AMD yazılımında kayıt özelliği kayboldu

Romeo00

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Benim bir sorunum var ve yardımınıza ihtiyacım var. Bilgisayar bileşenleri veya BIOS gibi teknik şeylerden pek anlamıyorum, bu yüzden basit bir şekilde açıklarsanız çok sevinirim. Sorunum şu:

Kullandığım AMD Software: Adrenalin Edition (sürüm 25.10.16) programında "Kayıt ve Yayın" (Record & Stream) diye bir bölüm vardı, ama bir süredir bu bölüm kayboldu. Ekran kaydı yapmak istiyorum ama bu özelliği bulamıyorum. Ayrıca, ayarlar kısmında "Fabrika Ayarlarına Dön" gibi bir seçenek de yok gibi görünüyor.

• Ekran Kartı: AMD Radeon RX 9070 XT
  • Denediğim şeyler:
    • İşlemcimin içindeki dahili grafiği (AMD Radeon Graphics) Aygıt Yöneticisi’nden kapattım.

Bu YT'den bakarak yapabileceğim bir şey mi? Ve bunu yaptıktan sonra aynı durum tekrar yaşanır mı? BIOS vs ayar yapmam gerekmiyor değil mi sadece sil yükle olunca bitiyor işlem?

Evet DDU ile driveri silip yeniden kurmanız gerekiyor yeniden yaşanıp yaşanmayacağınan emin değilim çünkü bende dün yaptım ama yaşanmaz diye düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar,

Benim bir sorunum var ve yardımınıza ihtiyacım var. Bilgisayar bileşenleri veya BIOS gibi teknik şeylerden pek anlamıyorum, bu yüzden basit bir şekilde açıklarsanız çok sevinirim. Sorunum şu:

Kullandığım AMD Software: Adrenalin Edition (sürüm 25.10.16) programında "Kayıt ve Yayın" (Record & Stream) diye bir bölüm vardı, ama bir süredir bu bölüm kayboldu. Ekran kaydı yapmak istiyorum ama bu özelliği bulamıyorum. Ayrıca, ayarlar kısmında "Fabrika Ayarlarına Dön" gibi bir seçenek de yok gibi görünüyor.

• Ekran Kartı: AMD Radeon RX 9070 XT
  • Denediğim şeyler:
    • İşlemcimin içindeki dahili grafiği (AMD Radeon Graphics) Aygıt Yöneticisi’nden kapattım.
Merhaba yaşadığınız problem Windows 11 ile alakalı Windows Amd sürücünü otomatik olarak kafasına göre güncelliyor bunu neye göre yapıyor bilmiyorum. AMD sitesinde 25.10.16 diye bir sürüm yok bu sürüm bazı özellikleri kısıtlıyor. Hali hazırda güncel sürüm 25.6.1'dir. DDU ile silip güncel sürümü yani 25.6.1 yüklediğinizde bir süre sonra Windows tekrar güncelliyor 25.10.16 sürümüne. Ben şuanda reddit'den edindiğim bilgiye göre şu şekilde çözüm buldum. Aygıt yöneticisinden grafik kartınızı bulun ve sürücüyü güncelleştir diyin daha sonra > bilgisayarımdaki sürücülere göz at diyin >bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin seçmeme izin ver diyin. Burada 32.0.21013.1000'i seçin bu 25.6.1 sürümüdür. Windows güncellemesinin sürümü 32.0.21016.4'tür. (Edit: Sorun sadece 9000 serisi kartlarda yaşanıyor sanıyordum 6000 serisinde de varmış.)
1753626819048.png

Son düzenleme:
Merhaba yaşadığınız problem Windows 11 ile alakalı Windows AMD sürücünü otomatik olarak kafasına göre güncelliyor bunu neye göre yapıyor bilmiyorum. AMD sitesinde 25.10.16 diye bir sürüm yok bu sürüm bazı özellikleri kısıtlıyor. Halihazırda güncel sürüm 25.6.1'dir. DDU ile silip güncel sürümü yani 25.6.1 yüklediğinizde bir süre sonra Windows tekrar güncelliyor 25.10.16 sürümüne. Ben şu anda Reddit'den edindiğim bilgiye göre şu şekilde çözüm buldum. Aygıt Yöneticisi'nden grafik kartınızı bulun ve sürücüyü güncelleştir deyin daha sonra > bilgisayarımdaki sürücülere göz at deyin >bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin seçmeme izin ver deyin. Burada 32.0.21013.1000'i seçin bu 25.6.1 sürü müdür? Windows güncellemesinin sürümü 32.0.21016.4'tür. (Bu sorun şimdilik 9000 serisi kartlarda yaşanıyor.)
Eki Görüntüle 2543860

Benim kartım 6000 serisi bende aynı problemi yaşadım sadece 9000 serisine özgü olduğunu sanmıyorum.

Merhaba yaşadığınız problem Windows 11 ile alakalı Windows Amd sürücünü otomatik olarak kafasına göre güncelliyor bunu neye göre yapıyor bilmiyorum. AMD sitesinde 25.10.16 diye bir sürüm yok bu sürüm bazı özellikleri kısıtlıyor. Hali hazırda güncel sürüm 25.6.1'dir. DDU ile silip güncel sürümü yani 25.6.1 yüklediğinizde bir süre sonra Windows tekrar güncelliyor 25.10.16 sürümüne. Ben şuanda reddit'den edindiğim bilgiye göre şu şekilde çözüm buldum. Aygıt yöneticisinden grafik kartınızı bulun ve sürücüyü güncelleştir diyin daha sonra > bilgisayarımdaki sürücülere göz at diyin >bilgisayarımdaki kullanılabilir sürücülerin seçmeme izin ver diyin. Burada 32.0.21013.1000'i seçin. Windows güncellemesinin sürümü 32.0.21016.4'tür. (Bu sorun şimdilik 9000 serisi kartlarda yaşanıyor.)
Eki Görüntüle 2543860
Merhaba

Anlatımınız için çok teşekkürler. Kontrol ettiğim de diğer özellikler sağlam çalışıyor gibi ekran kaydı için başka bir uygulama bakabilirim önümüzde ki dönemde gelecek güncellemeler ile bu önlenir diye düşünüyorum şuan Aygıt yöneticisinden Graphics i de tekrar aktif ediyorum pc yi yeni topladım sayılır +100klık bir canavar ondan ufak şeyler de bile tereddüt ediyorum tekrardan teşekkürler ^^

Benim kartım 6000 serisi bende aynı problemi yaşadım sadece 9000 serisine özgü olduğunu sanmıyorum.
6000 serisi kullanan arkadaşımda henüz böyle bir problem yoktu bilemiyorum dediğiniz gibi sadece 9000 serisine özgü olmayabilir. Ama DDU ile yaptığınızda bir süre sonra tekrar yükleyecektir anlattığım gibi ben şuan aygıt yöneticisinden sürümü seçtim eğer tekrar kendi kendine windows'un güncellemesine dönerse DDU ile silip windows güncellemelerini düzelene kadar kapayacağım

Merhaba.

Anlatımınız için çok teşekkürler. Kontrol ettiğim de diğer özellikler sağlam çalışıyor gibi ekran kaydı için başka bir uygulama bakabilirim önümüzde ki dönemde gelecek güncellemeler ile bu önlenir diye düşünüyorum şu an Aygıt Yöneticisi'nden Graphics'i de tekrar aktif ediyorum PC'yi yeni topladım sayılır +100klık bir canavar ondan ufak şeyler de bile tereddüt ediyorum tekrardan teşekkürler ^^

Rica ederim tereddüt edecek bir durum yok aslında Aygıt Yöneticisi'nden kullanacağınız sürümü seçiyorsunuz sadece. Ha DDU ile silip sitedeki sürümü tekrar yükleyip Windows güncellemelerini durdurmayı da seçebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı