AMD ve Nvidia stok sorunu ne zaman düzelecek?

VeLov1s

Hectopat
Daha fazla  
Herkesin bildiği, gördüğü ama sorgulamadığı konu olarak bu ekran kartların üretimi mi durdu? Yoksa piyasayı yavaşlatmaya mı çalışıyorlar firmalar? Mining diye insanlar tutturmuş.. Eline az buçuk para geçen alıyor ekran kartını ve çıkarmaya çalışıyor. Hayır kar etme olasılığı da düştü. Firmaların buna dur demesi için ekran kartların aynı modellerini madenciliğe göre dizayn etmeli.. Bizim gibi para biriktirmiş ve kenarda bekletenler veya yeni para biriktirmeye başlayanların önü açılmalı. Sırf arz - talep ilişkisi var diye fiyatlar artıyor. Biliyoruz ama adamların sermayesi var. Biz oyuncuyuz ne sermayesi? Alırız bir ekran kartı ve oyun oynarız.. Sırf adamlarda bizim 1 tane aldığımız ekran kartını 10 tane alma gibi alışkanlığı var ise oyunculara ayrı, onlara ayrı satarsın olur biter. Firmaların çok yanlış yollarda ilerlediğini gözlemliyorum. Oyuncu ile ticaret insanını aynı platformda tutup sadece ekmeğine tereyağ değil bal da sürüyor konumunda. Buna dur denmeli.. Varsa görüşü olan ya da bilgiye sahip olan kişiler konunun aydınlatılmasından yanayım.

Konu ile ilgili Şahsi fikirlerimi söylüyorum.
Fiyatların normale dönmesi için;
1- Bitcoin piyasa ve borsa değeri ciddi anlamda düşmeli ki dijital paraya güven azalsın.
2- Dijital paraya güven azalması demek 2. el piyasasında yüzlerce, binlerce RX 480, RX 570, RX 580 gibi kartların olması demektir. Millet 5'er 5'er, 10'ar 10'ar kart satmaya başlayacaktır.
3- Üreticiler Mining için çok özel bir seri kart üretip Oyunculara özel kart üretirse, üretim planlarını ona göre değiştirirse piyasa düze çıkar.
4- Yeni nesil AMD Navi mimarisi ve Nvidia Volta GTX 20xx serisinin gelmesi de fiyatları bir nebze normale doğru düşüşe geçirecektir. Ama yeni nesiller de 2-3 ay içinde bitebilir. Madenciler 40-50 adet birden alıp geçebilir. (Fiyatları iyi olursa.)
Yukarıdaki bu 3 faktörden biri olmadığı sürece piyasa asla düzelmez ki Üretici firmalarda bu durumdan müzdarip. AMD RX 580 nin şuanki piyasa değeri 1400 lira olması gerekirken 3500 liralarda geziyor. Piyasadaki fiyatların böyle olması, üreticinin çıkaracağı yeni nesil ekran kartındaki fiyat politikasını da etkileyecektir.
Bitcoin değer kazandığı sürece ve üreticiler özel mining kartları çıkarmadığı sürece bu piyasa 3-5 sene boyunca böyle devam eder gider.

Bundan 4 ay öncede böyle bir sorun vardı. Yeniden üretilir diye düşünüyorum. Bende ekran kartı arıyorum. RX 580 2000 TL'den az olan bir yer görsem alacağım.
Aslında şu anda Gigabyte RX 580 8 GB bir sitede 1388 TL den satılıyor. Ama bu siteye gel de güven. Açıkcası ben pek güvenemedim. Bu işte bir bityeniği var.

Gigabyte AORUS GTX 1080 Ti Waterforce WB Xtreme Edition 11GB 352Bit GDDR5X Ekran Kartı (KAMPANYA FİYATI İÇİN KRİTİK STOK)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…