Wattman hatası elektriksel bir hata. Bilgisayarın bütün parçaları ile ilgili olabilir. Ekran kartında wattman hatası wattman ayarları sıfırlandı uyarısı geliyor diye ekran kartıyla ilgili olacak diye bir kaide yok. RAM voltajları da çokmsorunlu olabiliyor. Denemekten bir zarar gelmez. Ben Wattman hatasını RAM’lerimi 3600’den 3200’e çekerek giderdim. İşlemcim de anakartım da 3600’ü desteklediği halde. Önce taban hız 2100’e çektim. Sonra ordan yukarı doğru deneyerek devam ettim.
RAM'ler 2900 MHZ'de çalışır diye bir şey demedik. İşlemcinin desteklediği bir RAM hızı ve anakartın da bir memory desteği vardır. Ana kart belli bir noktaya kadar donanımsal bellek hızını destekler, sınırın ötesini OC ile gerçekleştirir. Konu sahibinin anakartı da 2900 MHZ> hızına kadar destekliyor. Onun üstündeki hızları da 3600 MHz'e kadar destekliyor. Bunu da OC ile yapıyor. Bütün anakartlarda bu böyledir. RAM seçilirken de anakartın bu desteğine ve işlemci memory desteğine bakılır. RAM'lerin bu hızlarından dolayı bir voltaj sorunu olduğunda bunun Wattman hatası yaratması gayet mümkün. Alakası var da demedik ayrıca, ilgisi olabilir bir bakın diyorum konu sahibine, bilmeden etmeden alakası yok diye yorum yapmak çok anlamsız.
Ekran kartından olabildiği gibi, SSD’den bile kaynaklanabiliyor.