AMD'nin son zamanlarda artan sürücü sorunları

Siyah ekran sorunları fazlasıyla mevcut.
Birkaç gün önce Left 4 Dead 2'de şöyle bir sorun yaşadım:

Oyunu açıyorum, Valve'nin introsu geçince ekran siyah oluyor ve hiçbir şey yapılmıyor, birkaç saniye sonra düzeliyor lakin tekrar siyah oluyor ta ki ben oyunu görev yöneticisinden kapatana kadar.

Şimdi bu sorun GPU kaynaklı mı?

Son 2 gündür ne zaman foruma girsem AMD RX kartlar ile ilgili sürücü sorunları okuyorum. Yıllar önce Intel Haswell ile AMD çok sağlam bir tokat yemişti. Ardından Ryzen ile çok sağlam bir dönüş yaparak gerçekten çok güzel işlemciler ürettiler. Fakat GPU konusunda tam tersi bir durum var ve artarak ilerliyor bu sorunlar. Ben yine aynı şekilde insanları anlaması ve gerçekten çözüm üretmesi için AMD kartların satın alınmaması taraftarıyım.
RX 580 kullanıyorum. Son 2 sürücüde ısınma ve performans düşüşü sorunu yaşıyorum.

Bu sorunlar önceden de vardı. Bundan 4-5 ay önce böyle bir konu açsaydınız büyük ihtimalle forum içerisinde linç edilirdiniz. Önceden bu sorunlardan bahsettiğimde birçok kişi tarafından linç yiyordum. AMD ekran kartı kullanıcıları sadece bu forumu kullanmıyor. Başka platformlar üzerinden de sorun yaşayan birçok insana yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu forum içerisinde de bu tarz konular artış gösterince linç eden tayfa azaldı gerçi.

Ayrıca şu konu üzerinden siyah ekran hatası alan arkadaşlara da yardımcı olmaya çalışıyoruz. [Rehber] AMD Ekran Kartlarında Siyah Ekran Hatası - Technopat Sosyal

Benim ekran kartımda hiç sorun olmadı. WHQL sürücüleri kullanıyorum.
Bir kere sadece Sniper Ghost Warrior 2 oyununda sorun yaşadım, o da sürücü kaynaklı değildi.
DirectX dosyalarından bir veya ikisi hatalıymış. DirectX indirme aracı ile sorunu çözmüştüm.
Hiç ısınma problemi yaşamıyorum. Kasa fanı 6 adet var, sadece bu değildir diye tahmin ediyorum. Ekran kartı zaten düşük TDP değerine sahip ve OC yapsam bile ısınma problemi veya başka problem yaşatmıyor.
Sorun yaşayan insan sayısı azımsanmayacak kadar çok olunca da insan dikkate almak zorunda hissediyor kendini.
Muhtemelen sonraki ekran kartım RTX 3000 serisi olacak. RTX 2000 almayı düşündüm ama RTX 3000 bekliyordum aslında. Bu yaz sonu çıkar diye ümit ediyordum ama sanırım biraz gecikir.

Bu sorunlar önceden de vardı. Bundan 4-5 ay önce böyle bir konu açsaydınız büyük ihtimalle forum içerisinde linç edilirdiniz. Önceden bu sorunlardan bahsettiğimde birçok kişi tarafından linç yiyordum. AMD ekran kartı kullanıcıları sadece bu forumu kullanmıyor. Başka platformlar üzerinden de sorun yaşayan birçok insana yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu forum içerisinde de bu tarz konular artış gösterince linç eden tayfa azaldı gerçi.

Ayrıca şu konu üzerinden siyah ekran hatası alan arkadaşlara da yardımcı olmaya çalışıyoruz. [Rehber] AMD Ekran Kartlarında Siyah Ekran Hatası - Technopat Sosyal

Linç beni etkilemez. Doğruyu yanlışı söylüyoruz bir şekilde. Ryzen işlemciler ne kadar başarılıysa AMD GPU'lar o kadar başarısız.

Linç beni etkilemez. Doğruyu yanlışı söylüyoruz bir şekilde. Ryzen işlemciler ne kadar başarılıysa AMD GPU'lar o kadar başarısız.
Zamanında bunları söyleyip birçok kişiden linç edilip, halen de yazdıklarımın arkasında durdum. Fakat sonrasında değmeyeceğinin farkına vardım. Özellikle bu fanboy kesimin düşüncesi hiçbir şekilde değişmiyor. Sorun yaşamamanın da getirdiği ile kendi egolarını tatmin etmek için kullandıkları ürünü sonuna kadar savunup, alacak olan arkadaşlara da sorun yaşamama garantisi veriyorlar. Alacak olan arkadaş sorun yaşasa o tavsiye veren değil de bizim gibi sorun yaşayan insanlar yardımcı oluyor. Yapacak bir şey yok. Maalesef bu durum değişmeyecek. Fakat ben sorun yaşayan insanlara elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı