"AMD yazılımı, ekran kartı sürücüsünün sisteminize yüklenemediğini tespit etti." hatası

Ozan hoca

Zeptopat
Daha fazla  
"AMD yazılımı, ekran kartı sürücüsünün sisteminize yüklenemediğini tespit etti."
4 yıldır aktif olarak kullandığım sistemim bir gece durup dururken kendini kapattı. Bilgisayarı açtığımda ise AMD Software uygulaması hata verdi. Bu olaydan sonra sistemime hiçbir şekilde ekran kartı sürücüsü yükleyemedim. 3 farklı bilgisayarcıyı dolaştım sonuç yok. Defalarca temiz Windows kurdum, defalarca AMD cleanup ve diğer programlarla sürücü kaldırıp tekrar yükledim. Windows'u internetsiz kurdum ve önce aygıt güncelleştirmelerini kapadım flashla sürücü yüklemeye çalıştım. Yine yok. Ne olmuş olabilir? Yeni ekran kartı aldım RX6600 sonuç yine aynı.

Sistem bileşenleri;
Ryzen 5 3600.
MSI B450M prom2Max.
Corsair Vengeance 2x8 RAM.
Corsair VS550 PSU.
Kingston 500GB m2.

Hocam bizzat yaşıyorum bu problemi. Benim konumdaki tüm çözümleri deneyin yüksek ihtimal sizde işe yarayan bir tanesi olur.

Bu arada tüm çözümlere rağmen çözülmeyen sistem detaylı kasa temizliği sonrası 2 gündür sorunsuz çalışıyor.

Önce yeni ekran kartı aldım. Rx6600. Problem çözülmedi. Amd ile bir problemim olabilir diye nvdia tarafından rtx3060 aldım. Sorun çözülmedi. Anakartı değiştirdim. asus b550m prime plus. Sorun çözülmedi. Son olarak işlemciyi değiştirdim. Hiç bir problem kalmadı. Sistemimin tüm bileşenleri sağlammış. Problem işlemcide. Anlayamadığım şu, ekran kartı driverını kurmadığımda sistemim açılıyor. İşlemciyi teste tabi tutuyorum. Hiç bir problem yok. Ama ekran kartı driverı kurmaya kalkınca ortasında sistem siyah ekrana düşüyor. Tekrar windows kurmam gerekiyor. Hala problemin nedenini merak ediyorum. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı