AMD X6 İşlemci Pin Temizleme

Daha fazla  
Arkadaşlar kargolamak üzere işlemciyi anakarttan çıkardım, önce termal macunu temizledim, pini kırılmasın diye nasıl kargolayacağımı düşünürken; bir de baktım bazı pinler yatay baktığımda termal macun değdiğinden uçları çok hafif macun olmuştu. İki saate yakın iğne ile temizlemeye çalışsam da pek bir temizlik yapamamış oldum. En son aklıma zeytinyağı geldi. Bir videoda soğutucu olarak kullanıldığını gördüğümden inşallah zararı olmaz diyerek zeytinyağını sürdüm ve serinde beklettim. Başarıya ulaştım ancak çok az da olsa zeytinyağı kalıntıları var. Çift kat iplik ile bu yağı indirgemeye çalışmaktayım. Acaba sentetik tiner alıp onunla mı temizlemeliyim, ne yapmalıyım ben?

Son olarak bir bilgisayarcının tiner ile temizleyebilirsin demesi üzerine aseton ile temizledim iplik ile çift taraflı gelgit yaptım. Şu an kuruyor. Bakalım çalışacak mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aseton ile temizleyince 3 dk da kuruttum, iki kat iplik ile ileri geri yaptım asetonu yedirmiştim öncesinde. Taktım ve sorunsuz bir şekilde çalıştı, zeytinyağı da nereden esin olduysa geceleyin bana.

Yok hocam, ya hocam hiç sormayın, tabiki fönün soğuğunu da vurdum yetmedi yellemeye başladım yağ kurusun diye, maalesef bana mısın demedi, ben de asetonu yedirdim bütün hazneye iplik eşliğinde yedirdim sonra aseton uçunca yağ katmanı da görünmeyince ilk takmamda çalıştı. Hocam, yağı soğutucu olarak kullanan bir adam vardı. O yüzden oem çipsetine zarar vermediği için korkmadan bu riski adım yorumlarınıza göre yağlı taksa idim kesinlikle elveda demeliydim hazne veya işlemciye. Ama ne mutlu ki, hatamı bir türlü telafi edebildim. Bu bana bir tecrübe oldu

İşlemcinin kutusunu attınız mı? Ne için garantiye yollayacaksınız?

İntel'in bir güzelliğide bu pinler anakartta orada zarar görmesi biraz daha zor.

Hocam, garantiye yollamak için değil satmak üzere yolladım. Ürün zaten çalışmaktaydı sadece, zeytinyağı bozmuştur denildiği üzere, aseton ile temizledim. Çok temiz bir şekilde kullanmıştım zaten, inşallah alıcı hayrını görür.

Yumuşak diş fırcası+alkol(kolonya) ile temizleyebilirisin. Sorun cıkarmaz.

biliyorum bu adam şimdi çok uzaklarda 2 mesaj atmış sadece oda 2015 de ama dün beni çok kral bi dertten kurtardı diş fırçası işlemci pini temizlemek için mükemmel işe yaradı 2dk da 2 saatlik iş görüyor. eyvallah kardeşim belki bir gün yolun düşer okursun sağolasın :) bunu yazmak için kayıt oldum.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı