AMD'nin piyasa değeri Xilinx satın alımı ile birlikte 199.58 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bu sayede AMD, piyasa değeri 197.25 milyar dolar olan Intel'i geride bıraktı. Ayrıca AMD bu sayede en değerli yonga hisseleri sıralamasında beşinci oldu. Yeni değişiklikler ile en değerli 10 yonga şirketinin sıralaması şu şekilde;
Büyük ihtimalle tüm gözleri ARM satın alımındaydı ama iş patlayınca farklı bir yol izleyecekler artık. 2020'nin sonlarında daha mining coşkusu başlamamışken RTX 3070/3080/3090 stoklarını minerlara sattılar sanki haberleri varmış gibi. Ellerindeki maldan para kazanmayı iyi biliyor NVIDIA ama bu şekilde sonsuza kadar devam edemez tabii.
Financial analysts have suggested that NVIDIA sold $175 Million worth of GeForce RTX 30 Ampere gaming GPUs to crypto miners.
wccftech.com
Intel üretim gücü olarak AMD ve NVIDIA'ı katlayacak seviyede. Deli gibi fabrika basıyorlar sağa sola eski üretim kapasiteleri bile çok yüksek olmasına rağmen. Uzun vadede bunun ekmeğini iyi yiyecekler ekran kartı atılımlarıyla beraber.
Intel üretim gücü olarak AMD'yi ve NVIDIA'ı katlayacak seviyede. Deli gibi fabrika basıyorlar sağa sola eski üretim kapasiteleri bile çok yüksek olmasına rağmen. Uzun vadede bunun ekmeğini iyi yiyecekler ama ekran kartı atılımlarıyla beraber.