Amerika vs Almanya

furkntemur663

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba! Liseyi bitirdikten sonra yurt dışında yaşamak istiyorum. Önümde 2 seçenek var ve gerçekten hangisini seçeceğim diye kafayı yiyorum. Meslek lisesi öğrencisiyim ve bilişim bölümü okuyorum. 2 ülkeyede gitme imkanım var. Şimdi asıl konuya geleyim, Amerika'ya gitmek isterim ama gerçekten çok uzak ve sağlık sorunları, sivil silah taşıma oranı bana çok değişik geliyor. Almanya'da ise ırkçılık çok varmış diye duydum. Her 2 ülkeyede yazılım mühendisi olarak gideceğim. Maaş skalasına baktığımda Amerika'da ortalama iyi bir yaşam, Almanya'da ise orta gelirli bir yaşamım olacak. Siz benim yerimde olsanız hangisini tercih ederdiniz, önerilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Cevap verdiğiniz için şimdiden teşekkürler. İyi günler.

Amerika hocam hedefiniz var ise Amerika'da uzun bir süre çalışıp hem ABD pasaportu alıp + 100k dolar biriktirirseniz hem dünyayı gezersiniz hem hayatınızı yaşarsınız.

Macera dolu Amerika, Amerika. Amerika'da merkezi şehirlerin hayat pahalılığı bizimkinden beter sayılabilir. Sıradan orta bir maaşla New York gibi yerlerde tek başınıza standart koşullar altında yaşamanız imkansız denilebilir. Daha az merkezi olan konumlarda bu mümkün.

Almanya'nın kira ve diğer gider masrafları ortalama hayat pahalılığı hakkında fikrim yok.

Ben Amerika'ya giderdim ama bazı bölgeleri tehlikeli diye duydum. Ne kadar doğru bilemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…