Amerika'da çalışma izni

Wongvangs

Hectopat
Arkadaşlar work and travel de olan yazılım hakkında junior seviyesinde olan Full stack developer olan kişi Wat'in çalışma kısmı bittikten sonra seyahat kısmında hala Amerika'da bulunacak 1 ayı olduğu zaman yazılım şirketlerine başvuru yapıp orada çalışma izni alabilir mi? Çünkü direkt Türkiye'den Amerika'ya gelip çalışmak için sponsor olmaları gerek diye biliyorum. Amerika'da bulunurken başvuru yapılsa sonuç ne olur?

Work and Travel detaylarına hakim değilim ama hiçbir şirket sadece bir ay çalışacak eleman almaz. Bir aylık işe ihtiyacı olan şirket bunu "outsource" eder zaten. Eğer plan Türkiye'den Amerika'da iş ve sponsor bulunamadığı için Work and Travel şeklinde Amerika'ya gelip sponsor bulmaksa bu çok kötü bir plan. J1 vizesinde olacaksınız, yine sponsorluk gerekir şeklinde şirketlere başvuracaksınız. Work and Travel'ın seyahat kısmında şirketlere iş başvurusu yapıp Work and Travel programının bitişinden sonra dahi Amerika'da kalmak diye bir durum yok.

Work and Travel'da normal, uzun süreli iş başvurusu yaparsanız Türkiye'den yapmanızla arada bir fark olmayacaktır.

Work and Travel detaylarına hakim değilim ama hiçbir şirket sadece bir ay çalışacak eleman almaz. Bir aylık işe ihtiyacı olan şirket bunu "outsource" eder zaten. Eğer plan Türkiye'den Amerika'da iş ve sponsor bulunamadığı için Work and Travel şeklinde Amerika'ya gelip sponsor bulmaksa bu çok kötü bir plan. J1 vizesinde olacaksınız, yine sponsorluk gerekir şeklinde şirketlere başvuracaksınız. Work and Travel'ın seyahat kısmında şirketlere iş başvurusu yapıp Work and Travel programının bitişinden sonra dahi Amerika'da kalmak diye bir durum yok.

Work and Travel'da normal, uzun süreli iş başvurusu yaparsanız Türkiye'den yapmanızla arada bir fark olmayacaktır.
Arkadaşın böyle sorduğunu sanmıyorum. Work And Travel vizesinin bitişine 1 ay kala şirketlere çalışma vizesi ve iş için başvuracak anladığım kadarıyla.

Ben konuya pek hakim değilim fakat sıfırdan çalışma vizesi almak ile Work and Travel vizesini çalışma vizesine dönüştürmek arasında bir fark olacaktır.
Bir vizeyi diğer vizeye dönüştürmek her zaman sıfırdan vize almaktan daha kolay oluyor.

Fakat gördüğüm kadarıyla çoğu şirket çalışma vizesi vs. uğraşmak istemiyor birkaç ünlü, ünsüz şirketin alımlarına baktım çoğunda vatandaşlık ya da kalıcı oturma izni şartı var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı