@kassandra13 Sen gel AAA oyunlarda dene bakalım FPS farkı var mı yok mu gör
Normal bir kullanıcı olduğumu nereden biliyorsun? Belki arka planda 10 tane oyun açıyorum ve o sırada render yapıyorum? Intel'de yemez bunları yapmak ancak AMD sağ olsun saf gücü sayesinde işlemcimi 2 ayrı stres testine soktuğum zaman oyun dahi oynayabiliyorum, adamlar bu işi biliyor. Bilgisayara para dökmemizin sebebi sadece oyun oynamak mı? Tamamdır bundan sonrasına zaten cevap vermesem de olur, zaten dünyada hiç oyun yapan veya render yapan kişi yok değil mi? Basit bir ev kullanıcısı için bile bazen çok önemlidir, mesela ofis çalışanları Chrome üzerinden onlarca belki yüzlerce sayfa bile açabilir. Ha bak işte orada çoklu çekirdek öyle bir devreye giriyor ki aklın hayalin durur, hatta sana öneri 100 tane sekme aç gör bakalım nasıl takoza çarpar gibi sistemin kasıyor
İşini daha iyi görecek diye hiçbir şekilde gelecekten kısmamak gerekir, bunu aklında tut. Mesela elindeki 9400F VR oyunlarında veya üst seviye oyunlarda yetersiz kalacak, hatta kaldığı oyunlar bile var.
Eğer Intel iyi olsa idi PS veya Xbox gibi konsollarda AMD, CPU ve GPU kullanılmaz idi