Çözüldü AMD yonga seti sürücü kurulumu hata veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yalçın22

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba AMD yonga seti sürücü kurulumu için AMD'nin sitesinden en son sürümünü indirdim. Kurmaya çalıştığımda AMD yüklü sürücüler için bu ayarı yapar gibi bir uyarı geldi. Sonrasında AMD yonga seti kurulumu başarısız dedi. Yükleme özetinde fail yazan sürücüleri kaldırıp tekrar yonga setini kurmak istiyorum, nasıl yaparım? Yükleme özetinde şöyle yazıyor:

Name: AMD Ryzen Power Plan
Version: 8.0.0.13
Install: Fail

Name: AMD PCI Device Driver
Version: 1.0.0.90

Name: AMD GPIO Driver
Version: 2.2.0.130
Install: Success

Name: AMD GPIO Driver (for Promontory)
Version: 3.0.0.0

Name: AMD PSP Driver
Version: 5.22.0.0

Name: AMD SMBus Driver
Version: 5.12.0.38
Install: Success

Çözüm
Aynı sorunu yaşayan bir kullanıcıda manuel olarak kurulum yapmıştık ve sorun çözülmüştü.

Fail yazan bileşenlerin dosyalarını chipset paketi içerisinden çıkartıp upload ettim:

4 klasör mevcut. 4'ünün içerisinde de .msi uzantılı dosyalar var, onları sırayla çalıştırman gerekiyor. İşlemler bitince bilgisayarını yeniden başlat.
Deneyebilirsiniz hocam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler ilginiz için şuanda müsait değilim en kısa zamanda deneyeceğim. Tekrardan haberdar ederim.

Deneyebilirsiniz hocam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Maalesef bu da işe yaramadı. Videodaki WAİT komutu böyle bir komut yok diyor. WAIT olarak da denedim olmadı.

Deneyebilirsiniz hocam.

Bu eylem yalnızca şu anda yüklü ürünler için geçerlidir uyarısı verdi. Yonga seti sürücüsünü indirirken de aynı hatayı veriyordu.

Son düzenleme:
Aynı sorunu yaşayan bir kullanıcıda manuel olarak kurulum yapmıştık ve sorun çözülmüştü.

Fail yazan bileşenlerin dosyalarını chipset paketi içerisinden çıkartıp upload ettim:

4 klasör mevcut. 4'ünün içerisinde de .msi uzantılı dosyalar var, onları sırayla çalıştırman gerekiyor. İşlemler bitince bilgisayarını yeniden başlat.

Çözüm

4 klasör mevcut. 4'ünün içerisinde de .MSI uzantılı dosyalar var, onları sırayla çalıştırman gerekiyor. İşlemler bitince bilgisayarını yeniden başlat.

Hocam verdiğiniz dosyada dediğiniz gibi yaptım hepsi kuruldu. Şimdi chipset softwaredan kontrol ediyim.

Hocam yükleme başarısız dedi. Yükleme özetine bakınca hepsi success yazıyor. Sizce başarısız dese de yüklenmiş olabilir mi?
AMD Chipset Software Install Summary

Name : AMD Ryzen Power Plan
Version : 8.0.0.13
Install : Success

Name : AMD PCI Device Driver
Version : 1.0.0.90

Name : AMD GPIO Driver
Version : 2.2.0.130

Name : AMD GPIO Driver (for Promontory)
Version : 3.0.0.0

Name : AMD PSP Driver
Version : 5.22.0.0

Name : AMD SMBus Driver
Version : 5.12.0.38

Son düzenleme:
Önce kuruldu yazmışsın, sonra yükleme başarısız dedi yazmışsın. Yükleme başarısızı nerede dedi? Loglarda success olarak gözükmüş.
Hocam burada demek istediğim manuel olarak kurmakta herhangi bir problem yaşamadım. .msi dosyalarını tek tek çalıştırdım ve kuruldu. AMD chipset driverla kontrol etmek için tekrar yonga setini kurmayı denedim her şey success olmasına rağmen kurulum başarısız dedi.

Kurulum dosyasında hata almanı değiştirmez bu durum. Fakat log dosyasında kurulmak istenen sürümleri daha önceden kurduğumuz için success olarak gözükmüştür. Bir sorun yok yani, başarılı olmuş.
Çok teşekkür ederim hocam Allah razı olsun. Gerçekten çok araştırdım ama yapamadım. Sizin sayenizde oldu çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı