AMD Vega'lar Nerede Kaldı?

Mr Ragnot

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi ayın 29'u ve hala marketlerde Vega falan yok. Vatan'da fahiş fiyata 64 modeli gördüm, onun dışında da ya yok ya da stok dışı. Biz zaten fazla fazla beklemişken, daha niye bekliyoruz? Ayrıca Custom modellerinin ne zaman geleceğini de bilen arkadaşlar varsa bilgilendirmeleri hoş olur ve son olarak Reference ile Custom modeller arasında çok fark olacak mıdır, yani Reference model alınırsa baş ağrıtacak bir soğutma problemiyle karşılaşılabilir mi? Bekle bekle ağaç olduk, yaz tatili diye bir şey hiç kalmadı zaten :(

Dün technopat da bir makale okudum. Ürünlerin neden geçiktiği ile ilgili, technopatın ana sayfasında bulabilirsin.

Açıkçası Vega gelsin görelim diyerek çok bekledik ama kart tam anlamıyla hayal kırıklığı, 1.5 senelik GTX 1080 ile kapışıyor ama hem ondan pahalı hem de TDP değerleri trajik. Bu saatten sonra kimsemin Vegadan beklentisi olduğunu sanmıyorum, fiyatlar düşmez ise ülkemizde satmaz.

Bu da stok sorununun nedeni
RX Vega Ekran Kartı Stok Sorunu Sürecek - Technopat

Ne denebilir ki, biz avucumuzu yalamaya devam edebiliriz. Tam bir hüsran oldu bu, hem yüksek TDP değeri, hem geçen senenin kartlarını tam anlamıyla geçememesi hem de bu stok sorunu... Zaten 64'ün çok tutulacağını düşünmüyordum-ki ben de 56 alacaktım-, bu saatten sonra Volta'ya bakacağız herhalde diyeceğim de bekle bekle nereye kadar, keşke akıllılık edip vaktinde RX 580 ile güzel bir Freesync monitör alsaymışım :hasta::(

Aylar öncesinden geç geleceğini, gelse de raflarda yerini alamadan tükeneceğini tahmin etmek pekte zor değildi açıkcası. Kim bilir belki de 2018'e sarkacak.

Nvdia'nın Volta mimarisine sahip kartların 2018'in ilk çeyreğinde geleceği söyleniyor. Çokta bir şey kalmadı ben beklemekten yanayım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı