AMD ve Intel artık 4 çekirdekli masaüstü işlemci üretmiyorlar

Pxn

Hectopat
Makaleler
6
Daha fazla  
Meslek
Paylaşımlı Scooter
Artık bakıyorum da, piyasada eski i3 10100F ve 3100'den başka 4 çekirdekli işlemci kalmamış.
i3 11. Nesil'de yok ortada 12. Nesil'de gelmeyecek, Ryzen 3 5Xxx'de gelmeyecek büyük ihtimalle, yeni çıkacak Ryzen 6000 serisinde de 4 çekirdeğe yer verilmedi.
RTX 3050 desen ortada yok, RX 6500 desen hiç gelmez. Firmalar artık ucuz ürünler üretmiyorlar. Hem işlemcisiz hem ekran kartsız kaldık iyi mi?

'İlginç bir şekilde, Core i3 modellerinin kutularının görselleri paylaşılmadı. Intel, 12. nesilde Core i3 serisinden vazgeçebilir veya ilerleyen zamanlarda yeni bir tanıtım yapabilir. Ancak özellikle belirtmek gerekirse, -bugüne kadar yapılan sızıntıların hiçbirinde Core i3 modellerinden bahsedilmedi.'

i3'lerde tarihin tozlu sayfalarına gömüldüğüne göre, 4 çekirdeksiz mutlu bir dünya dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artık bakıyorum da, piyasada eski i3 10100F ve 3100'den başka 4 çekirdekli işlemci kalmamış.
i3 11. Nesil'de yok ortada 12. Nesil'de gelmeyecek, Ryzen 3 5Xxx'de gelmeyecek büyük ihtimalle, yeni çıkacak Ryzen 6000 serisinde de 4 çekirdeğe yer verilmedi.
RTX 3050 desen ortada yok, RX 6500 desen hiç gelmez. Firmalar artık ucuz ürünler üretmiyorlar. Hem işlemcisiz hem ekran kartsız kaldık iyi mi?

'İlginç bir şekilde, Core i3 modellerinin kutularının görselleri paylaşılmadı. Intel, 12. nesilde Core i3 serisinden vazgeçebilir veya ilerleyen zamanlarda yeni bir tanıtım yapabilir. Ancak özellikle belirtmek gerekirse, -bugüne kadar yapılan sızıntıların hiçbirinde Core i3 modellerinden bahsedilmedi.'

i3'lerde tarihin tozlu sayfalarına gömüldüğüne göre, 4 çekirdeksiz mutlu bir dünya dilerim.
Öyle değil. Artık 6 çekirdek 4 çekirdeğin yerini alacak. 5600x 3000tl idi ama zamanla ucuzlayacak.

Düşük bir olasılık. Hala Celeron, Pentium gibi iki çekirdekli işlemciler satıştayken i3 ve Ryzen 3'ün fişini çekmezler. Yüksek ihtimalle çip krizinin olduğu bu zamanda rafa kalktılar yoksa giriş seviye sistemlerde ne kullanacağız.

Gelecek oyunlar konsol güçlerine göre yapılır sistem toplarken ileriye yönelik mevcut konsol güçleri göz önünde bulundurulmalı en güçlü konsol şu an Series X ve bu konsolda 8 çekirdekli bir işlemci ve RTX 2080 ayarında bir GPU gücü var bu konsol önümüzdeki 5 yıl tüm oyunları sorunsuz bir şekilde oynatmak için dizayn edildi 4 çekirdek tarih oldu artık 6 çekirdek bile ucu ucuna yetiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı