AMD vs Intel

AMD ekran kartında çuvallamıyor, sadece NVIDIA gibi üst seviye kartlar üretemiyor. Olabilir, yakın bir zamanda bunlar da değişecektir. Intel 11. nesilde toparlasa ne olur? 5. nesil Ryzen gelir ve yine tokatlar geçer, Intel'in mimariden tutun da nm olayına kadar her şeyi baştan yapması gerekiyor ki rakibine tam kafa tutabilsin.

AMD ekran kartları şimdilik üst seviyeye oynayamaz ama gelecekte değişebilir haklısınız. Şu an için konuşursak AMD ekran kartları orta seviye bandında iş görüyor.
Bence Intel 11. nesil işlemciler 4. nesil Ryzen'lerden tokat yiyebilir. 5. nesile gerek bile kalmayabilir.

AMD ekran kartları şimdilik üst seviyeye oynayamaz ama gelecekte değişebilir haklısınız. Şu an için konuşursak AMD ekran kartları orta seviye bandında iş görüyor.
Bence Intel 11. nesil işlemciler 4. nesil Ryzen'lerden tokat yiyebilir. 5. nesile gerek bile kalmayabilir.
Zaten tokat yiyeceği açık, eğer adam gibi mimari gibi şeyleri düzeltmez ise AMD'nin rakibi olamaz.

Intel anakartlar özellikle Asus Maximus serisi acayip havalı yalnız hakkını verelim yani.

@kassandra13 Sen gel AAA oyunlarda dene bakalım FPS farkı var mı yok mu gör :D Normal bir kullanıcı olduğumu nereden biliyorsun? Belki arka planda 10 tane oyun açıyorum ve o sırada render yapıyorum? Intel'de yemez bunları yapmak ancak AMD sağ olsun saf gücü sayesinde işlemcimi 2 ayrı stres testine soktuğum zaman oyun dahi oynayabiliyorum, adamlar bu işi biliyor. Bilgisayara para dökmemizin sebebi sadece oyun oynamak mı? Tamamdır bundan sonrasına zaten cevap vermesem de olur, zaten dünyada hiç oyun yapan veya render yapan kişi yok değil mi? Basit bir ev kullanıcısı için bile bazen çok önemlidir, mesela ofis çalışanları Chrome üzerinden onlarca belki yüzlerce sayfa bile açabilir. Ha bak işte orada çoklu çekirdek öyle bir devreye giriyor ki aklın hayalin durur, hatta sana öneri 100 tane sekme aç gör bakalım nasıl takoza çarpar gibi sistemin kasıyor :) İşini daha iyi görecek diye hiçbir şekilde gelecekten kısmamak gerekir, bunu aklında tut. Mesela elindeki 9400F VR oyunlarında veya üst seviye oyunlarda yetersiz kalacak, hatta kaldığı oyunlar bile var.
Eğer Intel iyi olsa idi PS veya Xbox gibi konsollarda AMD, CPU ve GPU kullanılmaz idi :)

Ben de bunu anlatmaya çalıştım. Ben 2 stres testi açıp aynı zamanda oyun oynamıyorum, 100 tane de sekme açmıyorum. Kullanmayacağım şeyi o işte iyi diye neden alayım? Şehir içi kullandığın bir arabaya 300 bassın diye para vermezsin. Ben bu sistemi 3 yıl 60 FPS konsol gibi takılmak için aldım zaten. Neden konuyu buna bağladınız? Bütçem olsa daha güçlü Ryzen işlemci de alırdım çekinmeden. R5 2600 ile kararsız kaldım bunu aldım. Ben ihtiyacınıza göre alışveriş yapın diyorum üstüne basarak. Sen render yapıyorsan, 2 yıl sonra işlemcimi güncelleyeceğim diyorsan Ryzen al tabi ki. 5Bin TL'lik AMD işlemcinin Intel işlemciyi tokatlaması, almayacağım ürünlerin benchmark testleri beni ilgilendirmiyor çünkü benim bütçem o değil. Sen 3 lira veriyorsan 3 liraya ihtiyacını hangisi karşılayacaksa onu alacaksın, üst taraflarda hangisinin iyi olduğunun çok önemi yok.

9400F'in sınıfta kalıp R5 2600'ün kalmadığı oyun var mı peki? Zaten çok da pahalı olmayan bir işlemciden bahsediyoruz. Ya da R5 alsaydım gerçekten 2-3 yıl içinde VR oyun mu oynayacaktım? Daha kaç yıl VR oyun oynamayacağımızı sen de biliyorsun. AMD iyi dersin itiraz etmem ama verdiğin örnekler elle tutulur değil.

Son düzenleme:
Çok şaşırdım şuan, bir süre yoktum açtığım konuda ilk defa 6. sayfaya kadar mesaj var :D

Kendi fikrim, Intel asla verdiğiniz parayı haketmez, fakat AMD'nin alternatifini koyamadığı bazı üst seviye işlemcileri, i9 9900KS gibi çok hızlı işlemciler, elbette o parayı hak etmiyor ama zirvede tekler, bunun gibi alternatifi olmayan işlemciler artık Intel'in tercih edilebilir tek işlemcileri bence. Onun dışında AMD hangi işlemciye rakip çıkardıysa daha ucuza, daha az güç tüketimine - neredeyse her zaman, bazen değil -, ve yanında idare edebilecek bir soğutucuyla çıkardı, AMD bir işlemciye rakip çıkardığı zaman artık rakibini almak anlamsız oluyor bence. Ama Intel oyunculuğa kafayı koymuş ve zengin insanlar için gene tek seçenek - i9 9900KS cidden çok iyi. Ama onun dışında orta-üst, orta ve düşük segmentlerde bence en mantıklı seçim AMD işlemciler, hatta orta-üst, orta, düşük segmentlerde ekran kartları bile gayet yeterli, güçlü alternatifler, RX 5700 XT çok başarılı, 5600 XT bana kalırsa o kadar iyi bir alternatif değil ama gene başarılılar. Ama NVIDIA, Intel gibi hızla kaybetmeyecek anlaşılan, adamlar hala zirvede tek, Big Navi'yi de göreceğiz, çok konuşuldu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı