AMD yine NVIDIA'yı Takip Edecek

Sırf bu sorunlar yüzünden foruma katıldım. Çok fazla şey öğrendim. Öğrendiklerim ile 2 arkadaşıma sistem topladık. İyi ki bu sorunları yaşamışım diyorum. Hem bu foruma atıldım hem de sürücü sorunlarını hallettim.

Aramıza katılmanız güzel bir şey dostum hoşgelmişsin. AMD kartları kafama göre eleştiriyormuşum gibi konuşmalarına tav oluyorum bizde AMD kart kullandık hatalar yüzünden sistemden soğuduk bir kişi yaşamıyor diye bu kartların sorunsuz olduğu anlamına gelmiyor sıfırdan sistem toplayan arkadaşlara bütçesi yok ise AMD kartlarına yönelmesi gerektiğini söylüyorum öbür türlü stabil ve sorunsuz çalışan NVIDIA markasından şaşılmamalı umarım kendimi ifade edebilmişimdir.

130W çekmesi garip, 150-160W civarlarında çekmesi gerek. 130W'a göre 74 derece birazcık yüksek, model neydi? Fanlar % kaçta dönüyor? Sıcaklık düşürmek istersen UV Club'a katılabilirsin :D Kayıpsız sıcaklık düşürebilirsin 10 dk uğraşla.

Fanlar Furmark'ta 20 dakikadan itibaren %60 civarı dönüyor. Model ASUS Dual. Oyunlarda 60W - 80W çekiyor ve en fazla 58 derece gördüm. Son açtığım konuda Unigine Superposition testlerini paylaştım, 62 derece olmuştu en fazla. 45 dakikalık Unigine Heaven 1080P max ayarlar + 2x anti aliasing testinde 64 derecede sabitlenmişti.
Sıcaklık düşürmek istersen UV Club'a katılabilirsin :D Kayıpsız sıcaklık düşürebilirsin 10 dk uğraşla.

Şimdilik öyle bir planım yok, 3600X + Vega 56 almayı düşünüyorum birkaç aya. O zaman ihtiyacım olacak gibi.

RTX 3050 söylentileri vardı. Gelmeyebilir belki. Bu arada GTX 11 diye bir seri hiç olmadı GTX 16 ile karıştırdınız galiba.

Karıştırmışım, acaba NVIDIA'da AMD gibi seri adına bir sıfır ekleyip GTX 16000 serisini mi çıkaracak :D
Fanlar FurMark'ta 20 dakikadan itibaren %60 civarı dönüyor. Model ASUS Dual. Oyunlarda 60W - 80W çekiyor ve en fazla 58 derece gördüm. Son açtığım konuda unigine superposition testlerini paylaştım, 62 derece olmuştu en fazla. 45 dakikalık unigine heaven 1080P Max ayarlar + 2X anti aliasing testinde 64 derecede sabitlenmişti.

Şimdilik öyle bir planım yok, 3600X + Vega 56 almayı düşünüyorum birkaç aya. O zaman ihtiyacım olacak gibi.

Sizin kart bayağı az ısınıyormuş, bu arada sakın Vega 56 almayın. Bazı oyunlarda RTX 2060'ı geçtiği gibi, bazı oyunlarda GTX 1650 Super'in gerisine düşüyor.

AMD'nin sorunlarının sürücü değil direkt donanım kaynaklı ve çekirdekte olduğunu düşünüyorum. Bir şeyleri yanlış tasarladılar ve hep karşılarına çıkıyor...

Şunu ekleyeyim madem AMD'nin en az sorunlu kartlarından birini kullanıyorum benim hissim sürücü yönünde. Şöyle ki;

4,5 ayda normalden daha fazla sürücü silip kurmuşumdur sebebi hem format, hem NVMe almam, Superposition Benchmark testi yapmam vb. Aynı sürücü sorunsuz çalışırken silip aynısını kurduğum bazı zamanlar rastgele siyah ekran gelmeye başlamıştı, tekrar silip kurduğumda tamamen düzelmişti. O anda sürücüyü silip geri kurmasam belki devamlı bu halde gidecekti. Technopat'ta gördüğüm 2-3 5500 XT kullanıcısı da aynısını yaşadığında sürücüyü sil aynısını yükle dedim hepsinin anında düzeldi.

Sürücü sanki bir etken ama diğer modellerde asıl etken değil gibi de. Garip.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı