AMD Zen İşlemciler vs Intel Skylake

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yarı fiyatına aynı performans mı? Intel battı diyebiliriz o zaman.

Yarı fiyatına aynı performans mı? Intel battı diyebiliriz o zaman.
Batmaz korkmayın. Pentium 4 zamanında batardı batsaydı. Buradan şunu anlıyoruz; 4000TL'ye satılan o işlemci aslında 2500TL fiyata da satılabilir ama Intel'in fiyat politikası farklı. Fiyatları düşürürler büyük ihtimalle. Yine bir şekilde satarlar ürünü.

1.si AMD'nin intel'i bitirme gibi bir derdi olmadığını düşünüyorum.
2. 4300 tl ye satılan 6900k dan daha iyi bir malı 1750₺ ye hırsız bile satmaz.
3. FX serisini ayrı tutamayız. AMD'nin gayet tok satıcı olduğunu gösteren önemli bir veri.
Eğer sizin dediğiniz şekilde bu fiyatlarla pazardaki talebi karşılayacak üretimle girse mevcut AMD işlemcilerin tamamı, intelin de yarısı çöpe gider. Yani iyimserlik iyi bişiy. Keşke iki şirket birbirini kırsa da makul fiyatlarla 5 yıl kullanabileceğimiz sistemler toplasak. Lakin bu hayal den de öte birşey.

Şöyle söyle de keyfimiz yerine gelsin.

İşlemci çıkmadan konuşmak doğru değil, birkaç tane test gördük diye, işlemcinin dedikleri kadar iyi olacağı kanısına varmak doğru değil. Polaris mimarisi geçen sene bu aylarda tanıtılmıştı ve çok övülmüştü, anca 1060 seviyesinde kartlar üretebildiler. Yeni mimari ile birşeyler yapabilecekler.

İşlemci çıktığında, hangi işlemcilere denk geldiği daha net anlaşılır. 6900k ile denk bir işlemci olsada, fiyat olarak yüksek bir fiyattan satmazlar, satamazlar. Fiyatı tahmini 600-700 dolar arası birşey olacaktır. İntelden ucuz olacağı kesin. Amd'nin işlemcisi iyi olacak, lakin hangi işlemcilere denk gelecek onu, çıkınca öğreneceğiz. Şu an elimizdeki veriler, görsel şovdan ibaret ve samples değeri ile ilgilide bir karışıklık mevcut. 6900k işlemciler 100 samples ile tanıtımdaki değere ulaşabilirken, 150 samplesda yapıldığını söylüyor Amd.

Son düzenleme:
AMD'nin öyle bir derdi yok. Olsa da beceremez zaten
2. olarak da, 4300TL ülkemizde olan fiyatı. 6900K'nın normal fiyatı 1100$.
Bekleyip görmek gerek. Maksat AMD markasının en iyisi vs. olması değil. Maksat Intel'in sıkı bir rakibi olsun, olsun ki biz son kullanıcılar son 4-5 yılda rakipsiz kalan intel'in sömürgesinden kurtulabilelim. Bu kadar fahiş fiyatlardan işlemci satın almak zorunda kalmayalım.

İfadeler: GCN
Şöyle de birşey var. Eğer 6900k seviyesinde %50 indirimli satsalar bile Bunun 1000 lira bantında satılan işlemcilere etkisi az olur. Ama i5-6600k'ya eşdeğer bir işlemciyi giriş seviyesinde 750-800 liraya satsa bile bu savaş demektir. Şenlik o zaman olur. Yani Ryzen 6900k seviyesinde işlemcileri yarı fiyatına indirse bile beni enterese etmez. Önemli pazar giriş ve orta seviye. Valla ben de bekliyorum bu Ryzen'i . Umarım iyimser arkadaşların dediği gibi olur.

İntelde 5960X'ten güçlü 6900K çıktı buna rağmen halen 5960X daha pahalıdır. Bilinçli intel müşterisi 6900K varken 5960X almayacağı gibi AMD müşteriside FX8000 varken FX9000 almıyor almazda.
Yani bu adamların tok satıcı olduğunu göstermiyor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…