AMD vs NVIDIA

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Vulkan performansı olarak AMD tarafının ciddi bir üstünlüğü var zaten, yeni nesil modern oyunlar da bunun meyvesinden fazlasıyla yararlanıyor, 5600XT gündemde değilse bütçe varsa 2060 tarafına yönelmekte fayda var bence de .

Bütçe bakımından 3100+5600 ile 3600+1660s eşit, 3100+2060 bunlardan 200TL daha pahalı. Ve iyice kafam karıştı, özellikle yazılımın kendi kendini sildiğini görünce şok oldum.

@AX400 Ryzen 2600 de kovalayabilirsin ayrıca. Bazı yerlerde 1000 TL'ye düşüyor. Ben 3100 ile bu kartların sorun yaşayacağını düşünmüyorum ama 2600 6/12 sonuçta. O videonun devamını izlersen zaten Battlefield 5'de 60 FPS fark var (100 FPS vs. 160 FPS). Ben bunu markadan değil, kartların segmentinden sebep diyorum aynı seviyede değiller.

Doğru, ama 3600 bu farkı kapatabilir mi?

2600'ü 1500TL görünce direkt kafamdan silmiştim...

@Jonathan North i5 8600 nasıl bir işlemci sizce?

Taş gibi CPU, 10.nesille beraber getirilen HT çekirdekleri bu seride olsaydı uzun vadede R5 3600 alternatifi olarak değerlendirilebilen seçenekler arasında yer alabilirdi. Şu anki AMD tarafındaki performans karşılığının 3500X/3300X civarında olduğunu düşünmekle beraber hemen hemen her oyunda uygun çözünürlük ve kalite ayarı yakalanabildiği sürece her seviyeden ekran kartıyla kullanılabilir bir CPU olduğunu düşünüyorum. Oyun dışı kullanım söz konusu olduğunda ise yine hemen hemen her alanda aktif bir şekilde kullanılabilecek yazılım/programları da efektif bir şekilde çalıştırmaya müsait olduğu gibi ekstrem koşullar altında aşırı kompleks büyük boyutlarda algoritmik çözümlemeler yapılmadığı takdirde de makul derecede render, analiz vb gibi operasyonel işlemler yapılabilir.

Doğru, ama 3600 bu farkı kapatabilir mi?

2600'ü 1500TL görünce direkt kafamdan silmiştim...

2600'e bulaşmayın derim, 1600AF'nin yandan yemişi. 5600XT üstüne çıkıldığı zaman özellikle de aşırı işlemci gücüne ihtiyaç duyulan oyunlarda darboğaz yapabilir, yani benim önerim bu şekilde, yine siz bilirsiniz tabii.

3100'ün tekli çekirdeğine güvenemedim nedense, darboğaz olsa bile ufak olur zaten ama 3600 ileride GPU değiştirme olanağı da sunuyor bu yüzden 3600-1660S ikilisi daha mantıklı geldi bana. 10100'de alınabilir aslında 3100'den daha performanslı olur hem.

Bu arada RTX 2060 için de bir zam geldi. Artık o seçenek yokmuş gibi düşünebilirsiniz. (350TL oldu fark...)
İntel'i hiç bilmiyorum. Fanboy'luk gibi olmasın ama 14nm işlemci almak itemiyorum. Eğer fiyatı uygunsa seçeneklerim arasına ekleyebilirim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…