AMD yazılımındaki Hız aşırtma GPU seçeneğini deneyen var mı?

Makaleler
56
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MacBook Pro M1 Pro 14' • i5 13400F 4060 Ti • Magic Mouse • Aerox 3
Meslek
Design Engineer
Arkadaşlar 5700XT kullanıyorum ve bu seçeneği ne zamandır merak ediyorum.

1592777184241.png

Ne gibi farklılıklar yaratıyor? Deneyen oldu mu? Hız Aşırtma VRAM ve GPU ayarı arasındaki fark nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek fark yaratmıyor boşuna kurcalamayın, ancak bunların arasında çektiği güç veya OC olayı var. OC olayında 1-2 FPS anca var ki önermem, güç düşürünce de aşırı düşüş yok ancak performansta yine 1-2 FPS düşüş oluyor.

Bildiğim kadariyla GPU'nun normal çalıştığı Voltajdan daha fazla volt vererek daha yüksek performansta çalışmasını sağlıyor. Zaten 5700XT'i zorlayacak oyun yok. Yapmasanız iyi olur diye düşünüyorum

Pek fark yaratmıyor boşuna kurcalamayın, ancak bunların arasında çektiği güç veya OC olayı var. OC olayında 1-2 FPS anca var ki önermem, güç düşürünce de aşırı düşüş yok ancak performansta yine 1-2 FPS düşüş oluyor.

Alakası yok bu arada sistem tepsisi çok iyi miş ben 6850 XFX kulanıyorum ayarı yapmadan oyunda 15-20 FPS fark var.

@agalarsöztnüre Hangi oyundaymış bakalım? :) Aradaki fark öyle olamaz, olsa dahi emülatör veya düşük seviyeli bir oyundur. Ancak dediğim gibi, en üst OC sınırı bile hiçbir şekilde 15-20 FPS arttıramaz. Dünyanın en iyi ekran kartlarında bile imkansız gibi bir şey.

@agalarsöztnüre hangi oyundaymış bakalım? :) aradaki fark öyle olamaz, olsa dahi emülatör veya düşük seviyeli bir oyundur. Ancak dediğim gibi, en üst OC sınırı bile hiçbir şekilde 15-20 FPS arttıramaz. Dünyanın en iyi ekran kartlarında bile imkansız gibi bir şey.

Fortnite Oyun'da ayar yapmazsam map renderlamıyor mapi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı