AMD vs NVIDIA Ekran kartı

RX 6700XT 3070 rakibi bir kart hatta saf güç olarak daha performanslı çoğu oyunda 5-10 FPS daha fazla veriyor ama NVIDIA tarafında DLSS gibi bir nimet var kesinlikle FSR'den daha gelişmiş yazılım konusunda endişeniz olmasın mesela NVIDIA 3000 serisine DLSS 3.0 getirmiyor ama bunun tam tersi olursa AMD getirdi AMD daha fazla sahip çıkıyor kartlarına yani kısaca RTX ile oyun oynarım (4070 altı kartlar ile güncel oyunları RTX ile oynayamazsiniz) DLSS teknolojisi benim için önemli yeterince bütçem var diyorsanız 3060 ama saf güç istiyorsanız AMD NVIDIA'nin yazılım konusunda önde olduğu gerçek lakin aradaki fiyat farkına değer mi emin değilim.

Genel olarak konuşuyorum, 4000 serisi almayacaksan DLSS aklını çelmesin, DLSS genel olarak FSR'dan iyi olsa da aralarında çok bir fark yok. FSR gibi bir seçenek var AMD tarafında da. Shadowplay konusunda ise ben kayıt işlerinden çok anlamam ama genel olarak son zamanlarda izlediğim youtuberların pek çoğu ReLive'ın Shadowplay'den özellik olarak daha çeşitli olduğunu söylüyor. Hardware Unboxed'da da duymuştum yanlış hatırlamıyorsam.

Konuda 3060 ve 6700XT'den bahsetmişsin. Bu iki kart birbirinin rakibi dahi değil. 6700XT varken sırf marka için 3060 alan insana üzülürüm sadece.
DLSS native olarak daha keskin, FSR'da keskinlik slider'ını biraz daha köklemek gerekiyor. FSR 1.0 gereğinden fazla keskindi spatial upscaling yüzünden, şimdi de bazen gereğinden fazla yumuşak duruyor. Çözümü var orası ayrı. Oyunu oynarken attığınız fotoğraftaki gibi yavaşlata yavaşlata %25 hızda oynamayacaksanız FSR keskinlik slider'ını çok köklemeseniz dahi fark etmeyeceksiniz zaten. Kaldı ki bu oyundan oyuna da değişebiliyor, sadece bir oyun ile kıyas yapmak olmaz.

Bu arada, almayı düşündüğüm sistem bu.

Ciddi misin ya? Öyle ciddi konuşunca bir daha AMD tarafına döndüm bak şimdi.

Yakın zaman önce aynı sistemin farklı model kasa bulunan halini arkadaşım için sipariş ettik. Bu fiyat bandında rakipsiz diyebilirim.

WattMan olayından bahsediyom tüm forumlarda dönüyor yanlış driver kurulum sonucu BIOS ayarlarıyla oynama sonucu oluşan hata diye.

Evet bende de oldu birkaç kere işte NVIDIA da böyle problemler yok, uğraşmıyorsun. Çok forumda okudum yok onun voltajını düşür yok ona OC yap.

Ben AMD hiç kullanmadım 1 ay önce falan fikrim değişti fiyat olsun performans olsun daha iyi gözüktü gözüme.

AMD işlemci olsa gözü kapalı öneririm ama ekran kartında yapamam. Kendilerini düzeltmedikleri sürece zor. Bunlar küçük buglar değil veya oyunda %5 az performans falan değil bildiğin oyunu çöken, reset yiyen ciddi hatalar. Artık bitsin yani yeni bir seri mi yaparlar baştan mı yaparlar kökten mi değişir. Yatırım mı artar bilmem.

Keşke arada ki tek fark fiyat falan olsa. NVIDIA tak çalıştır yükle sürücünü geç direksiyona.
AMD ise eğer denk gelirsen mühendis olmanı istiyor. O forum bu forum yardım alacaksın uğraşacaksın vs belki hiç anlamıyorsan bu işlerden hele off off.

Ciddi misin ya? Öyle ciddi konuşunca bir daha AMD tarafına döndüm bak şimdi.
DLSS-FSR konusunda kendimden eminim. DLSS genel olarak daha iyi ama oturup pixel peep yapmazsan fark bulman çoğu zaman zor. Öbür konuda ise valla dediğim gibi ben kayıt işleminden pek anlamıyorum. Kendi çapımda benchmark yapıyorum ama editlemek olsun, yüklemek olsun pek uğraşmadım. Duyduğumu söylüyorum, şu videonun conclusion kısmında 16.50-17.00'dan itibaren anlatılıyor dediğim olay:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3060-6600XT kıyası yapıyor olsaydın aynı fiyata 3060 önerirdim tabii ki ama 3060 ile 6700XT arasında uçurum var. 3060 ancak DLSS açarak 6700XT'nin native aldığı FPS değerine erişebilir büyük ihtimal, belki de erişemez.

AMD sözde FSR 3.0 çıkaracaktı ancak hala ses seda yok.

Çıkacak ama tahmin edilenden daha iyi bir şey olabilir. RX 7000 serisinin render performans inanılmaz özellikle şu ROCm zımbırtısı ile uçuyor. Konsollar AMD'nin tekelinde olduğu için uzun vadeli planları var hem ışın izleme hem de çözünürlük teknolojileri için. Konsol gibi uzun ömürlü cihazlarda yazılımsal teknolojiler daha yararlı olur diye düşünüyorum (FSR, Lumen vb.).

Evet benim de ümidim var ancak hiçbir şey göstermemesi de sanki iddialarını tam veremedikleri için hiçbir şey duyurmuyorlar gibi geliyor. Yeni teknolojilerini de göremiyoruz, öte yandan NVIDIA çatır çatır teknoloji çıkarıyor.

RX6800 almamın sebebi 11.000 TL'ye bulmam XFX yoksa MSI 3060 Ti GDDR6X alacaktım 13.000 TL'ye. Dediğim gibi NVIDIA her zaman iyi ve teknolojide öncü. NVIDIA DLSS çıkarmasaydı AMD'nin FSR'yi çıkartacığını hiç sanmıyorum. AMD karta extra RAM koymaktan başka bir şey yapmıyor. 7900XTX'i gördük RTX kapalıyken neredeyse kafa kafaya. Ama RTX'i açınca XTX çöküyor. NVIDIA kendini biliyor o yuzden ucuza satmanın peişnde değil. NVIDIA'yı savunduğumdan dolayı söylemiyorum görünen köy kılavuz istemez.

Konsolların AMD tekelinde olmasının sebebi AMD'nin çok iyi olduğu için değil tamamen maliyet kaynaklı olmasından ötürü. PS3'te NVIDIA GPU vardı 256 MB. Oyun yapımcısı şunu dediğini hatırlıyorum. GPU'yu zorlayamaıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…