AMD Zen İşlemcisine Ait testler Sızdırıldı!

FX-57

Hectopat
Daha fazla  
Bu yıl Bulldozer FX mimarisini emekli etmeyi planlayan AMD’nin yeni nesil Zen mimarili işlemcileri hakkında oldukça ilginç sızıntılar var!
Bitsandchips kaynaklı habere göre AMD’nin 8 çekirdekli Zen işlemcisi Intel’in Core i7 Extreme işlemcilerine kök söktürüyor. Yapına AIDA 64 testlerinin ilkinde Zen işlemcisi performans bakımından i7-3960X ve 4930K’yı geçmeyi başarırken diğer bir testte ise 20 çekirdekli Xeon E5-2660v3’ü de fark atarak geçebiliyor. İddiaya göre testte kullanılan Zen işlemcisi mühendislik örneği. 3 Ghz saat hızına sahip işlemci çift kanal DDR4 bellek desteğine sahip başka bir mühendislik örneği AM4 anakartla denenmiş.

Haber başka kaynaklarda tarafından doğrulanmadı ve gerçek olmama ihtimali de oldukça yüksek. Fakat eğer ki bu testler doğru çıkarsa o zaman X86 savaşları kaldığı yerden devam eder. Hele ki test edilen işlemcinin 4 Ghz hızındaki modelleri satışa sürülürse o zaman dengeler alt üst olur.
Hadi AMD!

AMD-Zen-Summit-Ridge-CPUs-benchmarks-1.png
AMD-Zen-Summit-Ridge-CPUs-benchmarks-3.png

İlk bilgileri okuduğum afalladim. Yeterli bile olsa 3.2 Ghz. Bizim beklentimiz;5 Ghz ve üstü idi.
Belki 6'yı görürüz diye umarken ..
Umarım 4 - 5 Ghz üstü işlemciler gelir. Yada varsa bile sızdırılmadı.

•İntelde bu sorunu çok yaşadım. %60 çekirdek yükünde işlemci Ghz %100'e ulaşıyordu ve buda dar boğaz oluyor.
•Amd 3.2 Ghz üzerine çıkmaz ise aynı şey Amd içinde geçerli olacak. %40 çekirdek performası atması güzel ama ben %30 çekirdek yükünde %100 Ghz kullanırsam darboğaz olacaktır.

Şahsi gözlemim zaten iki işlemcide yeterince dengeli değil. Tek oyun açanlar için fark etmeye bilir bu durum. Ama benim gibi 10 oyun üstü oyun açanlar için düşük Ghz çok büyük bir problem olur.

Umarım yanılıyorumdur. Siz ne diyorsunuz?

Bu örnek anakart ve işlemcilerin fotoğraflarını görmeyi isterim :D
AMD böyle gelirse Athlon 64 dönemleri geri gelir :D

O dönemleri bekliyoruz. Umarım gelir. Ghz darboğaz yaparsa fiyasko olacaktır. Kaç aydır bu işlemciyi bekliyorum. Seneye kalmaz umarım.

Sızıntılara çok güvenmiyorum, Intel'de de AMD'de de GHz tek başına anlam ifade etmiyor. Öyle olsa havadan bir örnek vereyim 3 GHz Core i5 bir işlemci 2.9 GHz bir Core i7 işlemciden daha hızlı olurdu. Ya da eski nesil 4.2 GHz bir AMD işlemci, Core i7 6900K'dan daha hızlı olurdu. Bir başka konuda da söylediğim gibi anahtar nokta işlemci içerisinde darboğaz yapan eski mimari yanlışların ortadan kaldırılması. Üstelik Zen bir geliştirme mimarisi değil, sil baştan yapıldı. Athlon dönemi gibi bir coşku yolda bence.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bir çok çeşiti geliyor. Ayrıca resimler eski kaç aylık. :) Yeni bilgilerde bırakın 6700k'yı 69xx 4500 Tl üzeri İntel işlemcileri geçmiş. İntel'in 7700 sürümü gelecek ki oda geçebilir gibi durmuyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı