AMD WattMan hatası devam ediyor mu?

Anlam veremiyorum gerçekten burada yaşadığımız tecrübeyi paylaşıyoruz. Başkaları bizim yaşadıklarımızı yaşamasın diye foruma üyelik açıp hemen hemen her bu kart için tavsiye isteyenlere yaşadığım tecrübeyi ve bildiklerimi aktarıyorum. Forumlarda bir sürü şikayet, sorun konuları mevcut. Teknoloji siteleri kartlardaki sorunlara her ay haberlerinde yer veriyor. Buna rağmen buraya 'sorun var mı' diye konu açıyorlar 1 kişi çıkıp sorun yok diyor bizim söylediklerimizin hiçbir anlamı kalmıyor.
Ben buradan şu sonuca varırım kardeşim, sen zaten kartı almayı kafana koymuşsun, sorunlarında farkındasın ama burada kendini avutmak için birisinin sana sorun yok demesini bekliyorsun, sorun var diyenleri de dikkate almıyorsun yani kendini avutmak için konu açmışsın. Ne diyeyim dostum umarım oynadığın kumar tutar.

Sorun yaşayan olduğu kadar yaşamayan da. var. Az önce ki arkadaşın söylediği gibi RX 5700XT Nitro en tepe kartlardan birisi. Forumda RX 5700XT Nitro kullanıp herhangi bir sorun yaşıyan görmedim. Acava varda konu mu açmıyor diye ben açtım. Kullanan arkadaş sorun yaşamıyorum diyor.

Yaklaşık 2 yıldır Sapphire Nitro+ RX 580 kullanıyorum. Her seferinde WHQL sürümü kurdum. Şu an 20.4.2 hiçbir zaman ne hata aldım ne sorun yaşadım. Bu kadar kişi sorun yaşıyorsa güncel kartlarda yazılımsal sorun var demektir. Ama sorun yaşayanların çoğunluğu opsiyonel(beta) sürümü kurup hata aldıktan sonra AMD'ye kartlarına saydıranlardır.

Bir de bu var 'Kartlarda sıkıntı yok siz kullanmayı beceremiyorsunuz'. WHQL sürücüsü nedir BETA sürücüsü nedir AMD sayesinde öğrenenler burada ahkam kesiyor.
WHQL sürücüsü nedir BETA sürücüsü nedir bilecek kadar bilgisayar konusunda eğitimim ve donanımım var çok şükür.
Ayrıca bilgisayar ve yazılım hakkında bilgisi olmayan ve hiç AMD kartı kullanmayan bir NVDIA kullanıcısı WHQL mi kurayım BETA mı kurayım diye düşünmez. Bir sürücü güncellemesi geldiğinde forumlarda 'Yeni güncelleme de sorun var mı kurulmalı mı' diye konu açmaz. Yeni gelen güncellemeyi düşünmeden kurup geçer.

Siz hangi kartı kullanıyorsunuz? Çok sıkıntı çekmiş olmalısınız ya da Nvidia fan boyluğu yapıyorsunuz. Sadece sıkıntılı kart diyorsunuz. Ancak şu bu sorunu var demediniz hiç. WattMan hatası alan 2 3 arkadaş vardı. Başka alan var mı diye sordum. Genelde Nvidia fan boyluğu yapanlar "Ben olsam Nvidia alırdım. Amd çok sıkıntılı." diyorlar. Hayatınız boyunca hiç AMD kullandınız mı?

Bundan 7 ay önce ASUS ROG STRIX 1660 Ti ekran kartımı satıp Vatan Bilgisayar'a yeni ekran kartı almaya gittim. Aklımda RTX 2060 vardı. O dönemde aynı fiyat etiketine sahip RX 5700 XT'yi de epey bir araştırmıştım öncesinde. RTX 2060'dan daha yüksek performans veriyordu (insanın kafasını karıştıran nokta da bu zaten). Fakat forumda birçok kişi sorunlu bir kart olduğunu yazıyor,bir kısım sorunların driver kaynaklı olduğunu zamanla düzeleceğini söylüyor,alınırsa da MSI Gaming X modelinin en sorunsuz modellerden biri olduğunu söylüyordu. Velhasıl Vatan Bilgisayar'a gittim oradaki arkadaş ASUS ROG STRIX RTX 2060 ve MSI RX 5700 XT Gaming X modellerini masaya koydu, yaklaşık 1 saat düşünmüşümdür. Forumda okuduklarımı epey bir kafamdan geçirdim sorunun driver kaynaklı olabileceğini ve zamanla düzelebileceğini düşündüm ve daha fazla performansı tercih edip MSI RX 5700 XT Gaming X modelinde karar kıldım. 7 ay kullanmamın ardından sonuç;

