AMD's FidelityFX Super Resolution hakkında ne düşünüyorsunuz?

Tıpkı DLSS'te olduğu gibi en çok ekmeğini yeni nesil ve güçlü kartlarla alacak ve bir yandan da kullanıcı dostu anlayışla Nvidia'nın GTX 1000 serilerine de destek verilecek olan bildiğimiz bir kenar düzeltme teknolojisi. Zaten bunu her oyun da desteklemeyeceği için daha çok AMD kanadına gelecek alternatif bir DLSS çözümü şeklinde değerlendiriyorum.

Bir kere herkes beklentiye girmesin. 2K ve 4K hitap eden teknolojiler. Zaten o ayarlarda oynayanın sistemi iyidir buna ihtiyacı yoktur.

Ama Ray Tracing açınca AMD kartlardaki FPS düşüşü malum.
Tıpkı DLSS'te olduğu gibi en çok ekmeğini yeni nesil ve güçlü kartlarla alacak ve bir yandan da kullanıcı dostu anlayışla NVIDIA'nın GTX 1000 serilerine de destek verilecek olan bildiğimiz bir kenar düzeltme teknolojisi. Zaten bunu her oyun da desteklemeyeceği için daha çok AMD kanadına gelecek alternatif bir DLSS çözümü şeklinde değerlendiriyorum.

Evet zaten hemen beklentiye girmek olmaz. Şu an 10 oyunda destek var. İlerleyen aylarda bu sayı artacak.

10 serisinde bundan en çok faydasını görecek olan kartlar bana göre GTX 1070 Ti/1080 ve 1080 Ti modelleri, geri kalan kartlara destek gelecek olsa bile performans noktasında dişe dokunur pek bir etki yaratmayacaktır diye düşünüyorum. Zaten bu teknolojiyi destekleyecek olan oyunlar oldukça güçlü oyunlar, dolayısıyla rahat çalışabilmesi için de bir o kadar güçlü ve yeni nesil kartlar gerekiyor.

AMD 3-5 yıldan önce yazılım olarak NVIDIA'ya yaklaşamaz. NVIDIA devamke.

Performans artışı bir yana bu AMD için ciddi bir propaganda mesajı çünkü NVIDIA kartlara da destek verilmesi kullanıcı dostu algısını da güçlendirecek.
10 serisinde bundan en çok faydasını görecek olan kartlar bana göre GTX 1070 Ti/1080 ve 1080 Ti modelleri, geri kalan kartlara destek gelecek olsa bile performans noktasında dişe dokunur pek bir etki yaratmayacaktır diye düşünüyorum. Zaten bu teknolojiyi destekleyecek olan oyunlar oldukça güçlü oyunlar, dolayısıyla rahat çalışabilmesi için de bir o kadar güçlü ve yeni nesil kartlar gerekiyor.

Bunu zaman bize gösterecek bakalım iddia edildiği kadar güçlü mü değil mi :)

Hocam AMD'nin FSR teknolojisi NVIDIA'nın teknolojisinden farklı işliyor. Bİraz bana FreeSync'i andırıyor. NVIDIA cephesine destek vermesi ise yine kullanıcı dostu olmasına bir vurgu. Ama tam olarak aynı işi yaptıklarını söyleyemem. NVIDIA donanımsal olarak bunu yaparken AMD ise yazılımsal olarak yapacağı için aynı çözüm olduğunu pek düşünmüyorum. Evet performans artışı sağladığını söylüyor AMD ki bence bizim için önemli olan da bu. Yoksa Tensor çekirdeği kullanmış, kullanmamış biz kullanıcıları çok da ilgilendirmiyor. En nihayetinde ben kartımın gösterdiği FPS'e odaklanıyorum. 😆

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı