AMD tarafında anakart seçimi

PCI-E 4.0'a ihtiyacınız yoksa Asus TUF B450 Pro S alırsanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum, çoğu X570 ve B550 anakarttan daha iyi bir VRM donanımına sahip bir anakarttır.
Ayrıca, AMD sonraki seride soket değiştirecek. Bu nedenle AM4, ölü soket sayılır, pahalı kartlara para gömmeye lüzum yok.

PCI-E 4.0'a ihtiyacınız yoksa Asus TUF B450 Pro S alırsanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum, çoğu X570 ve B550 anakarttan daha iyi bir VRM donanımına sahip bir anakarttır.
Ayrıca, AMD sonraki seride soket değiştirecek. Bu nedenle AM4, ölü soket sayılır, pahalı kartlara para gömmeye lüzum yok.
Evet ama DDR5 olacak ve o aşamaya geçmek için bence acele etmemize gerek yok.

Allah'ın belası Gigabyte yazılımlarından nefret ettiğim için geçmek istiyordum yoksa evet 10900k daha mantıklı fakat 4000₺‘den 5000₺'ye çıkması canımı sıkıyor.
Çok mantıksız bir değişim olur diye düşünüyorum, 10900k alınabilir. Bu arada 11. nesil Intel işlemcileri düşünmeyin bile.

Evet ne yazık ki hayal kırıklığı.

B450 ve üzeri bir anakart iş görecektir. Bütçe yükseldikçe VRM sayısı ve kapasitesi artar, yani güç beslemesi daha da güçlenir genel olarak. O da OC potansiyelini artırır. Intel kadar kısıtlayıcı değil AMD. Bu kadar eski bir anakart bile hala güncel işlemciler ile çalışıyor. X570 alırsanız asıl artınız PCI-e 4.0 desteği olur. O arabirim ile kullanacağınız donanımlar varsa, X570 almanız mantıklı. Tepe işlemcileri, ekran kartlarını ve depolama birimlerini hedeflemiyorsanız, o anakarta pek ihtiyacınız yok.
Yani sanırım ihtiyaç değil.
İşlemci ve anakart için en fazla ne kadar harcama yapabilirsiniz? Ona göre tavsiyede bulunabiliriz.

Hocam mevcut 10400F işlemcimi satıp üzerine 3000₺ civarı ekleyip 10900k almak istiyordum ama geçen ay 4000₺ olan işlemci bu ay 5000₺ oldu doların etkisiyle. Yani bütçe 4K.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı