AMD tarafında anakart seçimi

PCI-E 4.0'a ihtiyacınız yoksa Asus TUF B450 Pro S alırsanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum, çoğu X570 ve B550 anakarttan daha iyi bir VRM donanımına sahip bir anakarttır.
Ayrıca, AMD sonraki seride soket değiştirecek. Bu nedenle AM4, ölü soket sayılır, pahalı kartlara para gömmeye lüzum yok.

Evet ama DDR5 olacak ve o aşamaya geçmek için bence acele etmemize gerek yok.

Şu an Z490 Aorus Pro ax kullanıyorum hocam. Yani X570 almak bana yalnızca daha fazla o.c yapma imkanı sağlıyorsa hiç gerek yok.

AMD'ye neden geçmek istiyorsunuz ki. En kötü 10700k alarak güzel bir performans yakalayabilirsiniz.

Allah'ın belası Gigabyte yazılımlarından nefret ettiğim için geçmek istiyordum yoksa evet 10900k daha mantıklı fakat 4000₺‘den 5000₺'ye çıkması canımı sıkıyor.
Çok mantıksız bir değişim olur diye düşünüyorum, 10900k alınabilir. Bu arada 11. nesil Intel işlemcileri düşünmeyin bile.

Evet ne yazık ki hayal kırıklığı.

Yani sanırım ihtiyaç değil.
İşlemci ve anakart için en fazla ne kadar harcama yapabilirsiniz? Ona göre tavsiyede bulunabiliriz.

Hocam mevcut 10400F işlemcimi satıp üzerine 3000₺ civarı ekleyip 10900k almak istiyordum ama geçen ay 4000₺ olan işlemci bu ay 5000₺ oldu doların etkisiyle. Yani bütçe 4K.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…