Amerika'da çalışmak mı Türkiye'de polis olmak mı?

Amerika'da çalışmak mı TR'de öğretmen olmak mı desen öğretmen olmak derdim ama TR'de polis olmaktansa Amerika'da çalışmak kat be kat daha iyidir. Maaşın Arabanın yıllık düzenli masrafı + kira'yı çıkartamaz çıkartsa da zor çıkartır TR'de polis olursan. Amerika'da çalışıp TR'den bir sürü kredili faizler düştüğünde düşük faizli uzun vadeli ev alabilirsin. Ama o şekilde ev alma çünkü alırsan benim geleceğimi bedavadan sömürmüş olacaksın.

- Amerika'ya gitmek vs. Türkiye'de polis olmak?
+Amerika'ya gitmek

- Amerika'ya gitmek vs...
+ Amerika'ya gitmek

- Amerika'ya gitm...
+ Amerika'ya gitmek

- Ame...
+ Amerika'ya gitmek.

Amerika'da çalışmak mı TR'de öğretmen olmak mı desen öğretmen olmak derdim ama TR'de polis olmaktansa Amerika'da çalışmak kat be kat daha iyidir. Maaşın Arabanın yıllık düzenli masrafı + kira'yı çıkartamaz çıkartsa da zor çıkartır TR'de polis olursan. Amerika'da çalışıp TR'den bir sürü kredili faizler düştüğünde düşük faizli uzun vadeli ev alabilirsin. Ama o şekilde ev alma çünkü alırsan benim geleceğimi bedavadan sömürmüş olacaksın.
Nedense Türkiye’deki öğretmenler hiç senin gibi düşünmüyor.

Soru dışarıdan ne kadar basit görünse de içine dalınca çok karmaşıklaşıyor. İlk öncelikle ''Amerikan rüyası'' denilen şey biteli neredeyse 15-20 yıl oldu. Yani siz bugün ABD'ye gittiğinizde, çalışma izni çıkarması ayrı oturum izni çıkartması ayrı dert. Bunları hallettiniz diyelim, ortalama biriyseniz ilk 5-10 yılınız vasıfsız biri olarak çalışarak geçecek. Bu da insanın psikolojisini alt üst edebilir. Ancak sürecin sonunda refah ABD hayatını elbette tadacaksınız. Çünkü Türkiye'ye kıyasla ABD'de yaşam çok ucuz.

ABD'de oturum ve çalışma izni elde etme gibi bir şansınız varsa kullanın derim.

Memur olma meselesine gelecek olursak da, Türkiye'de memur olmak işin en garantisine kaçmak demektir. Aylarca devletin zam yapmasını beklersin, zam gelince de 1. ayın sonunda enflasyondan dolayı maaşına gelen zam da eriyecek. Maaşın yine dolar bazından sabit kalacak. Türkiye'de yaşamayı düşünüyorsan bile memurluğu şahsen önermem. Garantiye kaçmak demek para kazanma şansını, hayallerini gerçekleştirme şansını çöpe atmak demektir.

Memur sınıflarındaki meslekleri sevdiğinden dolayı yapanlar bu dediklerimi üstüne alınmasın lütfen.

Kısacası ABD'de oturum ve çalışma izni elde etme gibi bir şansınız varsa sonuna kadar kullanın ancak ardından gelecek ABD macerasının Türkiyedeki hayatınızdan çok daha zor olacağını unutmayın, çünkü orada sıfırdan başlıyorsunuz. Türkiyede de durumlar pek farklı değil, memur olursanız yaşayacağınız hayat belli. Bakın kötü demiyorum, ülkemizdeki her bir memura saygım sonsuz. Ama en basitinden örnek verecek olursam; altınıza 50 veya 100 bin dolarlık araç almanız bile zor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı