AMD'nin yeni soketi kaç yıl kullanılacak?

Şöyle bir şey söylemek istiyorum artık soket değiştirmeleri açıkçası pek sorun değil çünkü bugün 5600X, 5900X alan biri bu işlemciyi rahat 4-5 sene kullanır, 4-5 sene sonra zaten elinde olan anakartı kullanmak gereksiz olacağı için anakartı da soket değişsin değişmesin değiştirmek gerekecektir.

Şöyle bir şey söylemek istiyorum artık soket değiştirmeleri açıkçası pek sorun değil çünkü bugün 5600X, 5900X alan biri bu işlemciyi rahat 4-5 sene kullanır, 4-5 sene sonra zaten elinde olan anakartı kullanmak gereksiz olacağı için anakartı da soket değişsin değişmesin değiştirmek gerekecektir.

Aynen böyle düşünüyorum. i3 veya Ryzen 3 almadığın sürece kolay kolay upgrade yapmazsın zaten. Şu an belki birinci ve ikinci nesil Ryzen kullananlar yapma ihtiyacı duyar ki bu da bir daha olmaz bence 4 nesillik aynı soket.

AMD, 6000 serisinde LGA yapısına geçebilir diye tahmin ediyorum.
LGA yapısına geçerse montaj açısından kolay olur diye düşünüyorum. Intel'in de uzun soket desteği vererek kitle kazanmak amacıyla AMD tipi sokete geçebileceği söylenmişti ama söyleyeni unuttum. Arasam da bulamam şimdi.
AMD'nin şu an kullandığı sokette pinler işlemcide olduğundan dolayı her yeni işlemcide anakart değişimine gerek kalmadığı söylenmişti yine aynı kaynakta. Sizden gerçeğini öğrenmek daha mantıklı olur.

Test amacıyla Intel işlemcimi birkaç ay önce söküp takmıştım. Sapasağlam da geri oturdu. Gayet de kolay geldi. AMD işlemciden pinini yamulturum da deyip çekiniyordum biraz da :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı