabilir.
Anakarttan nasıl bin TL kar elde ettin?

Yanı Direkt "AMD mi, Intel mi" diye sormak pek mantıklı değil.
Bence mantıklı. Sonuçta ikisinden birini seçmek durumundasın. Olay nedenleriyle beraber yazılması aslında.
"Fakat burada kalkıp "Intel ve NVIDIA bitti, artık devir AMD devri" diyen çocuklara gülmemek elde değil. "Burada genel olarak forumu kastediyorum.
Genellemeye alıncak bir durum yok. Çünkü bahsettiğin tabirleri bu konuya cevap veren kimse yazmadı. O yüzden bu konu genelleme dışı kalıyor. Senin konuya bu şekilde girmen direk savunmaya geçip kavga aramaya benziyor.

Şurada senin savunduğun adamların yarısı AMD harici hiçbir şey önermiyor insanlara.
Benim savunduğum kısımları AMD'yi övmeleri değil ki. Senin saldırgan bir şekilde konuya girişinden kaynaklı bir duruma karşı tepkiydi. Bir önce ki cevabımda sana hak verdim zaten. Evet sana hak verdim. Tekrar okumanı istirham ediyorum. AMD'yi kullanıp çok memnun kalmış olabilirler. Normal bir şey. Kullanmadığın bir şeyi sadece değerlerine bakıp önereceğine bence mantıklı bir davranış. Bu forumun olayları da zaten tecrübeleri aktarmak. Yoksa makale sitelerinden farkı olmaz.

(Muhtemelen çocuk)
Karşında ki insanları bu şekilde görmemelisin. Benim işim gereği benden (24 yaşındayım) en az 10 15 yaş büyük insanlarla beraber çalışıyorum. İlk başta tepkileri senin gibiydi. Şimdi ise lafımdan çıkmıyorlar. "Akıl yaşta değil baştadır. "

Genel olarak hak veriyorum sana bkz:
Konu açılır her zaman ki gibi hemen AMD AMD gelir.
PsikoMoon rumuzlu arkadaş fikrini Intel'den yana belirtince.
Zayıf Zehir Hamsteri rumuzlu arkadaş ise kendisinin AMD fanboyu olduğunu kabullenemedi için bu image ı atıyor.
1571489963422.png

Yazık arkadaş 64 çekirdek performansına baktığını görmemiş galiba :D 64 çekirdek be hayvan 64 çekirdek :D neyse sinirlendim bak yine.

Yani kısaca forumlarda AMD terörü yapılıyor. Ama benim açtığım konu altında böyle yazan yoktu. Vezselam.

Herkese selamlar oncelikle.
Konuyu okurken insanlarin birbirine hos olmayan seyler yazdigini gordum. Sonuc olarak desktop islemci piyasasinin iki hakimini futbol takimi yaristirmak gibi yaristirmaya gerek yok diye dusunuyorum. Sonrasinda ise yorumlarimi yapayim.

Oncelikle konu sahibi AMD sistem kurarken X570 anakartlari gostermis. Bazi arkadaslarimiz da anakartin cok iyi secilmesi gerektigini yazmislar lakin bilgisayarin kalbiymis. Bir nebze haklilar fakat gunumuzde voltaj korumasidir, genisleme slotlaridir hatta pek kullanilmasa da SLI crossfire icin bile 2000 liranin anakarta verilmesine karsiyim. O yuzden onerilerimi yaparken oncelikle AMD tarafinda B450 ve umarim cikacak olan B550 ile yorumlarimi yapacagim bilginize.

Nakitten bagimsiz bie ortamda konusuyor isek, arkadasin an itibariyle saf oyun icin kuracağı sistem tabii ki 9900K + RTX 2080 Ti olacaktir fakat saniyorum ki burada sorulan sey bu degil.

Yine bazi arkadaslar AMD sistemin anakart olarak daha gelecege donuk bir secim olacagini soylemisler. Burada arkadaslara katilamiyorum lakin, Ryzen 3000 serisi tahminimce AM4 soketin son serisi olacaktir. AMD zaten tek cekirdek performansında Intel'e yaklastigi anda fahis fiyatli X570 anakart serilerini cikararak, piyasayi ele gecirdigi anda Intel'in izlerini takip edecegini gostermis oldu diye dusunuyorum ki bu cok normaldir sonucta bir islemci lansmani yaparken ayni zamanda anlasmali oldugunuz tum ureticileri beslemek durumundasiniz.

Hem cok pahali olmayan hem de gelecege yonelik sistemler icin iki onerim var. (Yalnizca oyun amacli konusuyorum)

i7 9700K + RTX 2060/2070 super ya da RX 5700/5700xt.

Ryzen 7 3700X ve ekran kartlari ayni.

Raminizi 16 GB uzerinde almayin, klasik CL16 DDR4 3200 RAM'ler isinizi gorecektir. Kistiginiz parayi daha iyi bir monitor kulaklik klavye mouse a verirsiniz.

Ayrica guvenebiliyorsaniz ikinci el 1070 Ti 1080 ve ozellikle 1080 Ti muhteşem fiyatlarla elinize gecebilir.

Turkiye genelini dusunerek bir sistem toplamam gerekirse,

Ryzen 5 3600 / i5 9400 gibi islemciler çevresinde de cok guzel sistemler kurulabilir. Lakin artik iki islemci firmasının da oyun performanslari birbirine cok benzer. Bunlarla asla uzulmesiniz.

Referans olmasi acisindan Ryzen 3 2200G + GTX 1070 Ti ile bir sistemim var. 1080P de keyifle oyunlarimi oynamaktayim. Bize firmalarin dayattigi ust seviye urunlerin cogunun ederinin bu kadar olmadigi gorusundeyim ve size de bu bakis acısını oneririm :)

Umarim yardimi dokunur.

Sanırım amacınız ağırlık iş. Eğer öyle ise R7 3700X-3800X, ağırlıklı olarak oyun ise Intel i7 9700K öneririm. Toplıyacağınız sistemin amacında hem iş hem de oyun olacağından AMD alırsanız da eksisi var Intel alırsanız da. Bence aklınıza en çok yatanı seçin. Buraya konu açmak sanırım daha da zaman kaybı oldu :) Pek bir sonuç elde edememişsiniz sanki.

Bir de eğer böyle tartışmaya devam ederseniz büyük ihtimalle konu kapatılacak.

@@Masterclown
Anakart konusunda katılmıyorum. Böyle bir sistem toplayacak birisi bin TL çok zorlamaz bence. Fakat PCI-e Gen4 muhabbeti AMD'yi bu konuda 1 üst sıraya çıkarıyor. Gen4 NVMe SSD'ler yaygınlaşırsa (Ar-ge parası çıkınca :) her zaman böyledir. Ar-ge parası çıkınca fiyatı düşer. ) Çok mantıklı gözüküyor. Okuma-yazma değerleri çok iyi. 2. Eli yakından tanıdığım birisi hariç almam. Yorumların için çok teşekkür ederim :)

Sanırım amacınız ağırlık iş. Eğer öyle ise R7 3700X-3800X, ağırlıklı olarak oyun ise Intel i7 9700K öneririm. Toplıyacağınız sistemin amacında hem iş hem de oyun olacağından AMD alırsanız da eksisi var Intel alırsanız da. Bence aklınıza en çok yatanı seçin. Buraya konu açmak sanırım daha da zaman kaybı oldu :) Pek bir sonuç elde edememişsiniz sanki.

Bir de eğer böyle tartışmaya devam ederseniz büyük ihtimalle konu kapatılacak.

Aynen ben de öyle düşünüyorum. Hiçbir şey kusursuz değil. Zaman kaybı değilde neden forumlara katılmadığımı hatırladım. Sonuç elde ettim aslında vazgeçtim. Şu an geçiş aşamasında olduğumuzu anladım ve bu ara dönemde bir şeyler satın almak istemiyorum. 1 2 sene sonra tekrar sistem toplamak istemem. Tartışma ortamında tartışıldı diye konu kapatmak hmmm. Ben öyle konulara çok takılmıyorum. Vezselam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı