Çözüldü AMD'nin Ryzen işlemcilerin sonundaki G, x3D, U gibi ibareler ne anlama gelir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nishionishiki

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, sormak istediğim şey mesela normal bir Ryzen işlemcide örneğin Ryzen 5 5600G yazar.
Bu 5600G ne anlama gelir, Intel marka işlemcilerde ilk 2 sayı sürüm son harf işlemcinin türü [Tasarruf vb. gibi] onu biliyorum peki Ryzen'de ne anlama geliyor bunlar?

Çözüm
Masaüstü sistemlerde:

G harfi APU işlemci olduğunu gösterir, yani ekran kartsız çalışabilir.
GE ise ECO APU işlemcileri temsil eder, yani daha güçsüz versiyonları gibi düşünebilirsin.
F ise tam tersidir ve iGPU (entegre grafik birimi) olmadığını gösterir.
X / XT eki temel modelden biraz daha üst seviye olan işlemcileri temsil eder.
X3D ise 3D V-Cache teknolojisine sahip işlemcileri temsil eder.

Dizüstü sistemlerde:

H: Yüksek performans sunan mobil işlemcileri temsil eder.
HX: En yüksek seviye performansı temsil eder.
HS: Enerji verimli çalışan H serisi işlemciler gibi düşün.
U harfi ultrabook anlamına gelir ve düşük güç tüketimli işlemcileri temsil eder.

Sorduğun soruya gelecek olursak 5600G, ekran kartsız çalışabilen bir APU işlemcidir. Sonundaki G harfi yanlış hatırlamıyorsam grapphics'i temsil ediyordu.
Masaüstü sistemlerde:

G harfi APU işlemci olduğunu gösterir, yani ekran kartsız çalışabilir.
GE ise ECO APU işlemcileri temsil eder, yani daha güçsüz versiyonları gibi düşünebilirsin.
F ise tam tersidir ve iGPU (entegre grafik birimi) olmadığını gösterir.
X / XT eki temel modelden biraz daha üst seviye olan işlemcileri temsil eder.
X3D ise 3D V-Cache teknolojisine sahip işlemcileri temsil eder.

Dizüstü sistemlerde:

H: Yüksek performans sunan mobil işlemcileri temsil eder.
HX: En yüksek seviye performansı temsil eder.
HS: Enerji verimli çalışan H serisi işlemciler gibi düşün.
U harfi ultrabook anlamına gelir ve düşük güç tüketimli işlemcileri temsil eder.

Sorduğun soruya gelecek olursak 5600G, ekran kartsız çalışabilen bir APU işlemcidir. Sonundaki G harfi yanlış hatırlamıyorsam grapphics'i temsil ediyordu.

Son düzenleme:
Çözüm
Eyvallah hocam, oyun için X alıyorum o zaman

Eyvallah hocam, oyun için X alıyorum o zaman
Her zaman burada yazana göre hareket etmek de olmaz aslında, mesela 5600 ve 5600X işlemci örneğini vereyim. Aralarındaki tek fark 0.2 GHz frekans, bu da oyun performansı olarak pek bir etki etmiyor. İkisi arasında 5600 almanızı öneririm

Hangi işlemciyi düşünüyorsunuz, isterseniz ona göre alınır/alınmaz olarak öneride bulunabilirim.

Şuanlık ihtiyacım yok teşekkürler. Merakımdan sormuştum ileride sistem toplayacağım çünkü.

Şuanlık ihtiyacım yok teşekkürler. Merakımdan sormuştum ileride sistem toplayacağım çünkü.
X işlemciler genel olarak fiyatlarının ve harcadıkları TDP'nin karşılığını vermiyorlar. Alınacaksa minimum 7700X alınabilir. Sorunuzu da daha önce farklı bir konuda cevaplamıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…