AMD VEGA Hakkında Düşünceleriniz

Vega serisinin en çok tercih edilecek modeli Vega 56 olacaktır. TDP olarak biraz daha kabul edilebilir bir seviyede. Türkiye fiyatlarını görmeden yorum yapmak istemiyorum fakat AMD hamlesini çok iyi düşünmeli.

İncelemesi yayınladıktan sonra almaya karar verirseniz elinizi hızlı tutun, bu kartlarıda madenciler bitirebilir.

Bence Vega mimarisi GTX 1XXX serisi değil, GTX 9XX serisine rakip olması düşünülüp, üretilmiş, araya GTX 1080 Ti gibi bir canavar giriceği hiç düşünülmemiş burdan zaten 1.gol yenildi. TDP değerleride göz önüne gelince 2.gol ordan yenildi ve verdiği performansa göre aşırı enerji tüketen bir kart ortaya çıktı, sanki AMD ayıp olmasın diye çıkarıyor gibi hissediyorum, Vega 56 modelinden çok az umutluyum, onun dışında pek mantıklı değil.
Yapılacak en mantıklı hareket özel tasarım kartların çıkmasını beklemek. Onlar çıktığı zaman stoklar düzene girecektir. Acelem yok kart bulamazsam GTX 1070 alırım.

Maalesef ki yüksek TDP değerinin eksisi artısından daha çok. Hatta artısı olduğunu bile söyleyemeyeceğim.
@Taptic

Artısı, madenciler tarafından tercih edilmemesi olur. Eğer bu yönde bir ilerleme yaşanırsa fiyatları düşeceği için her türlü artı olarak yansıyacaktır. Yoksa yüksek güç tüketiminin övülecek yanı yok ben de farkındayım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı