Amerika'da Asgari Maaş

Vasıfsızsan gitmeyeceksin. Greencard peşinde koşanların hepsi vasıfsız, Amerika rahat bro ya kafasında olan tipler.

Mesleğin varsa Amerika seni öyle bir çeker ki, 2 yıl içinde vatandaşlığını şirketin alır. O rüyalar filmlerde oluyor sadece

Herkes kafasına göre sallamış öyle, bi' de çok bilgili bir ardakaş sallamış Amerika'da asgari ücret ile geçinilmez diye. Arkadaşım orada komilik yapıyor saatliği 16$, üstüne bahşiş alıyor ve akşamları 2-3 saat Uber yapıyor. Aylık 3.000$-5.000$ geliri var.

Ev şehrin en nezih mahallesinde hem de 4+1 ve aylık kirası sadece 1000$. İki arkadaş kaldıkları için kira bedeli neredeyse etkilemiyor adamı.

Asgari ucretle gecinme konusu acildigina gore vasifsiz bir insandan bahsediyoruz öyle degil mi? Ayrica gittigimi nerden cikarttin? Turk vatandasi bile degilim. Zorluk ceken yakinimlardi. Bir suru insanla tanistim oradaki hayati kavradim. Size söyliyeyim Amerika'da birinin sizi yerlestirmesi şart. Güllük gülistanlık dediğin yerde insanlar gunduzleri calisip aksamlari okula gidiyor bir meslek sahibi olabileyim diye...
Amerika'da asgari ücret ile geçinilmez diye. Arkadaşım orada komilik yapıyor saatliği 16$
Asgari ücret saati $16 dolar değil. Hayali arkadasiniz da hayirli olsun.

Youtube'da takip ettiğim bir adam var. Amerika'da 2 haneli maaş alıyor. Gündüz çalışıyor ve akşam okula gidiyor. Bu adamın zaten mesleği var, maaşı da iyi. Yaşam standartları zaten üst seviye. Peki neden akşam bu herif okula gidiyor bunu hiç düşündün mü?

Beleşe ekmek yok. Ne kadar kendini geliştirirsen o kadar iyi yaşarsın. Biz de buralarda okurken çok iyi şartlarda okumadık. Lise döneminde ben de yazları ''insan dışı'' çalışıyordum. 12-13 saatlerden bahsediyoruz. Ki asgari ücretin bile altında alıyordum, paramız kalıyordu. Oradaki adam 8 saat çalışacak ve 2. işte çalışıyorum diye ağlayacak. Git hikayeni o bolluk içinde fakirlik yaşayan akrabalarına anlat. Karşında çocuk yok, ütopik konuşmaların yenmiyor yani.

Türkiye'de köpek gibi 12-13 saat çalış da bakayım evin yolunu bulabiliyor musun? 2. iş diyor bir de.

Bu mesajinizi reddetmiyorum örnegin...

Youtube'da gördugun insanlarin bir gecmisi var. Toz pembe gostermekten baska bir sey degil. Siz gezip gordum dediginiz yerleri neden internetten ogreniyorsunuz merak ettim? Okumanin bir siniri yok okuyabilir. Peki o adam iyi maasli meslegini bulana kadar neler yapmis? Biraz da yazdiklarimi cevapla farkli seyler anlatma.
Sen üsttekine cevap versene Senin gibiler lafta kalır ancak, akrabalarının hikayeleriyle iyi uykular. Gelsinler de burada çalışsınlar bakayım.
12 yildir burada calisiyoruz, yasiyoruz. Ailemle birlikte geri geldik bu ülkeye. Sen herhalde beni gurbetci tanidiklarimdan duydugumu saniyorsun bunlari İki ülkeyi de yeteri kadar gordum. Amerika çok daha iyi yasam standarti sunuyor ancak bir bedeli var, güllük gülistanlik sanmaya devam edin. Simdi soracaksindir dogal olarak neden geri dondunuz diye? Babamin yasi gecti artik boyacilik gibi agir bir iste calisamaz.

O bir sadece izlediğim youtuber değil, tanıdığım biri. Markete girip de 100 TL'lik alışveriş yapıp ABD böyle şöyle diyen biri değil. Alanı farklı, sadece sohbetlerinde yaşamı anlatıyor. Ben hem kendim gördüğümü hem de onları birleştirince bunları söyleyebilirim, rahat ol. Objektifim.
Peki o adam iyi maasli meslegini bulana kadar neler yapmis?
TR'de orta seviye bir üniversite bitirmek, 2 yıl TR'de deneyim ardından hiçbir şeysiz Amerika'ya gitmek. Hikayesi bu merak ettiysen.

TR'de orta seviye bir üniversite bitirmek, 2 yıl TR'de deneyim ardından hiçbir şeysiz Amerika'ya gitmek. Hikayesi bu merak ettiysen.
Eğer gercekten hicbir seysiz yaptiysa buyuk bir basaridir tebrik ettim kendisini lakin sana anlatti mi oraya gelene kadar nelerle karsilastigini? Oraya gittigin zaman senin o orta halli dedigin universite diplomani kabul edecek mi Amerika? Hic sanmiyorum. Bir denkligini verene kadar o isi yapamazsin. Yoksa kafanda yarattigin biri mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…