AMD ve NVIDIA görüntü farkı

Tabiki de modelden modele değişir. Misal en basit örnekle RTX teknolojisi. Kenar yumuşatma performansı gibi durumlar söz konusu.

Hepinizin yazdıklarını okudum şuan tek tek yazamayacağım kusura bakmayın ama
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videonun 5.16 dakikasına bakar mısınız?

Hepinizin yazdıklarını okudum şuan tek tek yazamayacağım kusura bakmayın ama
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videonun 5.16 dakikasına bakar mısınız?

Pixel shimmering sorununu diyorsunuz di mi? Nvidia o sorunu çözdü, ama sadece video kayıtlarında :) 5:10 gibi bir yerde, ayarlar ekranından oyun içi görüntüye ilk geçtiği anda görüntü 1 saniyeliğine çok net, sonra bulanıyor. AMD tarafı görüntü kaydında daha keskin kayıt almış, Nvidia tarafı daha bulanık kayıt almış. Haliyle de "piksel emeklemesi" denilen olay AMD tarafında daha görünür olmuş.

Videoyu çekenin başarısızlığı demek lazım, zira iki kart da hemen hemen aynı video coder teknolojilerini kullanıyorlar. Gözle görülecek bir fark olmaması lazım.

Ek olarak, bu tip karşılaştırma videolarında sürücü ayarlarını da göstermeleri lazım bence. Nvidia tarafında sürücü ile gelen FXAA açık olabilir, ya da AMD tarafında Image Sharpening de açık olabilir. Şartların eşitliğini bozmak ne yazık ki çok kolay.

7870 kullanırken de yaşıyordum bu sorunu o yüzden AMD ye karşı biraz soğumuştum. RX 580 de bu problemi yaşamam umarım, çünkü bugün kargoya verilecek yani iptal aşamasını geçtik.

Bu sorun bir neslin sorunu. Yani hangi kartı alırsanız alın; 2012-2017 arasında çıkmış bir sürü DirectX 11 oyununda bu sorunu yaşayacaksınız.

Önceki oyunlar Directx 9 + MSAA desteklediği, sonraki oyunlar da TAA desteklediği için sorun yine görülmez boyutlarda olacak.

Basit bir örnek: Assassin's Creed II videolarına bakın, ya da elinizde varsa oynayın. 1080p + 4x MSAA ile oyunda sıfır titreme olacak. (2008)

Sonra Assassin's Creed Unity oynayın ya da videolarını izleyin. 8xMSAA varken bile, hatta 4K'da oynanırken bile çok rahatsız edici piksel hatalari göreceksiniz. Hem de kalitesi düşürülmüş Youtube videolarında bile bu hatalar kolayca görünür olacak. (2013)

En son, Assassin's Creed Odyssey ya da Origins'e bir bakın. TAA ile sıfır hata, neredeyse gerçek hayat gibi bir görüntü göreceksiniz. (2016-2017)

Sorunla nasıl başa çıkılacağını öğrendi oyun yapımcıları. Ama yeni Directx, deferred rendering ve post processing teknolojilerini oyunlara entegre edene kadar bir nesil oyunu harcadılar.

Psikolojik sanırım. Yıllarca türlü kart kullandım öyle bir şey rastlamadım. 560Ti, 780Ti, R9 260X, 7870, 7970, R9 280X, R9 290X, GTX 1070 ve RTX 2070. Aralarında hiçbir fark yok görüntü olarak.

Hocam arkadaşla aynı monitörü almıştık. MSI G24C4 bendeki kart rx 580 ondaki rtx 2060 fotoğraf cekıp karsılastırdık pubg lite'da ayarlar aynı ama onun renkleri çok daha canlı geldi neden olabilir?

Hocam arkadaşla aynı monitörü almıştık. MSI G24C4 bendeki kart rx 580 ondaki rtx 2060 fotoğraf cekıp karsılastırdık pubg lite'da ayarlar aynı ama onun renkleri çok daha canlı geldi neden olabilir?
Arkadaşın NVIDIA denetim masasından Digital Vibrance'ı arttırmış olabilir veya telefon ekranı farkı. Arkadaşın monitörün ayarlarını da değişmiş olabilir.
ASUS ROG Strix B450-F | Ryzen 7 3700X aynı işlemcilerde rtx 2070 mi rx5700xt nitro + mı sizce?
Geç gördüm fakat RTX 2070 Super daha mantıklı. Driver sorunu var 5700 XT'lerde. İşini şansa bırakmak istemiyorsan ve bütçen yeterli değilse RTX 2070.

Arkadaşın NVIDIA denetim masasından Digital Vibrance'ı arttırmış olabilir veya telefon ekranı farkı. Arkadaşın monitörün ayarlarını da değişmiş olabilir.

Geç gördüm fakat RTX 2070 Super daha mantıklı. Driver sorunu var 5700 XT'lerde. İşini şansa bırakmak istemiyorsan ve bütçen yeterli değilse RTX 2070.

Ellemedim dedi ama tekrar sorayım. Monitör ayarları birebir aynı beraber yaptık. Başka ihtimal var mı peki aklınıza gelen?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı