AMD'de CUDA çekirdeği var mı?

Aslında video kaydı After Effects DaVinci Resolve Premiere Pro için alacağım ama bu işi daha çok okul projeleri için ve hobi olarak yapıyorum bu şartlar altında sizce AMD mi NVIDIA mı çünkü RX 7800XT'ye param yetiyor ama 4070 Ti'ya bütçem uygun değil NVIDIA alırsam 3080 alabileceğim anca fikriniz ve bilginiz benim için kıymetli yardımcı olur musunuz?

Yüksek önceliğin video edit ve benzeri işler olduğu için NVIDIA almak daha hayırlı olacak tabii ki. Bahsettiğin kartların oyun performansına bakınca sıralama şu şekilde 4070 Ti > 7800 XT > 3080. Çoğu zaman kartların birbirine olan performans farkına bakmak istersen hep oyun testleri görürsün. Oyun dışı işlerle ilgili testler pek bulamazsın. Bu da kararsızlık yapar. AMD'nin fiyat performans avantajı NVIDIA'nın CUDA avantajı kafa karıştırıyor. Benim izlediğim birkaç videodaki test sonuçlarına göre iş odaklı NVIDIA CUDA'nın avantajı ortada bu yüzden önceliğin bu yönde olmalı. Ben daha çok oyun oynarım ama ara sıra oyun dışı işlerle uğraşırım diye düşünen biri olsaydı fiyat performans avantajı yüksek ise 7800 XT daha mantıklı olabilirdi.

Yüksek önceliğin video edit ve benzeri işler olduğu için NVIDIA almak daha hayırlı olacak tabii ki. Bahsettiğin kartların oyun performansına bakınca sıralama şu şekilde 4070 Ti > 7800 XT > 3080. çoğu zaman kartların birbirine olan performans farkına bakmak istersen hep oyun testleri görürsün. Oyun dışı işlerle ilgili testler pek bulamazsın. Bu da kararsızlık yapar. AMD'nin fiyat performans avantajı NVIDIA'nın CUDA avantajı kafa karıştırıyor. Benim izlediğim birkaç videodaki test sonuçlarına göre iş odaklı NVIDIA CUDA'nın avantajı ortada bu yüzden önceliğin bu yönde olmalı. Ben daha çok oyun oynarım ama ara sıra oyun dışı işlerle uğraşırım diye düşünen biri olsaydı fiyat performans avantajı yüksek ise 7800 XT daha mantıklı olabilirdi.

Videoların linklerini atabilir misiniz ben de değerlendirmek istiyorum.

Videoların linklerini atabilir misiniz ben de değerlendirmek istiyorum.

AMD 7000 serisi ve NVIDIA 4000 serisi içerikte yok. Alt yazıyı açıp otomatik Türkçeye çevirerek bakabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada 4000 serisi ve 7000 serisi de var fakat 7800 yok. AMD tarafında 7900 XTX ve 6900 XT'yi dahil etmişler

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

7800 XTninde bulunduğu Blender testi:

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı