AMD Threadripper 1900X neden ucuz?

Merhaba sistem toplamayı düşünüyorum. İşlemcilerin arasında Threadripper serisini çok gördüm. 30000 TL'den başlıyorlardı neredeyse. Ama birden 1900X'i gördüm ve şok oldum. 8 çekirdekli 3.8 GHz ve 1200 TL fiyatının neden böyle olduğunu bilemedim. Bir oyun bilgisayarı için ideal bir işlemci olur mu ya da herhangi bir iş için çünkü çok ucuz bence!

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba sistem toplamayı düşünüyorum. İşlemcilerin arasında Threadripper serisini çok gördüm. 30000 TL'den başlıyorlardı neredeyse. Ama birden 1900X'i gördüm ve şok oldum. 8 çekirdekli 3.8 GHz ve 1200 TL fiyatının neden böyle olduğunu bilemedim. Bir oyun bilgisayarı için ideal bir işlemci olur mu ya da herhangi bir iş için çünkü çok ucuz bence!

Teşekkür ederim.

Anakartlarının hayvan gibi pahalı olması bence.

Hocam sonuçta server işlemci çoklu işlemler için yapılmış. Oyun için 3300X alın daha iyi performans alırsınız.

1.jpg

Önermem, server ve render gibi yoğun işler için daha uygun. Anakartlar da işlemciden hayli hayli pahalı. Öyle Ryzen 5 3600 alıp, yanına da 500 TL'ye S2H almak yok bu işlemcilerde. Tabii prestijli bir AMD işlemcim olsun, oyun performansı pek önemli değil derseniz, alın.

8 Core 16 Thread olmasına rağmen 6 Core 12 Thread'lik 3600'den çoklu çekirdekte daha az puan alıyor. Render da alsanız muhtemelen 3600 daha iyi performans verir. Eski nesil bir işlemci. Oyun yada diğer işlemler için aklının ucundan bile geçirme.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı