AMD Yeni FX İşlemci Çıkaracak mı?

• Konuyu başlatan FTX
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.702

FTX

Hectopat
Daha fazla  
AMD'nin yol haritasına baktım masaüstünde performans odaklı CPU göremedim. Bolca APU işlemcisi var tabloda.
Ekran kartını yeniledim, sıra CPU'da. Bugüne kadar bir çok İntel işlemci kullandım fakat AMD kullanmadım.
FX 8320 alsam üzer mi beni? K serisi i5'lere para bayılmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@FTX
Cümlelere büyük harflerle başlayınız lütfen. Yazım hataları ban sebebidir. Ayrıca marka isimlerini de büyük yazınız.

Konuya gelecek olursak eğer İ5 almanızı öneriyorum.

İslemci fani zaten ses cikariyordu belli zamandan sonra ucak sesi gibi cikarnaya basliyor. Performans git gide dusmeye basliyor. Yani almayin bu islemciyi. Aldiktan sonra sese dayanamayip sessiz bir sogutcu arayisina gireceksiniz sesten rahatsiz oluyorsaniz. İ3 4160 almak bile daha mantikli bunu almaktan. Zaten guncel oyunlarda Amd öldu. Mesela Cod Aw oyununda 4160 tum Fx serisini geciyor. Oyunlar tek cekirdegin gucune bakiyor artik cok cekirdege degil. İntel'in her cekirdegi gucluyken, Amd de cok cekirdek var fakat hepsi gucsuz.

Fx 8320 seni üzmez fakat ilerde yetmediği zaman geçiş yapabileceğin üst model işlemci yok. Online oyunlarda sıkıntı zaten. FX 8120 kullanırken Battlefield 4 mp 64 kişilik haritalarda sürekli fps düşme sorunu yaşıyordum. İntele geçti sorun kalmadı. Fx 8320 yerine İ5 4460 alabilirsin. Küçük çaplı renderle uğraşıyorsan İ5 yerine tercih edebilirsin.

Bence AMD Intel'in çok gerisinde kaldığının farkında. AMD artık fiyat-performans oranına yöneliyor. Çünkü ne yaparsa yapsın, Intel'i geçemeyeceğinin farkında. Bence AMD' nin yeni işlemciler çıkartmasına daha çok var.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı