Amerika'da Asgari Maaş

Amerika'nın tadını çıkaranların hepsi beyin göçü yapmış adamlar. Japonun'dan tut Türküne kadar hepsi öyle. Asgari ücretle sağda solda çalışanlar buradaki gibi asla kıvranmaz. Ama Amerika'dan da tat alamaz.

Asgari ücretle çalışan adam ayda kaç defa akşam yemeğine bir restorana gidebiliyor? Amerika'da da durum öyle. Ki zaten orada insan gücü gerektiren durumlar ekstra pahalı.

Ama alım gücü yine iyi olur. 1 aylık maaşıyla sistem toplar, cebine harçlık bırakır. Sen aynı sistemi hiç harcamadan 4-5 ayda alırsın. Sadece sistem üzerinden değil, her şey öyle. Burada depoyu 400'e fullersin. Oradaki adam aynı depoyu 30 dolara fuller. Etini de alır, istediğini de alır. Sen 2 haftada bir 1 kg eti zor alırsın.

Ben hayatı daha elit yaşamak istiyorum diyorsan 2 işte çalışırsın, 8 saat zaten çalışma standartları. Adam da yorgunluk olmuyor, 2. işine zaman ayırıyor. Burada McDonalds'da çalışan kişinin 8 saat çalıştığını hiç ama hiç düşünmüyorum.

Burayla karşılaştırmadım farkındaysanız. Kendiniz de söylüyorsunuz karşılaştırılamaz diye kendinizle çelişmeyin.
Sen kendinle çelişiyorsun Amerika'da yaşamış ultra bilgili arkadaş. Git başka yerde savun ülkeni Bana yediremezsin.

Sen kendinle çelişiyorsun Amerika'da yaşamış ultra bilgili arkadaş. Git başka yerde savun ülkeni Bana yediremezsin.
Objektif bakmak farklı bir şey. Hiç bir mesajımda bu ülkede yaşam harika demedim. ABD gibi bir ülkede asgari ücret ile yaşanılmayacağını belirtmem ülkemi savunduğumun anlamına gelmez. Sadece tatile, gezmeye giderek bi' ülkede ki sistemi anlayamazsınız bay çok bilgili arkadaş

Görüyorum ki çok iyi anlamışım. Sen çık da biraz Türkiye'nin sokaklarında dolaş, insanların gözlerinin içine bakarak.

Kiz arkadasim Amerika'da okuyor, 2500$ aliyor aylik. Kendisine 500-1000$ arasi para kaliyor temel harcamalarindan sonra. Onunla da "eh iste" geciniyor. Ev kirasi 1000 zaten, gida harcamalari da 500, elektrik su internet ulasim vs derken yine baya parasi gidiyor.

Ben 2 tarafta da dolaştım, merak ediyorsan. Birisi içler acısı. Diğer taraf güllük gülistanlık.
O güllük gülistanlığı biz göremedik. Uçaktan indigi an kimse gelipte para vermedi. Çok merak ettim cevabin ne olacak. JFK havalimaninda indigin an nereye gideceksin? Kim sana is ayarlayacak, kim sana kalacak yer ayarlayacak?

Bizde sadece ekran kartı için aylar boyunca para biriktirmek lazım.
Orda ise birkaç ay para biriktirerek bütün sistem alınabilir herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…