Kullanmaya başladığım ilk akşam siyah ekran hatası aldım. Daha sonra forumda başladım araştırmaya, kartı kullanan çoğu kişi çeşitli ayarlar yaparak düzeltilebileceğini söylüyordu. Çekirdek hızı ayarları, güç ayarları vb. tam 7 ay boyunca yapmadığım ayar denemediğim Driver kalmadı. Her akşam en az 2 defa siyah ekran hatası alıyorum ve bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum ve ekran kartı için yaptığım ayarları her bilgisayarı açtığımda baştan yapmak zorunda kalıyorum (bu ayarlar sorunları çözmese bile kartın serin çalışması sağlıyordu. Ayarlar olmadan kartın sıcaklık değeri 80'C'lerde seyrediyordu bağlantı yeri sıcaklığı ise kimi zaman 100'C'yi görüyordu. O yüzden ayarları yapma ihtiyacı duyuyordum). Bir süre sonra bilgisayar programcılığı mezunu biri olarak bu kartı nasıl stabil çalıştırabilirime kafayı taktım. Denemediğim program yapmadığım ince ayar kalmadı ve o beklenen sorunsuz Driver hiçbir zaman gelmedi. Kart bir türlü stabil çalışmıyordu. Siyah ekran hataları, WattMan hataları düzelmiyordu. Bir süre sonra fark ettim ki oyun oynamak için aldığım kart benimle oyun oynuyordu.
En sonunda geçen hafta kartı sattım. Tekrar Vatan Bilgisayar'a gittim ve ASUS ROG STRIX RTX 2070 Super aldım. 1 haftadır akşamları oyun oynayabiliyorum artık.

NOT: Daha önce cevap vermiş olduğum bir konudan kopyalanmıştır. Aynı şeyleri uzun uzun yazmaktan yoruldum artık. Nitekim AMD sevdiğim başarılı olmasını istediğim bir firma. Hiç bir sektör tekel olmamalı. O yüzden her ekran kartı güncellemesi yaptığımda AMD'ye şans vermişimdir. Fakat her seferinde çeşitli sorunlardan dolayı NVIDA'ya dönüş yaptım.
ASUS ROG STRIX GTX 1660 Ti'dan önceki ekran kartım ASUS ROG STRIX RX 570' modeliydi ve wattman sorunu o kartta da mevcuttu.

Son düzenleme:

Yorumunuz tamamen boş ve fanboy'lukla dolu. Ben her iki markanın kartını da kullandım ve sizin gibi onun bunun ahkamını kesmiyorum tabirinizle. Yorumumda AMD'de hiç sorun yok yazısını ve kullanmayı bilmiyorsunuz yazısını göremedim. Sizin görmeniz mucize gibi bir şey olmuş. Beta'nın ne olduğunu biliyorsanız herhalde bu her alanda mevcut programlarda, oyunlarda vs. çok biliyorsunuz ya beta da hata almanın normal olduğunuda bilmeniz gerekir. Ben hiçbir yerde beta da oyun vs program kullanıp hata alınca bu program hiçbir işe yaramaz kullanılmaz denildiğini görmedim. Ama siz diyenlerdensiniz herhalde.

Bırakın anlatmayın bence. Kartların sorunlarını söylediğinizde Nvidia fanboyu oluyorsunuz. Bırakın alsınlar sorunlu kartları sonra kendileri pişman olacaklar zaten.

@EdmonnDantes sizi NVIDIA fanboyu bile yaptılar. Kendi tecrübelerinizi aktararak güzel bir yazı yazmışsınız yine de fanboy damgası yapıştırıyorlar hemen. Yani bu düşüncede olan arkadaşların bakış açısını değiştiremeyiz maalesef. Bence fazla uzatmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Konu sahibi arkadaş hangi ekran kartını alırsa alsın inşallah sıkıntı yaşamadan kullanır. Zaten AMD ekran kartı almayı kafasına koymuş sanırım. Ha eğer sorun yaşamama garantisi verip öneren arkadaşların lafı ile AMD ekran kartı alırsa ve sıkıntı yaşarsa o sorun yaşamama garantisi verenler ve ben sorun yaşamadım diyen arkadaşlar yardımcı olur artık.

Kimin fanboy olduğu çok belli. Ben verdiğim paranın karşılığını alabiliyormuyum ona bakarım AMD imiş NVIDIA mış umrumda değil. Bu forumu uzun yıllardır sadece konuları ve şikayetleri incelemek için takip ediyordum. Yaşadığım sorunlardan sonra başkaları da aynı sorunları yaşamasın diye üye oldum. Yaşadığım tecrübeleri ve bilgilerimi dilim döndüğünce insanlara anlatmaya çalışıyorum ki aynı tecrübeleri yaşamasınlar.
Senin gibi sorunlu olduğunu cümle alemin bildiği halde ( sanki WHQL sürücüsünü kurup sorunları çözmeyi akıl edebilen bir senmişsin gibi ) kartlarda sorun yaşayanlar BETA sürcüsünü kullanıp AMD'ye sallıyor gibi altı boş imalarda bulunmuyorum. Kaldı ki konu sahibi arkadaş RX 5700 serisi hakkında bilgi istemiş sen daha kartı kartı kullanıp deneyim bile etmemişsin burada kullanıp deneyimlerini aktaranların söylediklerine itibar etmeyip fanboylukla itham ediyorsun.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…