AMD vs NVIDIA ekran kartı

Bütçe
7000-8000
8 GB VRAM şu dönem için yeterli ama 2023 sonu ve sonrası için bir şey konuşmak zor. NVIDIA VRAM tarafında 3060 modeline 12 GB koyup 3070 serisine 8 GB VRAM koyması bana da komik geliyor.
Hala rahat rahat yeterli olacaktır. 8 gb VRAM boru değil. 4 gbın bile devri yeni yeni kapanıyor. 8 gb uzun süre daha gider. 12 gb lazım diyen arkadaşlar 4k oynayacak sanırım.

Hala rahat rahat yeterli olacaktır. 8 GB VRAM boru değil. 4 GB'ın bile devri yeni yeni kapanıyor. 8 GB uzun süre daha gider. 12 GB lazım diyen arkadaşlar 4K oynayacak sanırım.

Eski kartım GTX 970 4 GB VRAM ile 5 yıl beni götürdü 8 GB VRAM hemen bitmez kolay kolay zaten. Ama bu devirde orta üst sistem kurulacak ise en az 10-12 GB VRAM olan kartlara bakmak lazım.

Eski kartım GTX 970 4 GB VRAM ile 5 yıl beni götürdü 8 GB VRAM hemen bitmez kolay kolay zaten. Ama bu devirde orta üst sistem kurulacak ise en az 10-12 GB VRAM olan kartlara bakmak lazım.
Evet ben de 1050 Ti kullandım 5 buçuk sene boyunca. Yine iyi dayandı. Şuan Days gone'da denedim yüksek ayarlarda oynuyorum 1 2 ayar hariç ona rağmen anca 3.9 gb kullanıyor. Ama tabii Rx 6500 kullandığımdan droplar oluyor tam sınırda kullandığım için. Ama 6700 gibi bir kart yıkar geçer Days Gone'ı.

Far Cry 6 sonra Marvel Spider-Man Remastered ve Resident Evil serisi oyunlarda yüksek VRAM istiyor. Yüksek çözünürlük ayarda. Spider-Man oyunun 8 GB VRAM'den daha fazla kullandığını gördüm. Far Cry 6 HD texture pack açılınca 10GB VRAM bile yeterli gelmeyebiliyor. Yeni çıkacak oyunlar ne olacak belli değil. Fakat bence VRAM kullanımı artacak diye düşünüyorum.

AMD önerenler ''Biz yandık onlar da yansın'' diyenler
Ben şahsen kötü ekonomi yüzünden istediğim Nvidia'yı alamadığım için mecbur AMD kullanıyorum ve bir gün olsun mutlu etmediler. (RX460-RX570-580-R7370 hepsini kullandım al birini vur ötekine)

@Grim Reaper 4GB VRAM'ın devri neyde yeni bitiyor? LoL'de mi? CS:GO'da mı? High-end GPU ile 2/4K oynayacağım tabii, ne oynayacağım başka?
Hocam o küçümsediğiniz 4 gb VRAM olan kartlar gayet iyi çalışıyor. Callisto protocol Days gone vb tonla oyunu rahat rahat oynadım 4 gb lı kartlarla. Siz bunu 2 gb ile karıştırdınız sanırım. Ayrıca 8 gb 4k için bile gayet yeterli. Çoğu oyun zaten 4k bile olsa 6 7 gb VRAM kullanıyor. Biraz yoğun kullanan oyunlar da (Horizon Zero Dawn ve Crysis gibi) tam sınırda 7.9 8 gibi sayılarda kalıyor. 12 gb kartı ne yapacaksınız çözemedim şuanlık tabii. 1 2 seneye 8 gb kartlar da yavaştan eskir VRAM olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…