Bir de şu var, FSR 3.0 denen nane FSR 2.2 + fluid Motion frames mi olacak yoksa FSR 2.2'nin üstüne koyulup da fluid Motion frames mi gelecek, bunun hakkında da bir bilgi yok. Bu ay içerisinde bir gösterim olacak herhalde FSR 3.0 ile ilgili de bakıp göreceğiz ne nedir ne değildir.
Yani bunu inkar eden yok zaten. NVIDIA genel olarak teknolojide öncü olur, çünkü uğraştıkları tek iş GPU pazarı. Yıllardan beri gelen bir market payı da var, tüm eforunu bu bölgede harcıyor. AMD bu teknolojiler çıkınca daha ucuza alternatifini çıkarıyor, sırf marka yüzünden 200-300 dolar daha fazla vermek istemeyene alternatif oluyor. AMD'nin bile bizzat "biz öncüyüz" dediğini sanmıyorum. Intel'e yaşattıkları zen şokundan sonra işlemcide çok başarılı ilerlediler, GPU pazarı için de aynı "zen moment" yaşatacakları bir gün gelir illaki ama ne zaman?
AMD'nin RDNA3 planları arasında RT performansını öncelemek yoktu çünkü, RDNA4'e kadar da böyle bir planları olmadığını söylemişlerdi yanılmıyorsam. Zamanında ben de çok garipsedim ama ortalığın şu anki haline bakınca çok da mantıksız iş yapmamışlar gibi. Turing'den itibaren neredeyse 4.5 sene geçti, RT açtığında fark oluşturan oyun sayısı 6-7. onlarda da açtığında dahi 3080 altı GPU kullanıyorsan FPS droplu, hem CPU hem GPU yoran bir oyun deneyimi elde ediyordun. AMD kartlarına RT performansı için ayrı dedicated hızlandırıcılar eklemiş olsaydı GPU fiyatı yükselecek, doğal olarak NVIDIA fiyat bölgesine çok yaklaşmış olacaktı, kendilerince mantıklı bir strateji götürdüler. Ekstra VRAM konusunda ise hele hiç katılmıyorum, çünkü bu 3060 TI-3070-3070 Ti gibi çatır çatır 2K oynatabilecek kartlara 8 GB aslında yeterli demeye kadar gidiyor.
Path tracingi kabul edilebilir şekilde kaldırabilen bir NVIDIA GPU için 4000 serisi almak gerek. Onun da fiyatları belli. 3000 serisi de kesmez onu yani.