AMD ve Nvidia

Nvidia mı AMD mi

• nvidia

Oy: 7 53,8%
  • Amd

Oy: 6 46,2%

• Oy verenlerin toplamı
    13
Sistem tavsiyelerinde karsilasirsin bu konuya daha cok, hangisi daha performansli diye dusunursun. Bu tamamiyle butceyle alakali bir olay. Senin veya baskasinin butcesine gore ekonomik bir F/P sistem kurulurken intel ve amd karsilastirilmasi yapilir. Ayrintili anlatmak isterdim fakat tabletteyim.

AMD destek verdigi ekran karti, bize sundugu islemcileriyle ve muhtesem fiyatiyla goz dolduruyor. F/P konusunda da harikalar. İnteli zorlayacak gucleri var ve performanslari en ust seviyede tutmak icin calisiyorlar. Ekonomik ve orta segment bir bilgisayar toplanirken daha cok AMD seciliyor. (3000TL - )

İslemci dedigimizde zaten cogu kisinin aklina İntel gelir. Zamaninda az mi kullandik Pentium'u. :) İntel firmasi islemci olarak muhtesem bir performans destegi sunuyor. Render ve oyunlarda da muhtesem performans veriyor. 3D cizimlerde, ofis bilgisayarlarinda, yani daha cok photoshop gibi konularda da ust seviyedeler. Oyunlarda 2500TL ve ustu butcelerde tavsiye ediliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD işlemci ve ekran kartları F/P özelliğini ön plana çıkartır yani 2500 ve altı bütçeler için AMD tercih edilirken 2500+ sistemlerde İntel-Nvidia tercih edilir.
Kısaca forumdaki çoğu üye 2500 lira civarı sistem topluyor bu yüzden AMD tavsiye ediliyor.

Şu başlıktan bıktım. Forumda arama kutusu ile aratın ve bir çok aynı konudan göreceksiniz.
Amd düşük bütçeler için vazgeçilmezdir çünkü Amd aradaki rekabeti fiyat farkıyla kendi lehine çekmeye çalışıyor.
İntel teknolojisini yapıyor, insanlardan bu teknolojinin parasını kat kat çıkarıyor.
Bİlgisayar mağazasında adam İntel önerecek çünkü hangi hazır masaüstünde FX-8350 gibi bir işlemci gördün. Adam nereden ekmek yiyecek ?

Her zaman söylerim amd f/p bilgisayarıdır. 2500 altı bütçeler için öneriler. Genelgede oyun amaçlı toplanır. İntel pahalı ve performans bilgisayarıdır. Kısaca parası olan intel, olmayan amd kullanır. Parası oluya ben amd kullanan görmedim. Aralarında rekabet falanda yoktur, sadece insanlar böyle görmek ister. Çünkü rekabet birbirine yakın güçlerin düellosudur. Sadece pazarda bir seçenekte amd ve başarılılar kendi bünyelerinde bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı