AMD'nin Yeni Kartları Neden Bu Kadar Pahalı?

VelMorth

Kilopat
AMD yeni çıkarttığı RX serisi bu kartların fiyatlarını belirtti;

• Radeon RX 5700 – 2419 TL (KDV Dahil)
  • Radeon RX 5700 XT – 2769 TL (KDV Dahil)

Fakat şuan piyasaya baktığımızda bu kartların belirtilene göre çok uçuk fiyatlara satıldığını görüyorum.

Sizce biraz beklesem bunların fiyatı olması gereken sınıra çekilir mi acaba ?

Hepinize teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vergiler + aracı kurumların masrafları.

Gereken sınıra çekileceğini düşünmüyorum. O sınır anca doların düşmesiyle, aracı kurumların ortadan kalkmasıyla, vergilerin düşmesiyle veya bir sonraki nesil kartların çıkmasıyla gerçekleşir.
Bunlardan herhangi birini beklersen en erken 2 sene diyebilirim sana.
Pahalı mı? RX 5700 XT neredeyse RTX 2080'e RX 5700 ise RTX 2070'e eş. Peki aradaki fiyat farklarına bakın.
RTX 2070 -> 3552 TL
RTX 2080 -> 4808 TL
Arkadaşın sorudan bağımsız bir cevap vermişsiniz bu arada. O neden piyasaya sürülen fiyattan yüksek satılıyor demeye çalışmış. NVIDIA ile alakalı bir soru değil.

Piyasadan yüksek fiyatta değil, 5700XT 400 dolar zaten o da 2266 TL şu an. Bunun vergisi, firmanın karı falan var, normal yani 2700 olması.

Vergiler + aracı kurumların masrafları.

Gereken sınıra çekileceğini düşünmüyorum. O sınır anca doların düşmesiyle, aracı kurumların ortadan kalkmasıyla, vergilerin düşmesiyle veya bir sonraki nesil kartların çıkmasıyla gerçekleşir.
Bunlardan herhangi birini beklersen en erken 2 sene diyebilirim sana.

Arkadaşın sorudan bağımsız bir cevap vermişsiniz bu arada. O neden piyasaya sürülen fiyattan yüksek satılıyor demeye çalışmış. NVIDIA ile alakalı bir soru değil.
NVIDIA seviyesine ulaşmaya çalıştığı için öyle pahalı. 1-2 yıl sonra ucuzlar.

Fakat şuan piyasaya baktığımızda bu kartların belirtilene göre çok uçuk fiyatlara satıldığını görüyorum.

Türkiye'de fahiş vergi + döviz fiyatı eklenince fark oluyor ondan.

Merhaba,

ABD'deki USD satış fiyatı ile kur üzerinden basit vergi mantığıyla hesaplanıp haber sitelerinde yayınlanır. Türkiye'ye gelince navlun + kar eklenerek satıldığı için normal.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı