AMD WattMan hatası devam ediyor mu?

Eski sistemimde RX 460 kullanıyordum. Siyah ekran hatalarını çözmek için denemediğim Driver kalmadı. Her seferinde format atıp başka bir sürücü deniyordum gerek WHQL gerek beta sürümlerini. Sorunlar asla çözülmedi. AMD belki güçlü bir kart yapıyor olabilir ama sürücüsü olmadıktan sonra isterse süper bilgisayar yapsa kaç yazar. Tercihiniz NVIDIA'dan yana olmalı.

Daha 1 hafta olmadı böyle bir konu açıldı altında onlarca AMD kart kullanan kişi hatalar devam ediyor dedi. 1000 TL büyük bir fiyat farkı ancak diğer türlü paranızın tamamını kumara yatırıyorsunuz. Tercih sizin ancak hatalar devam ediyor bilin istedim.

Son düzenleme:
Kimin fanboy olduğu çok belli. Ben verdiğim paranın karşılığını alabiliyor muyum ona bakarım AMD imiş NVIDIA mış umrumda değil. Bu forumu uzun yıllardır sadece konuları ve şikayetleri incelemek için takip ediyordum. Yaşadığım sorunlardan sonra başkaları da aynı sorunları yaşamasın diye üye oldum. Yaşadığım tecrübeleri ve bilgilerimi dilim döndüğünce insanlara anlatmaya çalışıyorum ki aynı tecrübeleri yaşamasınlar.
Senin gibi sorunlu olduğunu cümle alemin bildiği halde ( sanki WHQL sürücüsünü kurup sorunları çözmeyi akıl edebilen bir senmişsin gibi ) kartlarda sorun yaşayanlar beta sürcüsünü kullanıp AMD'ye sallıyor gibi altı boş imalarda bulunmuyorum. Kaldı ki konu sahibi arkadaş RX 5700 serisi hakkında bilgi istemiş sen daha kartı kartı kullanıp deneyim bile etmemişsin burada kullanıp deneyimlerini aktaranların söylediklerine itibar etmeyip fanboylukla itham ediyorsun.

Allah'ın ilk emrini uygulamanı ve ilk yorumumu birkez daha okumanı tavsiye ederim. Oku bak bakayım sorunsuz demiş miyim? Bende F/P ne ise onun yanındayım boş boş fanboyluk yapmıyorum senin gibi. Parasını ne hak ediyorsa o alınmalı. Ben 5000 serisi sorunsuz al demedim ya da 5000 serisi sorunlu NVIDIA'dan şaşma demedim. Dediğiminde arkasındayım altı boş değil çoğu kişi beta kullanıp hata alıyor. Çoğu kelimesini açıklamama gerek yok herhalde ilk yorumda da kullandım bu kelimeyi. Boş yapmayalım fiyatı hangisi hak ediyorsa alınmalı.

sapphire rx590 kullanan birisi olarak nvidiadan şaşmayın arkadaşlar. ben de ilana koydum wattman hatasından dolayı. hatayı düzelttim oyunları oynuyorum underclock ve undervolt yaparak ama herkesin overclock yaptığı devirde neden underclock yapayım? satttığım an 1660 ti ya da 1660 oc alacağım. bir daha da amd radeon serisinin yanından geçmem.

işlemcileri şahane ama ryzen 5 3600x kullanıyorum. aynı performansı intel 3kya satıyor.

Allah'ın ilk emrini uygulamanı ve ilk yorumumu birkez daha okumanı tavsiye ederim. Oku bak bakayım sorunsuz demiş miyim? Bende F/P ne ise onun yanındayım boş boş fanboyluk yapmıyorum senin gibi. Parasını ne hak ediyorsa o alınmalı. Ben 5000 serisi sorunsuz al demedim ya da 5000 serisi sorunlu NVIDIA'dan şaşma demedim. Dediğiminde arkasındayım altı boş değil çoğu kişi beta kullanıp hata alıyor. Çoğu kelimesini açıklamama gerek yok herhalde ilk yorumda da kullandım bu kelimeyi. Boş yapmayalım fiyatı hangisi hak ediyorsa alınmalı.
Oku diyorsun ama kendin okumuyorsun. Ben hangi mesajımda senin kartlara sorunsuz dediğini söyledim.
Yaklaşık 2 yıldır Sapphire Nitro+ RX 580 kullanıyorum. Her seferinde WHQL sürümü kurdum. Şu an 20.4.2 hiçbir zaman ne hata aldım ne sorun yaşadım. Bu kadar kişi sorun yaşıyorsa güncel kartlarda yazılımsal sorun var demektir. Ama sorun yaşayanların çoğunluğu opsiyonel(beta) sürümü kurup hata aldıktan sonra AMD'ye kartlarına saydıranlardır.
Benim sorunum şu cümlenle, bunu yazan sensin, kartlarda sorun yaşayan çoğu kişinin BETA sürücüsü kullanıp hata aldıklarını sonrada AMD'ye salladıklarını idda ediyorsun.
'Çoğu' açıklama gereği duymamışsın ama ben sana açıklayayım çünkü senin ihtiyacın olduğunu düşünüyorum. Çoğu demek örneğin 10 kişi sorun yaşıyorsa 7'si BETA sürücüsü kaynaklı hata yaşıyor demek. Burada senin söylediğinin altının dolu olması için senin bu 10 kişininde kullandığı sürücüyü biliyor olman gerek. Varsa böyle bir araştırman söyle bilelim. Aksi takdirde farazi konuşuyorsun.

Evet ben 5000 serisi sorunlu ve NVDIA'dan şaşma diyorum hala arkasındayım. Çünkü kullandım, yaşadım, tecrübe ettim ve bu sonuca vardım. İnternette biraz araştırırsan benim gibi bir sürü kullanıcı aynı cümleyi kurmuştur. Senin gibi kartları kullanmadan etmeden millete BETA sürücüsü kullanıp hata alıyorlar sonra AMD'ye sallıyorlar gibi ithamlarda bulunmadım.

Tutturmuşsun bir fanboyluk, dediğine göre ben NVDIA fanboyuyum, ama gel gör ki nasıl bir fanboysam AMD kartlar satın alıp aylarca sorunları giderip kullanmaya çalışıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı