AMD ve INTEL sistem arasındaki fiyat sorunu

Surrealist Kasap

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu durumu gerçekten anlayamıyorum. Neden bir İntel sistem topladığımızda ona eşdeğer toplanan bir Amd sistemden fiyatı yüksek ? Aralarında çok mu performans farkı var ?
İkisi de aynı işlemleri aynı hızda yapmıyor mu ? Aynı oyunu ikiside aynı performansta oynatmıyor mu ? Nedir bu İntel'in bu fiyatı bu kadar yüksek tutması ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel Ve AMD sahipleri bile bıktı, bu Türkiye'deki PC kullanıcıları bıkmadı bunu tartışmaktan.

2 yanıt vereceğim. AMD F/P ürünüdür. Intel'e rakip olan işlemcileri Intel'den kötüdür fakat aradaki fiyata değer mi, tartışılır. X'e göre değmez, Y'ye göre değer.
Intel'in fiyatı bu kadar yüksek tutma sebebi ise reklam, isim kalitesidir. Adam AMD ile eş değer satsa da alıcısı olur, satmasa da olur. Eşit fiyata satsa insanlar "AMD 8 çekirdek, ön belleği fazla vs." deyip hep onu alır. Fakat yüksek tuttuğu için insanlar "Bir farkı vardır, o yüzden pahalı." diyorlar. Tıpkı iPhone gibi. İnsanların birinde sIII değil de iPhone görünce şaşırması bence psikolojik bir marka takıntısıdır.

Bana gelince ben tarafsızım. 3 Bin TL bütçesi olan kişiye Intel öneririm, fakat orta bütçesi olana da sırf Intel olsun diye diğer donanımlardan kısmasını istemem.

Cebimde 3 bin TL var hangi telefonu alsam desen arkadaşlarına çoğu iPhone der. O misal :)

Intel'in fiyatı bu kadar yüksek tutma sebebi ise reklam, isim kalitesidir.

Fakat yüksek tuttuğu için insanlar "Bir farkı vardır, o yüzden pahalı." diyorlar. Tıpkı iPhone gibi. İnsanların birinde sIII değil de iPhone görünce şaşırması bence psikolojik bir marka takıntısıdır.

Olayın kabaca özeti budur ^^

Arkadaşlar bu durumu gerçekten anlayamıyorum. Neden bir İntel sistem topladığımızda ona eşdeğer toplanan bir Amd sistemden fiyatı yüksek ? Aralarında çok mu performans farkı var ?
İkisi de aynı işlemleri aynı hızda yapmıyor mu ? Aynı oyunu ikiside aynı performansta oynatmıyor mu ? Nedir bu İntel'in bu fiyatı bu kadar yüksek tutması ?

Nereden başlasam. Dilimde tüy bitti ve hala söylüyorum. Intel reklam yapıyor. İşlemcilerin fiyatı bundan yüksek ancak şimdi tekrar soracaksın. E AMD'den daha performanslılar. Evet öyle ancak bunun sebebi mimariden kaynaklanıyor. Intel'in mimarisi çok güzel. Bak bu örneği şuna benzetelim.

Bugatti Veyron > AMD
Şahin > Intel
Benzin > Mimarileri

Neden AMD'ye Bugatti dedim, 8 çekirdekli, 16 MB Cache ve 3.6 Ghz. (FX 8150)
Neden Intel'e Şahin dedim. 4 çekirdekli, 6 MB Cache ve 3.4 Ghz (i5 3570K)

Şimdi güzelim Bugatti'ye sen doldur kalitesiz benzini ve götür yollara. Şahin'e de en güzelinden doldur. E ne olur ? Bugatti yarı yolda kalır, Şahin fırlar.

Ya artık bunu anlatmaya örnek bulamadım. Gerçekten anlamıyor musunuz ? Oyun konusunda 2 işlemcinin arasında 3 FPS belki fark var. Sen Render mı yapıyorsun oyun mu oynuyorsun. Geçen Vatan'a gittim. Adamın teki ASUS P8Z77V + i3 2120 almış. Gülmemek için kendimi zor tuttum. Ya ikisinin toplam fiyatına BF3'ü orta ayarlarda oynatacak sistem toplarsın. Rezillik.

Sadece oyun düşüncesinde olan arkadaşların iki firma arasında bir fark görmemesi gayet doğaldır. Önerim IBM uyumu denilen şeyi araştırmanız ve bir işlemcinin anladığı komut kümeleri hakkında biraz bilgi edinin.
Bundan sonra herkes dilediğini tercih edebilir.

Sadece oyun düşüncesinde olan arkadaşların iki firma arasında bir fark görmemesi gayet doğaldır. Önerim IBM uyumu denilen şeyi araştırmanız ve bir işlemcinin anladığı komut kümeleri hakkında biraz bilgi edinin.

Doğrudur, YAMYAM abim. Intel'in birçok şirketlerle anlaşması var. Eee bunlar da bedavaya olmuyor. İllaki ürünlere yansıyor fakat inan ki bu konuları açan arkadaşların %99'u günlük ev kullanıcısı olarak soruyor. Yoksa yanlış bilmiyorsam AMD ile Mac Os bile uyuşmuyor.

Abi bi konuda da 1980'lere geri götürme insanları :) IBM komut setlerinin olayla pek bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Ortada dört anahtar kelime var: Intel, AMD, Fiyat, Performans...

Bence arkadaş ilk bilgisayarı araştırsın. ENIAC. çalıştırıldığında şehrin elektrikleri kesilmişti...

Fiyat/Performans tablosu budur, ki bu tabloya Intel ve AMD anakartların maliyet farklarını da katarsak durum çok daha vahim olur Intel açısından:

SıralamaÜrünFiyatToplam PuanFiyat/performansDğeerlendirme
8.AMD FX-8150
162,49 €

77,5

100

• [*=left]Performans (77,5%)
11.AMD FX-8120
133,75 €

70,6

91

• [*=left]Performans (70,6%)
19.AMD FX-6100
98,49 €

61,4

81

• [*=left]Performans(61,4%)
6.Intel Core i7-3820
259,25 €

81,2

74

• [*=left]Performans(81,2%)
12.Intel Core i5-3470
166,15 €

69,7

73

• [*=left]Performans(69,7%)
5.Intel Core i7-3770K
285,80 €

Test raporu
83,5

72

• [*=left]Performans (83,5%)

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı