Amerika vs Almanya

Dolar milyoneri de biraz abartı olmuş. 16 yaşında bir genç iken dil kursu ayağına 10 yıllık vize almıştım ve hala 6 ayım duruyor aynı şekilde 18 yaşında arkadaşım 2 yıllık vize aldı. Milyoner falan da değilim ha oturum izni diyorsan o ayrı. Amerikanın bir ülke değil "kıta" olarak düşünülmesi gerektiği konusunda ise katılıyorum sallıyorum Amerikada California ile Boston ne ise Avrupada Portekiz ile Almanya o.
Ben onu bilmiyordum.
Dil kursu için 2 yıllık bile vize veriyorsalar iyiymiş. Benim gördüğüm max 1 yıllıktı. 2 yıllık vize aldıktan sonra birikmiş para varsa iş bulunabilir o süre zarfında. Çalışma vizesi almaktan daha kolaydır herhalde varolan vizeyi çalışma vizesine dönüştürmek.

Sen hele mezun ol ondan sonra düşünürsün. Parayla olacak şeyler değil bunlar.
Dogru. Hala gocmenlik vizesi bekliyorum. Ailem amerikada olmasina ragmen. 2 sene olmak uzere.

Sen ne olacağına karar ver önce.

Bu yuzden foruma 16 yas siniri getirilsin demistim ama cogu 16 yas alti eksilemisti konuyu ve yas siniri hikaye olmustu :)

Sen ne olacağına karar ver önce.

Çoluk çocuğa gerçekten kısıtlama getirilmeli, baksana şuna şaka gibi.

Amerika hocam hedefiniz var ise Amerika'da uzun bir süre çalışıp hem ABD pasaportu alıp + 100k dolar biriktirirseniz hem dünyayı gezersiniz hem hayatınızı yaşarsınız.
Biraz kolay oldu söylemesi de pratik farklı hocam.

Konu sahibine gelecek olursak; İki ülkeye de yazılımcı olarak girmek dahi kolay değil. Girseydin de yine Almanya derdim. Türk sosyal devlete daha uygun bir zihniyette yetişiyor. Amerika ciddi Hard Kapitalist bir ülke. Amerikan arkadaşlarım da var, hatta 3 gün önce akşam yemeği yedik. Los Angeles California'da bile durumlar iyi değil ve güvensiz dedi. Uyuşturucu ve Silah gırla. Bunu dediğin zaman "Tr Cennet Yeğenim." diyen salyalı kitle biraz tetikleniyor. Gidip görebilirler, Broadway'de en yoğun saatte sokak ortasında gezerken esrar kokusundan kafaları güzel olacak. Kaldırımlar da insan dışkısı dolu. İnsanlar b.k görmemek için uygulamadan temiz caddeleri takip ediyorlar. Poop Map diye bir olay bile var. Bkz kahverengi noktalar sıkıntılı.

1706094261031.png

Ben şu an çıksam Avustralya ya da Kanada'ya çıkarım. Avustralya özellikle yazılımcıyı kolay kabul ediyor. El işin var ise Kanada biraz daha kolay ama soğuk gibi meseleler ile iyi olman gerekiyor. Yok illa ikisi dersen Almanya. Net.

Biraz kolay oldu söylemesi de pratik farklı hocam.

Konu sahibine gelecek olursak; İki ülkeye de yazılımcı olarak girmek dahi kolay değil. Girseydin de yine Almanya derdim. Türk sosyal devlete daha uygun bir zihniyette yetişiyor. Amerika ciddi Hard Kapitalist bir ülke. Amerikan arkadaşlarım da var, hatta 3 gün önce akşam yemeği yedik. Los Angeles California'da bile durumlar iyi değil ve güvensiz dedi. Uyuşturucu ve Silah gırla. Bunu dediğin zaman "Tr Cennet Yeğenim." diyen salyalı kitle biraz tetikleniyor. Gidip görebilirler, Broadway'de en yoğun saatte sokak ortasında gezerken esrar kokusundan kafaları güzel olacak. Kaldırımlar da insan dışkısı dolu. İnsanlar b.k görmemek için uygulamadan temiz caddeleri takip ediyorlar. Poop Map diye bir olay bile var. Bkz kahverengi noktalar sıkıntılı.

Eki Görüntüle 2094955

Ben şu an çıksam Avustralya ya da Kanada'ya çıkarım. Avustralya özellikle yazılımcıyı kolay kabul ediyor. El işin var ise Kanada biraz daha kolay ama soğuk gibi meseleler ile iyi olman gerekiyor. Yok illa ikisi dersen Almanya. Net.
Aynen Kanada ve avrupa ulkeleri en iyisi. Avustralyada bocek mocek olmasa orasi da guzel de... :D

Asgari ücret kaç euro ki Almanya'da pahalı gibi 2K euro.

Asgari ucret kiyaslamasi cok yanlis. Avrupa ve ABD'de bizim gibi nufusun yarisi asgari ucretle calismiyor. Avrupa'da bu sayi daha da dusuk olmakla birlikte (genelde yuzde 3 ile 8 arasi degisiyor ote yandan bizde yuzde 48 civariydi) asgari ucreti genelde gecici olarak o iste calisanlar veya ogrenciler kazaniyor. Duzgun bir markette bir kasiyersen bile asgari ucret almiyorsun yani Avrupa'da.

Aynen Kanada ve avrupa ulkeleri en iyisi. Avustralyada bocek mocek olmasa orasi da guzel de... :D
Gidince alışıyorsun. Evlerde Fence dedikleri demir ızgara var bir şey girmesin diye zaten. Dünyada şu an yaşanlacak en güzel memlekettir, böceğine falan takılma. Varsa öyle bir imkan ne Avrupa ne Amerika, direkt Avustralya. Gurbeti de en zor olanıdır ama. Tr'ye 15.000 KM+.

Hocam 2 ülkede keş dolu ben Erasmus'la İzlanda'ya giderken aktarma yapmıştım Almanya'da yani dilenci bağımlı ne ararsan var :D Amerika'da YouTube'da gördüğüm gibi işte ne diyebilirim ki.

Hocam ırkçılık hiç yaşadınız mı lise miydiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı