AMD vs NVIDIA

Her halükarda NVIDIA tercih ederim, AMD kullanıp geçtikten sonra gözlerim bayram etti. Stabil sürücüden tut, stabil oyun deneyimine kadar gider. Vega 56 kartımdan 1660S'e geçtim ve 1660S'e OC yaptım, aradaki performans farkı yerine göre 4-5 FPS oldu ama bunu stabil sürücü ve yazılım ile rahatlıkla kapattı.
 
Arkadaşlar, sizce hangi ekran kartı markası daha başarılı?

Ben AMD kullanıcısıyım hem RX 5600 XT hem de RX 5500 XT 4 GB kullandım ikisinden de memnunum şu an 5500XT kullanıyorum. İki üreticide iyi iş çıkartıyor tabii ama ben AMD tercih ediyorum çünkü fiyatına göre verdiği performans çok iyi. AMD Radeon Software basit ve kullanışlı geliyor. AMD FreeSync Premium desteği olan monitörlerin fiyatı NVIDIA G-SYNC özelliği taşıyan monitörlere göre daha uygun. İşlemci olarak da AMD kullanıyorum onunda fiyatının uygun olması yanı sıra AM4 anakartların fiyatları da ucuz olduğu için AMD'yi çok seviyorum. AMD Ryzen Master uygulaması sayesinde kolayca manuel ve Auto olararak overclock yapabiliyorum. Daha önce NVIDIA kullanmadım ama kullansaydım memnun kalacağımı düşünüyorum.
 
8 ay boyunca 5500XT 8GB kullandım, son 3 haftadır da 1660 Super kullanıyorum. İkisinden de beni hiç üzmedi cidden, ama 1660 Super sayesinde hem daha fazla para kazanıyorum hem de ileride yayın yapmak istersem diye NVENC özelliğine sahibim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı