Marmelatseven
Kilopat
Merhaba, daha önce konu açmıştım ve RX 6700 XT ekran kartlı bir sistem almaya karar vermiştim, yakın fiyatlara 3060'lı sistemler buldum ve biraz kafam karıştı. Birkaç yazı okuduğum zaman AMD'nin 4-5 yıl içerisinde yazılım desteğini kestiğini öyleyenler var. Ne yapmalıyım sizce kafam epey karıştı. Gerek "DLSS" ve "Shadow Play" tarzı özellikler aklımı çeliyor. AMD kartlarının ne özellikleri var tam olarak bilmiyorum. Bu iki konu hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim. İyi sosyaller.
DLSS native olarak daha keskin, FSR'da keskinlik slider'ını biraz daha köklemek gerekiyor. FSR 1.0 gereğinden fazla keskindi spatial upscaling yüzünden, şimdi de bazen gereğinden fazla yumuşak duruyor. Çözümü var orası ayrı. Oyunu oynarken attığınız fotoğraftaki gibi yavaşlata yavaşlata %25 hızda oynamayacaksanız FSR keskinlik slider'ını çok köklemeseniz dahi fark etmeyeceksiniz zaten. Kaldı ki bu oyundan oyuna da değişebiliyor, sadece bir oyun ile kıyas yapmak olmaz.Dostum pelikanlara iyi bak, FSR'da neredeyse yarı yarıya gözükmüyor. DLSS'de ise native ile aynı hatta uzaktaki nesneler daha net.
Kaldı ki bu FSR 2.2 ve destek bile almadı. AMD sözde FSR 3.0 çıkaracaktı ancak hala ses seda yok.
Ciddi misin ya? Öyle ciddi konuşunca bir daha AMD tarafına döndüm bak şimdi.Genel olarak konuşuyorum, 4000 serisi almayacaksan DLSS aklını çelmesin, DLSS genel olarak FSR'dan iyi olsa da aralarında çok bir fark yok. FSR gibi bir seçenek var AMD tarafında da. Shadowplay konusunda ise ben kayıt işlerinden çok anlamam ama genel olarak son zamanlarda izlediğim youtuberların pek çoğu ReLive'ın Shadowplay'den özellik olarak daha çeşitli olduğunu söylüyor. Hardware Unboxed'da da duymuştum yanlış hatırlamıyorsam.
Konuda 3060 ve 6700XT'den bahsetmişsin. Bu iki kart birbirinin rakibi dahi değil. 6700XT varken sırf marka için 3060 alan insana üzülürüm sadece.
Yakın zaman önce aynı sistemin farklı model kasa bulunan halini arkadaşım için sipariş ettik. Bu fiyat bandında rakipsiz diyebilirim.Bu arada, almayı düşündüğüm sistem bu.
MANTIS-6700XT / AMD Ryzen 5 5600 / ASUS Radeon RX 6700 XT DUAL 12GB / 16GB RAM / 500 GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
MANTIS-6700XT oyuncu bilgisayarı ASUS Radeon RX 6700 XT 12 GB ekran kartı ve AMD Ryzen 5 5600 işlemci ile güçlendirilerek üst seviye oyun deneyimi için tasarlandı. Tüm sistemlerimizde ücretsiz montaj ve test hizmetimiz bulunmaktadır.www.gaming.gen.tr 
WattMan olayından bahsediyom tüm forumlarda dönüyor yanlış driver kurulum sonucu BIOS ayarlarıyla oynama sonucu oluşan hata diye.
Ben AMD hiç kullanmadım 1 ay önce falan fikrim değişti fiyat olsun performans olsun daha iyi gözüktü gözüme.
DLSS-FSR konusunda kendimden eminim. DLSS genel olarak daha iyi ama oturup pixel peep yapmazsan fark bulman çoğu zaman zor. Öbür konuda ise valla dediğim gibi ben kayıt işleminden pek anlamıyorum. Kendi çapımda benchmark yapıyorum ama editlemek olsun, yüklemek olsun pek uğraşmadım. Duyduğumu söylüyorum, şu videonun conclusion kısmında 16.50-17.00'dan itibaren anlatılıyor dediğim olay:Ciddi misin ya? Öyle ciddi konuşunca bir daha AMD tarafına döndüm bak şimdi.
AMD sözde FSR 3.0 çıkaracaktı ancak hala ses seda yok.
Çıkacak ama tahmin edilenden daha iyi bir şey olabilir. RX 7000 serisinin render performans inanılmaz özellikle şu ROCm zımbırtısı ile uçuyor. Konsollar AMD'nin tekelinde olduğu için uzun vadeli planları var hem ışın izleme hem de çözünürlük teknolojileri için. Konsol gibi uzun ömürlü cihazlarda yazılımsal teknolojiler daha yararlı olur diye düşünüyorum (FSR, Lumen vb.).
Çıkacak ama tahmin edilenden daha iyi bir şey olabilir. RX 7000 serisinin render performans inanılmaz özellikle şu rocm zımbırtısı ile uçuyor. Konsollar AMD'nin tekelinde olduğu için uzun vadeli planları var hem ışın izleme hem de çözünürlük teknolojileri için. Konsol gibi uzun ömürlü cihazlarda yazılımsal teknolojiler daha yararlı olur diye düşünüyorum (FSR, lumen vb.).