Ameliyattan Çekinenenlere: Nasıl bir şey bu ameliyat?

Teşekkür ederim hocam.

En son köy'de üsküfra ile başlayıp ameliyat ile biten Apandist ameliyati oldum. Çok ağrıyordu karnım ameliyat olan herkese geçmiş olsun.

Narkoz&Anestezi nimetleri sağolsun genelde ne zaman ameliyata girdim ne zamam çıktım anlayamazsınız, en azından öyleydi bende.
Evet hocam, Ameliyata girdim ameliyatımı yapacak bir doktor amca vardı 10'a kadar say dedi, Saydım 7'i söylerken gözler kapandı.

@yamankm Benim göbeğimdeki dikişler sanırım 30-40 cm aradındaydı. Organlarımı çıkarıp tek tek bakmış doktorum yayılma var mı diye...

Geçmiş olsun tekrardan hocam, umarım bundan sonra sağlıklı bir şekilde yaşarız.

Benim de tuzum bulunsun diyerekten şunu ekleyeyim. Tüp mide ameliyatı olmayı düşünen, olmaktan çekinen veya korkan arkadaşlara sözüm. Olmadığınız kabahat Tabiri caizse yeniden doğmuş gibiyim.

Allah c.c kimseyi ameliyahanelere düşürmesin.

@TheCalculator Tüp mide ne oluyor tam oalrak? Merak ettim açıkçası.
VKİ oranı 41'den fazla olanlar yada 35'den fazla olup hastalığı bulunanlara uygulanan bir ameliyattır hocam. Zayıflamak ve bazı hastalıklardan kurtulmak için olunulur. 155kg ile girdiğim ameliyatın üzerinden 3-4 yıl geçti ve şuan 85 kiloyum (istersem daha çok da düşebilirim ama o zaman da çok zayıf oldun diyorlar) Tüp mide denmesinin sebebi midenin 4'te 3'ünün alınarak midenin bir laboratuvar tüpü kadar küçük haline getirilmesi işlemidir. Normal insanlardan bizi ayıran tek olay şudur: Katı sıvı ayrımı. Yemekler ile beraber sıvı tüketimi yasak. Yemekten 15 dakika önce ve yemekten 30 dakika sonrası birşey içmemek gerekiyor. Beraber tüketmenin zararı ise şu oluyor ilerleyen zamanlarda tekrar midenin büyümesi ve kilo alabilme kapısının açılması anlamına geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…